Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2011 - Anul XVI, nr. 177 (4775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În celulă

Şeful şpăgar de la ISCIR rămâne după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorul-şef de la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) Bacău, instituţie care are atribuţii de control pe toată regiunea Moldovei, inclusiv judeţul Suceava, va rămâne în arest pe tot parcursul lunii august. Hotărârea a fost luată ieri de Curtea de Apel Suceava, care a respins recursul înaintat de Iulian Şugaru. Înregistrat când cerea şpagă de la reprezentantul unei firme din Suceava şi apoi prins în flagrant cu o parte din suma solicitată, şeful ISCIR a venit cu propria-i versiune. Atât în faţa procurorilor, cât şi în faţa judecătorilor, Iulian Şugaru a menţionat că cei 2.500 de lei pe care-i primise nu erau mită, ci fuseseră luaţi cu titlu de avans pentru a achita onorariul unui lector care urma să susţină cursuri de pregătire profesională.

Apărarea celui care conducerea ISCIR nu a avut efectul dorit, iar instanţa de judecată a decis că el trebuie să stea în continuare după gratii.

Şugaru a fost reţinut luni seară de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, într-un hotel din apropierea municipiului Suceava. El este acuzat că în cursul lunii mai a acestui an, în calitate de inspector-şef la ISCIR - Inspecţia Teritorială Bacău, a pretins de la reprezentantul unei firme din judeţul Suceava, care organizează cursuri de pregătire profesională, 25 la sută din încasările firmei denunţătorului cât şi 400 de lei pentru fiecare cursant, în afara taxelor legale.

Procurorii spun că cei 2.500 de lei au fost pretinşi cu titlu de mită pentru ca inculpatul Iulian Şugaru, în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, să avizeze organizarea a trei examene în domenii care necesită autorizare ISCIR.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful şpăgar de la ISCIR rămâne după gratii.
 Vizualizări articol: 949 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şeful şpăgar de la ISCIR rămâne după gratii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei