Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2011 - Anul XVI, nr. 177 (4775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Interdicţie

Tirurile şi autobuzele nu mai au voie să parcheze între blocuri sau pe marginea străzilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Într-un oraş în care găsirea unui loc de parcare este de multe ori o aventură, creşterea explozivă a numărului de maşini fiind vizibilă nu doar pe străzile principale ci şi printre blocuri, unde lipsa locurilor de parcare duce de multe ori la conflicte absurde, nu de puţine ori vedem camioane sau tiruri imense parcate lângă blocuri. La fel, autobuze şi microbuze care fac transporturi internaţionale sau pe plan local sunt parcate în faţa scării de bloc, încurcând traficul şi pe stradă, dar ocupând şi o mulţime de locuri de parcare.

Astfel de situaţii absurde ar trebui să dispară din municipiul Suceava, dacă interdicţia dată ieri de aleşii locali, prin completarea unei hotărâri de Consiliu Local, va fi pusă în aplicare de autorităţi.

Mai exact, în HCL nr.89/2011 privind normele de bună convieţuire, ordine şi linişte publică, transportul public de călători, gospodărirea oraşului şi protecţia mediului, a fost introdus un nou paragraf: “Este interzisă parcarea autovehiculelor destinate transporturilor de mărfuri a căror lungime este mai mare de 5 metri, precum şi a autovehiculelor destinate transportului de persoane având mai mult de nouă locuri pe scaune, pe spaţiile de orice fel dintre blocuri sau pe arterele de circulaţie aparţinând domeniului public sau privat al municipiului, deţinătorii fiind obligaţi a le asigura parcarea numai în incinte sau spaţii aflate în proprietate ori închiriate pe bază de contract de la proprietari, precum şi în spaţii special amenajate”.

Această lege, care va trebui pusă în aplicare în primul rând de Poliţia Locală, îi afectează şi pe cei care deţin microbuze de transport în comun, care sunt prevăzute cu minim12 locuri pe scaune, dar şi pe cei care vin cu tirurile să aprovizioneze centrele comerciale din oraş şi le lasă parcate pe marginea străzii, aşa cum se întâmplă adeseori în zona Metro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tirurile şi autobuzele nu mai au voie să parcheze între blocuri sau pe marginea străzilor.
 Vizualizări articol: 3395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Tirurile şi autobuzele nu mai au voie să parcheze între blocuri sau pe marginea străzilor4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Legi de .... trimis de
(29 iul 2011, 11:09:18
interesanta idee...dar dc nu se creeaza si cateva spatii unde sa poata parca astfel de masini...?omu isi parcheaza masina in fata blocului,ca daca o duce mai la dos,a doua zi n-are roti,combustibil,stergatoare.. trebui prima data sa se gandeasca unde sa le amenajeze parcare si apoi sa dea lege...eo daca as avea bus..l-as parca..la primarie...sa nu il mai tin intre blocuri...Respect!
1.1  RE: Legi de .... trimis de
(29 iul 2011, 11:15:32
Daca ai avea bus cu peste 9 locuri, ar trebui sa demonstrezi ca ai o parcare privata (a ta sau doar inchiriata) unde sa-ti tii masina. Nu mi se pare corect sa parchezi tir-ul in fata blocului, si astfel sa ocupi mai multe locuri de parcare pt autoturisme. Cine are TIR, trebuie sa aiba si loc de parcare. Aia care se duc la Metro, sa fie lasati in parcarea privata a lui Metro ca si asa sta inchisa si goala, nu sa stea pe marginea drumului si sa blocheze o banda de circulatie.
1.2  RE: Legi de .... trimis de
(29 iul 2011, 11:23:20
m-am axat pe microbuze.....nu am zis nimic de camioane,..eeeh da poti sa mai citesti o data....
1.3  RE: Legi de .... trimis de
(29 iul 2011, 11:37:39
Cei care au microbuze sau TIR-uri ar trebui sa le parcheze acolo unde au sediul firmei, si cum multi au sediul firmei intr-un apartament ( marii buisness man ) acolo parcheaza. Ma intreb ca vina avem noi restul , de parca astia ar imparti banii cu noi nu i-ar face de pe spatrele nostru. Pai asta ar trebui sa faca primaria, parcare de TIR-uri intre blocuri si restul le-a facut pe toate, deabia parcam cei cu masini mici prin cartierele asteaa inghesuite. Oameni de afaceri sa se respecte pina la capat si sa-si faca parcare undeva la periferia orasului sau intr-un loc special destinat pt asa ceva si nu in fata geamului meu!
2.   Comentariu trimis de
(29 iul 2011, 13:20:23
La noi e criza nu avem unde munci dar tot romanul are masina personala.In tarile nordice primaria iti pune la dispozitie locuri de parcare special amenajate dar plata pentru parcare ajunge undeva la echivalentul la 50 de euro pe ora.In caz ca te-a gasit cu masina parcata neregulamentar intr-un spatiu care nu e amenajat amenda e de echivalentul la 200 de euro ,iti este ridicata masina si mai platesti si o taxa de recuperare la Primarie de vreo 500 de euro.O sa spuneti ca aia sunt cu "capul" dar nu e deloc asa,oamenii sunt destul de sanatosi la minte dovada ca au un grad de civilizatie si bun simt foarte ridicat.Ei nu merg pe principiul "legile sunt facute pentru a fi incalcate" ci le respecta fara a le comenta.Statele nordice incurajeaza foarte mult transportul public de calatori si atentie - mersul pe bicicleta.Cine foloseste bicicleta ca vehicol de deplasare are multe facilitati din parte statului(iar bicicleta in acele tari e un mod de viata si e folosita de aproximativ 70 % din populatie).
3.   Haos trimis de
(29 iul 2011, 14:21:51
Ar trebui parcari subterane in tot orasul..sa parcam microbuzele underground..:))
4.   Auzi la RUSTIC trimis de
(29 iul 2011, 15:05:42
50 de euro,ora in parcare privata sau cum o fi ea!? E destul de aberant poate 50 euro pe saptamana,sau 50 de eurocenti pe ora,nicidecum 50 eurolaughing) k n-ar m-ai parca nici mama la suma astalaughing))
4.1  RE: Auzi la RUSTIC trimis de
(29 iul 2011, 17:40:12
Parcarea e a Primariei si da ai auzit bine 50 euro pe ora.Pretul e pus ca sa descurajeze folosirea masinilor personale, platesc cei care intradevar au bani si isi permit,restul au alternative mersul pe jos,bicicleta si transportul in comun(apropo transportul in comun e foarte eficient si bine gandit ,niciodata nu are intarzieri)
5.   Cica la sediul firmei trimis de
(29 iul 2011, 18:09:07
Pai ce ma fac daca am sediul firmei la mine in apartament . . . parchez in fata firmei!
6.   Observatie trimis de
(29 iul 2011, 18:19:14
Romanul e bun la toate si stie da toate...dar de ce o duce asa prost..nimeni nu stie.Iar daca stie nu face nimic.
7.   Observatie GIGI_79 trimis de
(29 iul 2011, 19:51:57
gigi romanu e prost ca se lasa calcat in picioare de toti fraieri care viseaza noaptea cate ceva si nu stiu cum sa-ti ia si ultimu leut , si cu parcarile, sa faca locuri de parcare dupa care sa bage amenzi, deocamdata toti platim rovinete impozite ETC ETC si mai ales noi cu masini mari ne usuca la buzunar .
AAA si inca ceva face lungu parcare in centru de locuri NNN dar vreau sa vad si eu care din bdj sau obc vien si alsa masina acolo doar e parcare ! GTM`lui !
8.   Consilierii cumva sunt pdl??? trimis de
(29 iul 2011, 20:36:53
mai lung de 5m?sa se interzica proprietarului unui bus lung sa parcheze pe domeniul public.asta-i bunaaaaaaaaaaaa.dar unde sa parcheze omul masina[platitor de impozit,rovineta etc]pe luna?vine omul din Botosani cu busul [lung de 6m]in Suceava ,iar politia il amendeaza ca a parcat pe domeniul public?!marcati locuri de parcare pentru toate autovehicolele si apoi cautati nod in papura,IDIOTILOR
9.   Place trimis de
(30 iul 2011, 11:08:06
am citit comentariile voastre si imi place mult cum a zis rustic..ca 50 de euro ora..el a fi auzit de pe la tv sa in filme de 50 euro....50 euro pe luna dragule rustik---si stau si ma gandesc cum a putut sa puna assa lege^?saracii oameni nu au unde parca masinile lor private ...apii busurile sau tirurile une vor parca----suceava de  ☭  a ajuns...legi peste legi....da legi proaste...de ex daca eu am firma la plopeni si nu am masina privata cu ce ajung acasa la bdj sau ipotesti?mai scot 20 lei pt ocazie??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei