Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2011 - Anul XVI, nr. 170 (4768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

În boxa acuzaţilor

Şoferul care a decimat familia preoţilor Mihoc, trimis în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La aproape şapte luni de zile de la tragedia rutieră în care au murit patru oameni, în prima zi de Crăciun a anului trecut, procurorii au finalizat ancheta în ceea ce-l priveşte pe şoferul vinovat, dispunând trimiterea acestuia în judecată. El va fi judecat pentru infracţiunea de ucidere din culpă, toate probele din dosar ducând spre aceeaşi concluzie: patru oameni au murit doar pentru că s-au aflat în faţa unui şofer inconştient.

 

În dimineaţa zilei de 25 decembrie 2010, cu aproximativ un sfert de oră înainte de ora 8.00, părintele George Mihoc, în vârstă de 69 de ani, soţia acestuia, Elena Mihoc, de 67 de ani, fiul lor în vârstă de 27 de ani, preotul Vasile Mihoc, paroh în satul Plopeni, şi dascălul acestuia, Dănuţ Maftei, în vârstă de 17 ani, se îndreptau cu un autoturism Fiat Panda dinspre Suceava spre Plopeni, unde erau aşteptaţi la slujba de Crăciun.

Într-o curbă, chiar la intrarea în Plopeni, maşina Fiat Panda avea să fie izbită în plin de un autoturism Saab, condus din sens opus de Constantin Grădinaru, un şofer în vârstă de 20 de ani din Dumbrăveni, care venea spre Suceava.

Impactul extrem de violent a transformat maşina Fiat într-un morman de fiare în care toţi cei patru pasageri nu aveau cum supravieţui. Chiar dacă pasagerii din spate (Vasile Mihoc şi Dănuţ Maftei) au ajuns în viaţă la spital, concluziile medico-legale arată că leziunile suferite de aceştia erau incompatibile cu viaţa, toţi având multiple rupturi de organe interne.

 

Beat, cu 104 kilometri la oră, în curbă, pe un carosabil umed

Concluziile procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, din dosarul de trimitere în judecată, stabilite pe baza mai multor expertize efectuate de specialişti, arată de ce au murit cei patru oameni.

În primul rând, Constantin Grădinaru circula cu viteză excesivă, experţii calculând că la intrarea în curba în care şi-a scăpat maşina de sub control avea 104 kilometri la oră. O viteză extrem de mare, cu atât mai mult cu cât condiţiile de deplasare erau vitrege, carosabilul fiind umed. Reacţiile sale au fost lente şi pe fondul stării avansate de ebrietate în care se afla, calculul retroactiv arătând că în momentul accidentului acestea avea o concentraţie de 1,25 grame per litru alcool în sânge.

 

Ce s-a stabilit în urma expertizei  

De cealaltă parte, s-a stabilit în urma expertizei, preotul aflat la volanul maşinii Fiat circula cu o viteză de 51 de kilometri la oră.

În aceste condiţii, explică procurorii, din cauza diferenţei de viteză cu care circulau cele două autoturisme, cât şi a diferenţei de greutate dintre acestea, în momentul impactului autoturismul Fiat a fost proiectat înapoi în jur de zece metri, până în gardul de care s-a zdrobit, fiind rotit la 180 de grade.

Aşadar, circulând cu o maşină mai uşoară şi cu viteză redusă, cei patru oameni au primit o lovitură cumplită, care le-a fost fatală.

 

Concluzia procurorului care l-a trimis în judecată

„Accidentul s-a produs din culpa exclusivă a inculpatului Constantin Grădinaru, care a încălcat prevederile articolului 48 (Conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă), coroborat cu articolul 49 (1) (Limita maximă de viteză în localitate este de 50 de kilometri la oră), precum şi cu prevederile articolului 87, aliniat 1, (Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge este infracţiune), toate din OUG 195/2002. Conform concluziilor de expertiză tehnică judiciară întocmite în cauză, nu se poate reţine că numitul George Mihoc a depăşit viteza regulamentară cu un kilometru la oră (circula cu 51 de kilometri la oră) întrucât această diferenţă se încadrează în abaterea de apreciere a deformaţiei”, se arată în concluziile rechizitoriului de trimitere în judecată a şoferului, care între timp a împlinit 21 de ani.

 

Ce pedepse prevede Codul Penal în cazul capetelor de acuzare reţinute de procurori

Trimis în judecată ieri pentru ucidere din culpă, şoferului i s-au reţinut în sarcină cele mai grave aliniate de la acest articol de lege. Conform Codului Penal, pentru că circula neregulamentar şi era băut, şoferul riscă o pedeapsă între 5 şi 15 ani de închisoare, la maximul căreia, având în vedere că s-a cauzat moartea mai multor persoane, se poate adăuga un spor de pedeapsă de până la trei ani.

Pe de altă parte, şoferii judecaţi pentru ucidere din culpă în accidente rutiere în ultima perioadă au fost condamnaţi doar la pedepse cu suspendare, ei beneficiind de clemenţă deoarece nu au săvârşit faptele cu intenţie şi nu aveau antecedente penale, cum este şi cazul lui Grădinaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferul care a decimat familia preoţilor Mihoc, trimis în judecată.
 Vizualizări articol: 4753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
Şoferul care a decimat familia preoţilor Mihoc, trimis în judecată4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Puscarie pe viata trimis de
(21 iul 2011, 11:25:20
PUSCARIE PE VIATA, si el si ma-sa si toata familia lui, pentru cele 4 vieti curmate.
Si aviz teribilistilor care cicula beti (si cu viteza). O puteti pati si voi in orice moment.

Pedeapsa de maxim 15 ani mi se pare mica pentru tragediile produse de psihopatul asta.
2.   ..."Stati la locurile voastre"... trimis de
(21 iul 2011, 11:47:06
Daca are niscaiva euroi si stie unde sa-i dea,colaborat cu legile noastre tampite,colaborat cu coruptia si smecheria generalizata...scapa fara nici o secunda de puscarie! Nu-i primul si nici ultimul caz! Va mai amintiti de vaduva lui Adrian Paunescu,Carmen(fosta) Antal, a ucis trei membri ai familiei Burlan:tata,mama si copil,scapand cu viata,dar cu o infirmitate pe viata-un ochi lipsa-a doua fata a familiei! Va imaginati "grandoarea" acestei tragedii ? Ce s-a intamplat ? NIMIC !!!  ☭  cu  ☭  si viii cu...nenorocirea si durere pentru toata viata! Asa ca,"stati la locurile voastre",vorba lu' Coana Mare,Leana lu' nea Nicu Ceausescu...
3.   Bataia lui dumnezeu trimis de
(21 iul 2011, 13:26:18
imi pare rau pentru ce sa intamplat...dar Dumnezeu i-a pedepsit pe membrii familiei Mihoc prin acest tanar...ce credeau Mihocii,ca toate furturile,contributiile pentru biserica si casele care si le-au facut pe banii enoriasilor...ce credeau? ca toate astea o sa ramana nepedepsite?.....?..iata ca dumnezeu ia pedepsit pe mai multsi mebri ai familiei....si ink mai sunt multsi care nu au platit pentru faptele lor..familia Mihoc e ca un "clan preotesc"..care stie cum sa duca banii din contul bisericii,in contul lor...
3.1  RE: Bataia lui dumnezeu trimis de
(21 iul 2011, 14:11:44
Mi-e rusine ca respir acelasi aer cu un imbecil ca tine...tu esti interpretul pedepselor divine. Te-n plm..
3.2  RE: Bataia lui dumnezeu trimis de
(21 iul 2011, 14:28:07
dreptate ai in cele spuse
3.3  RE: Bataia lui dumnezeu trimis de
(21 iul 2011, 14:36:14
Retine ca nu am spus asta pt. ca am vreo simpatie pt. familia Mihoc, nici nu-i cunosc si nu ma intereseaza statutul social pe care-l detin. Ma irita prostia scarboasa si superstitioasa a ta, prin care deduci niste lucruri absolut absurde.
3.4  RE: Bataia lui dumnezeu trimis de
(21 iul 2011, 16:37:04
Scurt si la subiect:). ....Dom dom nu bate cu parul
:))
4.   THE_SHADOW trimis de
(21 iul 2011, 14:26:00
esti un mare bou.....poate te va pedepsi si pe tine numnezeu cretinule
4.1  RE: THE_SHADOW trimis de
(21 iul 2011, 14:57:10
cum m-ar putea pedepsi numnezeu?
4.2  RE: THE_SHADOW trimis de
(21 iul 2011, 16:39:20
Ai fost pedepsit deja...... citind comentul..:)... numnezeu masi de treaba..:))
5.   Aoleooo trimis de
(21 iul 2011, 14:55:41
vai da ce ati sarit toti pe mn.....gheorghe mihoc mia fost profesor de religie ji mai tot timpul venea baut la ore...daca nu ne vedea duminica la biserica,ne punea nota 2 fara nici o alta motivatie...tsineti ochii inchisi la masinile pe care le au preotii,case,afaceri,maicutele de la manastiri merg la cumparaturi cu ultimele modele de mercedes vito...vw touran,transporter...masinile astea...sunt din banii nostri....preoti care au cluburi de noapte,care abuzeaza copii sau femei,preotsi care daca ai un mort in familie nu til duce la groapa daca nu scoti banul,preoti care programeaza cununiile religioase sau botezurile in functie de cati bani dai...ei conduc masini de peste 15000 de euro..si noi....o sa avem o parere buna despre ei
5.1  RE: Aoleooo trimis de
(21 iul 2011, 16:43:24
Afacerea e afacere , problema e ca au dat coltul in timpul liber si cum dom dom era ocupat cu hot dogul nu a avut timp sa intervina
6.   Dumnezeu sa-i ierte! trimis de
(21 iul 2011, 21:05:45
Acuma, morti cu  ☭ , vii cu vii, dar ideea acestui articol nu cred ca era pacatele familiei Mihoc, la urma urmei toti avem pacate mai mari sau mai mici, dar INCONSTIENTA unor ''ciumeti'' de pustani , cu masini foarte puternice, care ne sfideaza pe toti in trafic, curmand vieti nevinovate, aici e problema, si nu cred ca trebuie sa va certati pe tema pacatelor preotului si familiei sale, ci sa TRAGETI UN SEMNAL DE ALARMA, pentru ca legea este foarte blanda cu asemenea catastrofe , care omoara oameni nevinovati!
Ganditi-va , ca foarte bine vi se poate intampla un asemenea necaz voua sau familiei voastre, credeti ca sunt asa importante pacatele celor ce mor, sau trebuie eliminata CAUZA , acesti dementi betivi, bagati in puscarie pe viata, pentru a da exemplu altora care ar face la fel ?
Ori daca procurorii ii condamna cu suspendare, mare chestie si asa n-au nici un dram de constiinta.....
7.   Comentariu trimis de
(21 iul 2011, 22:36:10
Dzeu sa-i ierte, parintele George Mihoc a fost un erou, a crescut 10 copii si au locuit toti intr-o camera de langa biserica din Plopeni,la inceput, au fost saraci dar cu ajutorul lui Dzeu au razbit in viata, fiecare copil a ajuns bine si a facut cinste familiei. Celor care comenteaza ca parintele Mihoc si-a insusit bani, i-as intreba, oare Fiat Panda e o dovada a inavutirii, poate daca avea o masina demna de criticile nefondate, ar fi scapat cu viata. Eu l-am cunoscut pe parintele George si pot spune ca era printre singurii carora le-as fi cerut un sfat, am cantat la biserica lui, deci comentatorii rautaciosi, nu generalizati si nu judecati!
7.1  RE: Comentariu trimis de
(21 iul 2011, 23:05:36
sunt din plopeni...deci nu imi spune tu unde a locuit familia mihoc...."camera de langa biserica din plopeni"..pt cunostintele tale..e crek o vila cu 2 etaje din sf. ilie.....
7.2  RE: Comentariu trimis de
(21 iul 2011, 23:07:23
aaa...si..inca ceva...preotul Gheorghe Mihoc a avut permisul suspendat pentru ca a fost prins beat la volan...mare om...mare caracter

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei