Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iul 2011 - Anul XVI, nr. 177 (4775)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanţă fără rost

Candidatul cu cea mai mare notă la titularizare nu a obţinut catedră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dascălul cu nota cea mai mare la examenul de titularizare din acest an nu are loc de muncă. Deşi a obţinut nota 9,75, cea mai mare notă din judeţ, luată anul acesta la examenul de titularizare, profesoara Măriuţa Danciu din Stroieşti nu a obţinut şi loc de muncă după acest concurs. S-a întâmplat aşa fiindcă profesoara în cauză nu avea disponibil un post titularizabil pentru care să opteze. Aceasta a susţinut examen pentru a obţine un post de profesor de istorie.

Inspectoratul Şcolar a scos anul acesta la titularizare un singur post de istorie, însă corelat cu limba franceză. Aşadar, reprezentanţii IŞJ au explicat că un asemenea post poate fi ocupat de un profesor cu calificare pe amândouă disciplinele, respectiv pe istorie, dar şi pe limba franceză. Concurenta cu nota cea mai mare la titularizare, având calificare doar pentru istorie, nu a putut fi repartizată pe singurul post scos la concurs de către Inspectoratul Şcolar Suceava şi, în consecinţă, a rămas fără catedră.

Chiar dacă a avut nota 9,75 la examenul de titularizare, profesoara va obţine, cel mai probabil, un post de suplinitor, asemenea candidaţilor care au luat minim nota 5 la titularizare.

Şi în anul şcolar trecut Măriuţa Danciu a lucrat ca profesor suplinitor, dar de limba şi literatura română. Şi anul trecut a participat la examenul de titularizare, a susţinut proba la istorie şi a obţinut nota 8,16. 

 

Zeci de profesori cu note de trecere la titularizare nu au posturi

Profesoara este absolventă de studii universitare şi postuniversitare de masterat.

Profesoara de istorie nu este singurul cadru didactic din judeţ care a obţinut notă titularizabilă însă a rămas fără post. Asemenea ei mai sunt alţi zeci de dascăli din judeţ, care au luat note de trecere, dar nu au fost repartizaţi, fiindcă IŞJ nu avea posturi disponibile.

137 de candidaţi au luat note de la 7 în sus, adică note titularizabile. Dintre aceştia, doar 44 dintre ei au fost repartizaţi pe post, 15 profesori obţinând un post pe disciplina matematică.

Deşi au fost catedre puţine şi concurenţă mare, 30 de posturi titularizabile din judeţ au rămas fără profesori, deoarece concurenţii calificaţi să le obţină nu au luat minim nota 7 la titularizare.

Cele mai multe catedre fără profesori sunt la educaţie fizică şi sport.

La examenul naţional de titularizare din acest an a fost o concurenţă foarte mare, având în vedere că sute de cadre didactice au concurat pe 74 de posturi cu o viabilitate mai mare de patru ani, scoase la concurs de către Inspectoratul Şcolar Suceava. Candidaţii au fost strict supravegheaţi cu camere de luat vederi instalate în toate sălile de concurs.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidatul cu cea mai mare notă la titularizare nu a obţinut catedră.
 Vizualizări articol: 994 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Candidatul cu cea mai mare notă la titularizare nu a obţinut catedră3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   R O M A N I A trimis de
(29 iul 2011, 11:04:07
Eu zic sa lase mai moale atatea concursuri pt profi si sa le dea exercitii de gramatica si un test psihologic rau de tot. Asa ar fi loc pt toti
2.   Se putea rezolva trimis de
(29 iul 2011, 11:13:55
asta e in romania.dai examen pe un post ce nu exista.ce au in comun istoria cu franceza?poate moneda europeana,pe care profa nu a dat-o d-lui kakalete.
2.1  RE: Se putea rezolva trimis de
(29 iul 2011, 12:41:05
o daaaa! e singurul lucru in comun. "legea euro" o lege care da dreptul persoanelor posesoare sa incalce orice alta lege. e mai tare ca orice derogare, ordonanta de urgenta, lege etc... valabil numai pentru ROMANIA.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei