Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2011 - Anul XVI, nr. 177 (4775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Oportunităţi

Zona Metropolitană Suceava a fost constituită oficial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prin votul aleşilor locali suceveni, ieri s-a constituit oficial Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Suceava”, o organizaţie cu personalitate juridică, compusă din opt localităţi al căror scop comun este “bunăstarea economică, învăţământul, calitatea vieţii, facilităţile de dezvoltare economică, turismul şi serviciile oferite populaţiei”.

Din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Suceava” fac parte municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi şi Bosanci. Comuna Şcheia, care a fost invitată printre primele să facă parte din această asociere, având cele mai multe lucruri în comun cu Suceava, a refuzat asocierea, prin votul aleşilor locali.

Preşedintele Zonei Metropolitane Suceava este primarul Sucevei, Ion Lungu, în calitatea sa de şef al celei mai mari unităţi teritorial-administrative din componenţa asociaţiei.

De altfel, Consiliul de Administraţie al Asociaţiei a fost constituit tot în baza proporţionalităţii populaţiei din localităţile membre. Astfel, toţi cei 23 de consilieri locali din Suceava fac parte şi din Consiliul de Administraţie al Asociaţiei, care are în total 57 de membri, restul fiind aleşi din rândul consilierilor locali ai fiecărei localităţi.

Potrivit legii, asociaţiile de dezvoltare intercomunitară sunt structuri de cooperare cu personalitate juridică, de drept privat, înfiinţate de unităţile administrativ-teritoriale pentru realizarea în comun a unor servicii. Acestea au ca scop derularea în comun a unor proiecte de interes zonal sau regional şi furnizarea de servicii publice comune. Principalele domenii în care va activa asociaţia de dezvoltare intercomunitară sunt transportul urban şi interurban, managementul deşeurilor, învăţământ, infrastructură, turism şi agricultură.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că tocmai s-a întors de la o întrunire a Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est, unde se pregătesc deja proiecte de finanţare pentru asocierile de tip metropolitan, fondurile putând fi puse la dispoziţie din 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona Metropolitană Suceava a fost constituită oficial.
 Vizualizări articol: 2975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Zona Metropolitană Suceava a fost constituită oficial4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Domnu lungu trimis de
(29 iul 2011, 11:16:41
da prelipca cumde nu e oras?..:-?
2.   * trimis de
(29 iul 2011, 11:20:12
Ar trebui reinstaurat bunul simţ , dar . . .
Ar trebui ? cine are nevoie de asta ?
Asta nu se’nvaţă dintr-un abecedar
Sau se’nvaţă .. şi lumea stă ca proasta ?!

Suntem fii faptelor ale căror tată suntem
Suntemk guvernaţi cu Codex Gigas în mână
De profesie necredincioşi de la drum ne-abatem
Şi ne-am îngropat deliberat singura fântână

Acum ciobanul merge în spatele turmei
În faţă ( mai mereu ), ţanţoş , e măgarul
Cum să nu te-ntrebi : la urma urmei
Viaţa mea nu-i decisă , cumva , cu zarul ?
3.   Scheia trimis de
(29 iul 2011, 12:05:39
Bravo consilierilor din Scheia, au luat si ei in sfarsit o decizie buna, decat sa ne hotarasca mrs.LUNGU & Company soarta!
4.   Pentru Dorint trimis de
(29 iul 2011, 13:14:39
Minte ingusta la Scheia, atat stiu, atat fac. Zona metropolitana nu inseamna sa te conduca x,y,sau z, inseamna sa atragi fonduri comune si sa faci proiecte in beneficiul unei comunitati. Cel mai bun exemplu ( pe care il stiu personal ) este cel al zonei metropolitane Brasov, care se intinde pe vreo 50 de kilometri in jurul Brasovului. Este o zona care s-a dezvoltat extraordinar in ultimii 3-4 ani, au parcuri industriale uriase, sosele de centura la standarde europene, se pun bazele unui aeroport modern, etc. Toate nu se puteau face daca nu exista acea asociere de ZONA METROPOLITANA. Mentalitatea ca a celor din Scheia ne-au adus unde suntem, rasul Romaniei!
4.1  RE: Pentru Dorint trimis de
(29 iul 2011, 18:40:24
Daca Lungu se gandeste la binele locuitorilor eu imi tai o mana si ti-o trimit prin posta ! In rest cu Brasovul ai dreptate, ideea este ca ei sunt mult mai aproape de Bucuresti ca distanta si mult mai departe (in bine) ca mentalitate. Sibiul tot nu are zona metropolitana si s-a dezvoltat infinit mai mult ca Suceava. De unde rezulta ca mai avem si alte probleme ...
5.   Întrebare pt. Lungu. trimis de
(29 iul 2011, 18:50:54
Lungule nu faci o echipă de fotbal a zonei metropolitane, că vine campania electorală ?!
6.   Asa da.. trimis de
(29 iul 2011, 20:16:17
felicitari consilierilor locali ai comunei Scheia.pentru ce sa plateasca impozite mai mari cetatenii comunei?pentru cativa hoti postrevolutionari ce-si vor mari afacerile prin "zona metropolitana"?
7.   Patrauti???? trimis de
(29 iul 2011, 23:38:40
comuna patrauti, nu s-a asociat cu nimeni...si daca o va face, nu in conditiile impuse de primaria suceava. sincer...nu inteleg articolul.
8.   Aberatii trimis de
(29 iul 2011, 23:44:24
Nu vezi grohacule ca-i plin orasul de javre maidaneze,carute,cersetori,jeg si indiferenta?
9.   Comentariu trimis de
(30 iul 2011, 07:33:50
Ce stie sa faca Lungu in Suceava in afara de supermarketuri ????? E plin orasul de someri,locurile de munca se dau numai pe spaga.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei