Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2011 - Anul XVI, nr. 170 (4768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ultraj

S-a dus să-l bată pe şeful de post, însă a ajuns el la spital

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat din comuna Iacobeni este cercetat penal pentru ultraj de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, pentru că, susţin anchetatorii, a vrut să-l bată pe şeful de post, chiar în curtea locuinţei în care omul legii stătea în gazdă.

Planul agresorului nu a ieşit aşa cum se aştepta acesta, respectivul individ ajungând la spital cu o ambulanţă.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului de la Vatra Dornei, incidentul a avut loc duminică dimineaţă, în jurul orei 4.30.

Din scenariul conturat de anchetatori, şeful de post de la Iacobeni fusese de serviciu în noaptea respectivă şi a fost în patrulare prin comună, trecând şi pe la discoteca care se organizează pe raza localităţii. Aici, s-a întâlnit şi cu Vasile P., în vârstă de 40 de ani, un individ predispus la scandaluri, cerându-i acestuia să nu tulbure ordinea şi liniştea publică.

Spre dimineaţă, şeful de post s-a dus să se culce în locuinţa în care stă cu chirie pe raza comunei.

În jurul orei 4:30, însă, explică anchetatorii, a fost trezit de zgomotele de afară, auzind că-l strigă cineva. Era tocmai Vasile P., care, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a gândit să-i aplice o corecţie fizică poliţistului. Şeful de post a ieşit din casă pentru a aplana conflictul, însă Vasile P. a sărit la bătaie, moment în care poliţistul a ripostat. În altercaţia dintre cei doi, cel mai „şifonat” a ieşit chiar agresorul, care a şi ajuns în acea dimineaţă la Spitalul din Vatra Dornei.

Potrivit reprezentanţilor spitalului dornean, Vasile P. a suferit două plăgi minore în zona capului şi o contuzie la antebraţul stâng. Cadrele medicale susţin că i-au spus bărbatului să rămână internat o zi, pentru supraveghere, însă acesta a plecat la domiciliu, semnând pe propria răspundere că refuză internarea.

Poliţistul şi-a scos între timp certificat medico-legal, document potrivit căruia a suferit leziuni ce necesită până la trei zile de îngrijiri medicale.

Interesant este că, imediat după altercaţia dintre cei doi, cel care a sunat la 112 a fost chiar Vasile P., care a reclamat faptul că a fost bătut de şeful de post.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a dus să-l bată pe şeful de post, însă a ajuns el la spital.
 Vizualizări articol: 2771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
S-a dus să-l bată pe şeful de post, însă a ajuns el la spital3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(21 iul 2011, 12:37:17
Asta chiar imi place.:)) decat jandarmii batuti de un alcoolist..mai bine alcoolistul la spital cu targa.
2.   Hahahah trimis de
(21 iul 2011, 13:04:50
Vasiiileeee... esti pros t
3.   Art. 44 C. pen. - Legitima apărare trimis de
(21 iul 2011, 13:14:49
„Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, săvârşită în stare de legitimă apărare.

Este în stare de legitimă apărare acela care săvârşeşte fapta pentru a înlătura un atac material, direct, imediat şi injust, îndreptat împotriva sa, a altuia sau împotriva unui interes obştesc, şi care pune în pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul obştesc.

Se prezumă că este în legitimă apărare, şi acela care săvârşeşte fapta pentru a respinge pătrunderea fără drept a unei persoane prin violenţă, viclenie, efracţie sau prin alte asemenea mijloace, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ori delimitat prin semne de marcare.

Este de asemenea în legitimă apărare şi acela care din cauza tulburării sau temerii a depăşit limitele unei apărări proporţionale cu gravitatea pericolului şi cu împrejurările în care s-a produs atacul.”

La ora 4.30 nu știu câtă importanță are dacă cel atacat este șef de post, magistrat, funcționar, tinichigiu sau agricultor.
Este CETĂȚEAN cu drepturi depline și ESTE ÎNDREPTĂȚIT să-și apere avutul, familia, integritatea corporală sau viața.
PUNCT și aviz „haiducilor” etilic-justițiari.
3.1  RE: Art. 44 C. pen. - Legitima apărare trimis de
(21 iul 2011, 14:29:38
Daca politistul facea abuz si ajungea tot el la spital, nu se mai retinea legitima aparare happy Oricum, legea pe care ai invocat-o are niste dedesubturi: atacul trebuie sa fie material, direct, imediat si injust. Astea pe langa faptul ca trebuie demonstrat ca a fost indreptat impotriva unei persoane care se apara sau impotriva unei alte persoane ori a unui interes obstesc, care pun in pericol grav persoana celui atacat ori interesul obstesc. Problema atacului este ca instanta trebuie sa bifeze toate aceste lucruri pt. ca sa fie indeplinite conditiile atacului (nu prea greu), dar cum apreciezi obiectiv cat de grav este pusa in pericol persoana sau interesul obstesc.
Adevarata problema, este cand instanta trebuie sa bifeze conditiile apararii: sa constituie o fapta prev. de legea penala, sa fie precedata de atac, obiectul apararii sa fie pers celui atacat sau int. obstesc, apararea sa fie proportionala cu gravitatea atacului (cum stabilesti obiectiv asta?). Depasirea limitelor legitimei aparari poate genera consecinte legitime diferite. De aici si notiunea de exces justificat, in care pers se afla intr-o stare de tulburare si depaseste limitele legitimei aparari si excesul scuzabil, care nu inlatura raspunderea penala, ci doar o atenueaza. In privinta legitimei aparari, legea romana este extra-saturata de conditii. Astfel, judecatorului ii va fi oarecum dificil sa aprecieze in mod obiectiv retinerea acestei fapte care inlatura raspunderea penala, tinand cont de toate conditiile legale.
3.2  RE: Art. 44 C. pen. - Legitima apărare trimis de
(21 iul 2011, 14:31:33
"invocato"- corectare greseala.
3.3  RE: Art. 44 C. pen. - Legitima apărare trimis de
(21 iul 2011, 15:50:25
Evident că toate aceste amănunte legale și/sau procedurale trebuiesc dovedite. Că doar pentru aceasta există judecătorii ca să aprecieze obiectiv temeinicia fiecărei circumstanțe. iar sarcina administrării lor revine părților.
„Şeful de post a ieşit din casă pentru a aplana conflictul, însă Vasile P. a sărit la bătaie, moment în care poliţistul a ripostat.”
Nu se poate iniția o dezbatere detaliată doar pe marginea unei propoziții dintr-un articol. Dar din câte citesc, tot vasîlică cel viteaz și merele de aur a fost cel care a sesizat la serviciul unic 112, ba mai mult a dat fuga după certificat medico-legal. Din aceasta deduc că tot el va fi cel cu gura mare și care-l va târâi pe cetățeanul șef de post prin tot felul de rahaturi procedurale.
În opinie proprie cele 4 premise ale atacului sunt îndeplinite simultan, S-A DUS IDIOTUL SĂ-I APLICE O CORECȚIE CEEA ce a și făcut sărind la bătaie.
Reacția părții atacate nu a fost disproporționată atâta timp cât a încercat SĂ APLANEZE conflictul. După care l-a altoit la rândul său, văzând că nu are cum să convingă cu vorba bună gradele etilice din trăscăul îngurgitat. Rezultatul apărării: doar 2 contuzii minore și o plagă la nivelul antebrațului.
Cred că sunt suficiente argumente pentru ca orice acțiune de șicanare a cetățeanului șef de post venită din partea „viteazului aghezmuit” să fie supusă respingerii încă de la primul termen. Chiar și prin invocarea jurisprudențială a cazului Iovan.

P.S. Americănașii într-o asemenea situație întâi trag cu shotgun-ul după care te întreabă compătimitor dacă nu știi să citești ce scrie pe plăcuță. „Do Not Trespass!”
P.S.2 - m-am tâmpit de-a binelea, eu care îi iubesc pe polițiști ca sarea în ochi. Dar aici e vorba de o situație principială.
3.4  RE: Art. 44 C. pen. - Legitima apărare trimis de
(21 iul 2011, 22:15:50
Invocarea jurisprudentiala a cazului Iovan nu isi are sensul, pt. ca este reglementata de o legislatie relativ noua in tara. De prin 2002-2003. Si se refera la legitima aparare in cazul, intrarii prin efractie, escaladare etc., in timpul noptii si alte caracteristici. Banuiesc ca aici au incercat sa prevada o reglementare mai lesnicioasa, asemanatoare cu cea a statelor cu adevarat civilizate. (gen P.S. 1 al tau).
Dar vorbim discutii...
3.5  RE: Art. 44 C. pen. - Legitima apărare trimis de
(22 iul 2011, 01:14:54
De acord că vorbim discuții, dar mi-a plăcut obiectivitatea comentariului inițial. Și cum nu ar fi prima oară când în locul unor dispute sterile găsesc în commenturile dvs. informații extrem de utile referitoare la legi și modul lor de aplicare. Eu, dacă ar fi după mine, aș scoate din programa școlară orele idioate și inutile ale unor materii (!) și aș introduce o programă suplă de cunoștințe de drept (ceva civil - să-și știe viitorul cetățean drepturile, ceva penal - ca să se păzească, ceva cod al muncii, un picuț de cod al familiei, etc).
Așa că am vrut să vă ridic un picuț mingea la fileu ca să iasă o dezbatere ceva mai amplă pe marginea unei situații de caz pe care , din păcate, în viitorul apropiat o vom întâlni destul de des.

P.S. și închei subiectul ca să nu risc să formulez vro concluzie eronată:
legislația aia nouă este cuprinsă chiar în forma enunțată în art. 19 din Noul Cod penal. Acuma pare interesant alineatul 3 al acestui articol care stabilește CU EXACTITATE împrejurările în care persoana ESTE PREZUMATĂ a fi în legitimă apărare.
„(3) Se prezuma a fi in legitima aparare, in conditiile alin. (2), acela care comite fapta pentru a respinge patrunderea unei persoane intr-o locuinta, incapere, dependinta sau loc imprejmuit tinand de aceasta, fara drept, prin violenta, viclenie, efractie sau alte asemenea modalitati nelegale ori in timpul noptii.”

Concluzii: Vasilăcî fără frică se va crede mare parte vătămată și va formula o plângere prealabilă împotriva polițistului.
Dar polițistul este prezumat a fi în L.A. Sau dacă încă nu este prezumat după art 44 C Pen. vechi, atunci cu siguranță că va fi după C. Pen nou.
Oare când intră acesta în vigoare??? Și retroactivează oare raportat la persoana părții considerate făptuitoare? (fiind o lege penală mai favorabilă?)
Gata, ajunge că nu e domeniul meu!
La buna vedere, sir!
4.   ??? trimis de
(21 iul 2011, 13:53:47
"Din scenariul conturat de anchetatori, şeful de post de la Iacobeni fusese de serviciu în noaptea respectivă şi a fost în patrulare prin comună...","Spre dimineaţă, şeful de post s-a dus să se culce în locuinţa în care stă cu chirie pe raza comunei." Pai daca seful de post fusese de serviciu in noaptea aia, ce cauta la 4:30 acasa ??? De la ce ora incepe serviciul de patrulare pe timp de noapte si la ce ora se termina??? Sau daca e sef de post isi permite sa lucreze mai putin??? Sau e angajat doar cu jumatate de norma??? Sau s-a razvratit impotriva autoritatilor si lucreaza de cat are el impresia ca este platit???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei