Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2011 - Anul XVI, nr. 170 (4768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

Care este diferenţa dintre sufletul şi spiritul/duhul unui om?

Care este diferenţa dintre suflet şi spirit? Cuvântul "spirit" se referă numai la partea imaterială a omului. Oamenii au un spirit/duh, însă noi nu suntem duhuri. Cu toate acestea Scriptura, numai despre credincioşi, aceia care au Duhul Sfânt, spune că sunt "vii din punct de vedere spiritual" (1 Corinteni 2:11; Evrei 4:12; Iacov 2:26). Necredincioşii sunt "morţi spiritual " (Efeseni 2:1-5; Coloseni 2:13). În scrierile apostolului Pavel, referirile la "spirit" pivotează în jurul vieţii spirituale a credinciosului (1 Corinteni 2:14; 3:1; 15:45; Efeseni 1:3; 5:19; Coloseni 1:9; 3:16). Spiritul/duhul este elementul din oameni care le oferă acestora abilitatea de a avea o relaţie personală cu Dumnezeu. Oriunde este utilizat cuvântul “spirit,” el se referă la partea imaterială a omului, care include şi sufletul său.
Cuvântul “suflet” se referă nu numai la partea imaterială ci şi la cea materială a omului. Spre deosebire de oamenii care au un duh, omul este un suflet. În sensul său de bază, cuvântul "suflet" înseamnă “viaţă". Totuşi, Biblia arată că sensul pentru suflet merge dincolo de “viaţă”. Unul dintre aceste lucruri este îngrijorarea (Luca 12:26). Oamenii sunt răi prin natura lor aşa încât sufletele lor sunt afectate de păcat. Principiul vieţii este îndepărtat de la om la momentul morţii sale fizice (Geneza 35:18; Ieremia 15:2). “Sufletul", la fel ca şi “spiritul", este centrul multor experienţe spirituale şi emoţionale (Iov 30:25; Psalmul 43:5; Ieremia 13:17). Oricând este utilizat, termenul “suflet” face referire la întreaga persoană, în viaţă sau după moarte.
Sensul cuvintelor "suflet" şi "spirit" sunt similare în felul în care sunt utilizate în viaţa spirituală a credinciosului. Ele sunt însă diferite în ceea ce priveşte sensul lor. "Sufletul" reprezintă modalitatea orizontală a omului de a vedea lumea. "Spirit" reprezintă modalitatea verticală a omului prin care intră în relaţie cu Dumnezeu. Este important să înţelegem că ambii termeni se referă la partea imaterială a oamenilor, însă numai “spiritul/duhul" se referă la umblarea oamenilor cu Dumnezeu. Cuvântul "suflet" se referă la umblarea omului în lume, atât sub aspect material cât şi imaterial.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Care este diferenţa dintre sufletul şi spiritul/duhul unui om?.
 Vizualizări articol: 2275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Care este diferenţa dintre sufletul şi spiritul/duhul unui om?5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei