Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2011 - Anul XVI, nr. 177 (4775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

După o lună

Ţeparul Angelescu, eliberat din arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ştefan Radu Angelescu, de 39 de ani, suceveanul judecat pentru escrocherii de aproximativ 130.000 de euro, a scăpat din celulă. Curtea de Apel Suceava a decis ieri să accepte recursul formulat de Angelescu şi, ca urmare, acesta va pleca acasă. Bărbatul fusese arestat la sfârşitul lunii iunie, iar între timp procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au finalizat şi ancheta. Rechizitoriul a fost înaintat instanţei de judecată, iar Ştefan Radu Angelescu şi-a recunoscut faptele. Ieri, în faţa judecătorilor, ţeparul aproape că a plâns în ultimul cuvânt şi a explicat că faptele comise sunt mai vechi, de câţiva ani, iar eliberarea sa din arest nu reprezintă nici un pericol.

Escrocheriile pentru care este judecat Angelescu s-au derulat prin trei firme pe care acesta le administra. Mai exact, Angelescu nu a înregistrat în evidenţele contabile nu mai puţin de 265 de facturi fiscale, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului. Valoarea totală a prejudiciului este de circa 564.000 de lei.

Suceveanul este acuzat şi că a oferit date fictive sau inexacte cu privire la sediile sociale ale firmelor sale, pentru a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiar-contabile.

Acelaşi individ a mai fost trimis în judecată în urmă cu câteva luni, sub acuzaţia că a luat tiruri întregi cu materiale de construcţie în valoare de circa 600.000 de euro de la mai multe firme din ţară, însă mare parte din sumă a rămas neachitată.

Ştefan Radu Angelescu este judecat acum pentru săvârşirea în formă continuată a mai multor infracţiuni de evaziune fiscală şi pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţeparul Angelescu, eliberat din arest.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ţeparul Angelescu, eliberat din arest0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Justitia trimis de
(29 iul 2011, 11:20:30
daca asemenea indivizi sunt eliberati,intreb in inchisori cine intra?pentru ce se face inchisoare in romania?conducere fara permis,port ilegal de cutit....treburi pentru care intr-o tara civilizata ti se aplica maxim o amenda
1.1  RE: Justitia trimis de
(29 iul 2011, 14:47:46
Îți dai seama că din cei 130.000 de euro are de unde să "ungă" persoane care nu numai că-i deschid ușile ci-i mai cer și scuze...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei