Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 iul 2011 - Anul XVI, nr. 174 (4772)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Purtătoarea de cuvânt a IŞJ Suceava, temele şi temenelele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La întâlnirea şefilor de inspectorate şcolare din toată ţara, care a fost găzduită de Suceava, a participat şi ministrul PD-L al Educaţiei, Daniel Funeriu.

Evident, prezenţa ministrului i-a atras pe jurnalişti, care au vrut să afle de la acesta ce-i mai aşteaptă pe profesori, elevi şi părinţi. Jurnaliştii au pus întrebările, iar domnul Funeriu, ca de obicei, a bătut câmpii. I-a bătut de parcă aceştia ar fi fost elevi cu muci la nas şi i-ar fi prins la fumat în toaleta şcolii. Daniel Funeriu a venit în faţa presei tot cu privirea lui de copil care a trecut clasa doar pentru că profesorul de istorie şi-a dat seama că degeaba îi tot repetă că cel de-al Doilea Război Mondial a avut loc după Primul Război Mondial.

Domnul Funeriu a venit în faţa presei cu acelaşi bagaj de cuvinte sărac şi cu acelaşi ton apăsat care-i poate impresiona doar pe inteligenţii telespectatori ai OTV. Aceiaşi telespectatori care au rămas muţi în faţa televizorului când au văzut cu cât profesionalism descrie Daniel Funeriu traseul palmei prezidenţiale.

Chimistul Funeriu a fost întrebat cum ar trăi domnia sa cu 7 milioane de lei dacă ar fi profesor debutant de chimie în comuna suceveană Arbore. În contextul în care la examenul de titularizare s-au obţinut rezultate slabe, ministrul Educaţiei a fost întrebat cum ar putea fi atraşi la catedră cei mai valoroşi dintre absolvenţi.

Şi a mai fost întrebat Daniel Funeriu ce părere are despre universitatea suceveană, pe care o vizitase în urmă cu câteva săptămâni. În timp ce ministrul PD-L al Educaţiei evita să dea răspunsuri concrete, ca o loază care încearcă să evite privirea profesorului, pentru ca nu cumva să fie scoasă la tablă şi să se facă din nou de râs, şeful PD-L al Inspectoratului Şcolar Suceava, Petru Carcalete, făcea feţe-feţe. Asta pentru că jurnaliştii puneau întrebări în loc să stea ca muşcatele din geamul biroului său.

Nici purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Suceava, Laura Hacman, nu s-a simţit confortabil. A dovedit-o reacţia pe care aceasta a avut-o la finalul conferinţei de presă, atunci când s-a îndreptat către jurnalista care i-a deranjat neuronul lui Daniel Funeriu şi i-a spus că temele pe care le-a abordat nu au făcut obiectul întâlnirii ministrului cu presa.

Dar despre ce teme ar fi trebuit să vorbească presa pentru ca domnul Funeriu să nu se simtă prost, doamnă Hacman? Despre temele la istorie, botanică şi desen pentru elevii de clasa a V-a? Dacă ar fi fost după dumneavoastră, doamnă Hacman, aţi fi înlocuit temele cu temenelele. Şi cu o întrebare de genul „Nu-i aşa că dumneavoastră, domnule ministru, sunteţi cel mai competent ministru pe care l-a avut România de când se ştie ea?”. Sau cu una şi mai la obiect, cum ar fi: „Este adevărat, domnule ministru, că, mulţumită dumneavoastră, şcoala românească va cunoaşte noi şi noi succesuri?”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Purtătoarea de cuvânt a IŞJ Suceava, temele şi temenelele.
 Vizualizări articol: 2288 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Purtătoarea de cuvânt a IŞJ Suceava, temele şi temenelele4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(26 iul 2011, 11:27:13
Lovită subit de-o revelaţie tendenţioasă
C-o privire gen : şi la mine s-a dat fostu’ şef FMI
Se’nfăţoşează c-o atitudine băţoasă
Deparcă tainele zilelor doar ea le-ar şti

Cândva ( în Cretacic ) era o vorbă :
Dacă e , e , dacă nu e , nu e , măi băieţi !cool
Exchibiţiile muzical-clipite n-o absolvă
De rostogolirea voluntară a unei penibilităţi

Mai e un pas până miliţia va controla situaţia
Situaţia de criză , debilitate şi aşteptare
Aşa că relaxaţi-vă ( şi aşteptaţi miliţia )
Doar EA va decide cine trăieşte şi cine moareraised eyebrows

Învăţământul românesc .. ce faţă are ?
2.   BaLaura HackMan trimis de
(26 iul 2011, 11:38:31
Traducere din Engleză în Română
hack
Dicţionar
Dicţionar

substantiv
cal de călărie
cal de corvoadă
cal de închiriat
mârţoagă
gloabă
crestătură
tăietură
sclav
scrib
scriitor prost
om folosit la munci obositoare
verb
robi
lovi cu piciorul
închiria
uza
toci
banaliza
exploata
călări cai închiriaţi
ciopârţi
hăcui
toca
tuşi scurt şi des
interjecţie
salahor
3.   Ilona trimis de
(26 iul 2011, 11:46:06
dle Avram, va urmaresc comentariile si la TV. si in ziar, dar va place sirtuatia invatamintului actual? aici ma refer ,in special, la nivelul de pregatire, cunostinte atit al elevilor cit si al profesorilor.......eu nu cred ca va place....... clar, elevii si studentii nu invata, parintii se lasa pe baza scolii, profesorii nu mai sunt interesati sa-si bata capul........de aici toata nenorocirea......
stiu, a critica este cel mai usor, dati niste exemple pt. rezolvarea acestei situatii.....
3.1  RE: Ilona trimis de
(26 iul 2011, 16:03:53
stai liniştită, Sorin şi-a spălat demult creierii cu vodcă! e demult ca o babă pe şanţ! el are impresia că toţi profesorii sunt după chipul şi asemănarea d-lui Popovici. e normal ca în caterinca pe care o fac dimineaţa la radio subiectul "profesori" să fie unul tabu. vorba aia nu poţi să dai cu piciorul în locul de unde mănânci o pâine destul de albă. aşa că ce mai rămâne ca subiect de zeflemea? răspunsul îl asculţi sau îl citeşti în media pe unde îşi face veacul autorul articolului.
4.   Avram....dar nu din ...Iudeea...! trimis de
(28 iul 2011, 11:45:19
Mai ce multilateral..dezvoltat este tipul...Le are...cu toate.... dar e normal...daca lucreaza cu Nistorescu...caci...doar tuna si-i aduna...! Categoria profesori a fost favorizata de toate guvernele...pana la criza. Spor de izolare, directiune...ptr 2 clase simultane in mediul rural, spor de stres si...clacxoane...in ce-l urban, bani de tinuta, bani de carti, bani de bacalaureat ( 90% promovabilitate...candva)...ba de meditatii la orice obiect (...de la muzica...la matematica), bani de cadouri, bani de 8 martie, bani de 1 decembrie, de ziua bunicilor, matusilor si.....benzina gratuit, mese, dineuri... Pentru ce....? Pentru 45% promovabilitate la BAC...???????? Asta explicane mister...COTIDIANUL ... balacareste i unde cu ...rahat...pe cine vrei tu...caci oricum ai decazut si-ai devenit o...nulitate..Cu N....de la...constiinta ta...care este...!Uitate in oglinda...si laudate ce ...destept poti fi...!! ha...!
5.   Pentru MANELISTII "CRISTIDEDINVALE" si "AMARUL" trimis de
( 2 aug 2011, 07:38:30
Nu sunt nici Popovici, nici Avram, ci doar un desuet sucevean care mai are ceva minte si nu se bazeaza pe "clacxoane" atunci cand are ceva de spus...Profesorii au fost favorizati de toate guvernele - spui tu, ce; "din vale"... Prin ce ? Prin SALARII STRIGATOR LA CER de mici ? PRIN ELIMINAREA TUTUROR SPORURILOR ? (in timp ce ceilalti bugetari au si 200% din salariu sporuri, in invatamant pana si SPORUL DE VECHIME li s-a parut prea mult si l-au bagat in salariul de baza ca sa spuna ca au marit salariul !). Sau, poate, prin NERESPECTAREA LEGILOR si chiar a CONSTITUTIEI in cazul INVATAMANTULUI - fapt EXTREM de grav pentru INTREAGA TARA, INCLUSIV pentru voi, cei "dinvale", pentru ca s-a dat cale libera MAFIEI, DICTATURII, CONDUCERII DISCRETIONARE, HAOSULUI !!! Apoi, spui tu, cel din vale ca se dau cadouri. OK. CE CADOURI ? Ce cadouri primeste un profesor de liceu la sfarsit de an ? NIMIC, poate, dar POATE o punga de cafea, de 10 lei. Ce DREPTURI ai "impins" la medici, politisti, magistrati, etc. ? De 10 lei pe an ? Te-ai dus la doctor cu 10 lei "mita" ? Ti-ai rezolvat problemele la avocat cu 10 lei/an ? Benzina gratuit ?????? Unde ai vazut tu asa ceva ? Poate aia pe care ai baut-o tu ! "Explicane" mai bine, SAVANTULE !! Esti la fel de "cult" ca si ala de se crede presedinte si loveste cat poate de tare in intelectuali. Precum Stalin. "Paine alba" mancata de profesori ? Mai alb e r a h a t u l pe care-l mancati voi, comentatori de... paine alba ! APOI, elevii nu invata DIN CAUZA PROFESORILOR ? Profesorii sunt de multe ori ACEIASI care au scos generatii de elevi exceptionali. Dar acum ? Cine-i invata ca SCOALA NU ARE NICI UN SENS ? CINE-I INVATA CA MAI BINE te faci CHELNER sau TINICHIGIU ? CINE-I INVATA ca PROGRESUL INSEAMNA 9 CLASE in LOC de 10 ? CINE-I INVATA CA E MAI USOR SA PLECI LA SPALAT WC-uri IN ITALIA decat sa INVETI AICI ? CINE-I DETERMINA sa PLECE din tara asta cu un salariu minim TINUT POLITIC si SECURIST la un nivel extrem de scazut ? PROFESORII ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei