Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2011 - Anul XVI, nr. 170 (4768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lămuriri

Scutirea de impozit pentru clădirile reabilitate termic se acordă doar în anumite condiţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vestea că sunt scutiţi de la plata impozitelor, pe o perioadă de minim şapte ani, cei care şi-au izolat termic locuinţele, pe cheltuială proprie, i-a făcut pe mulţi suceveni să se grăbească să solicite această facilitate.

Numai că, spre nemulţumirea lor, au aflat că scutirea de impozit se acordă numai celor care au respectat cadrul legal. Mai exact, nu pot beneficia de scutirea de impozite cei care au făcut lucrările la mica înţelegere cu unele echipe care, pe lângă că lucrau cu oameni la negru, nici nu plăteau vreun impozit pe banii câştigaţi astfel. Mai mult, nu pot beneficia de această facilitate cei care au făcut lucrarea “după ureche”, adică nu în baza unui proiect tehnic avizat de specialişti şi mai ales fără autorizaţie de construire eliberată de primărie.

“La scurt timp după apariţia legii 158/2011, care aduce o serie de completări legilor anterioare privind creşterea performanţei energetice a locuinţelor, oamenii au început deja să vină să ceară să-i scutim de la plata impozitelor. Ne-am consultat cu juriştii noştri şi sunt necesare o serie de precizări.

Pentru a beneficia de efectele legii, cetăţenii care au făcut termoizolarea locuinţelor trebuiau să fi avut un proiect şi autorizaţie de construcţie, conform legii urbanismului”, a declarat viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc.

 

Auditul energetic al clădirii, obligatoriu

O altă condiţie necesară pentru ca o lucrare de izolare termică a blocului să se încadreze în prevederile legale de acordare a facilităţilor la plata impozitelor este ca aceasta să fie făcută în baza recomandărilor unui auditor energetic autorizat, care, la final, să certifice că toate condiţiile solicitate pentru izolarea termică a clădirii au fost îndeplinite.

Specialiştii din domeniul construcţiilor spun că majoritatea oamenilor înţeleg în mod greşit că pentru izolare termică e suficient să fi pus pe pereţii clădirii câteva bucăţi de polistiren, peste care au tras o mână de tencuială.

O lucrare de anvelopare termică impune şi schimbarea geamurilor de tip vechi cu tâmplărie termopan care reduce pierderile de căldură, izolarea acoperişului şi a subsolului clădirii, iar mai nou, conform legii, este inclusă şi închiderea balcoanelor sau loggiilor cu tâmplărie termopan.

 

Scutirea de la plata impozitelor, în funcţie de valoarea lucrărilor

În aceste condiţii, cei care au făcut asemenea lucrări în trecut, fără autorizaţie de construire, fără proiect, fără audit energetic şi fără să includă şi altceva decât placarea faţadelor cu polistiren nu au nici o şansă să beneficieze de scutiri de impozite. Abia cei care respectă toţi paşii ceruţi de lege vor avea asemenea facilităţi acordate de primărie.

“Primăria va aplica această lege, vom veni şi cu hotărâre de Consiliu Local prin care să venim cu lămuriri, pentru că termenii din lege sunt destul de vag formulaţi. De exemplu, termenul de minim şapte ani e destul de neclar, de aceea vom aduce precizări, în funcţie de valoarea lucrărilor se vot acorda scutirile de la plata impozitelor”, a adăugat viceprimarul Viorel Seredenciuc, care le-a atras atenţia oamenilor că nu poţi beneficia de scutiri prin lege, dacă lucrările făcute au “ocolit” legile şi normele de urbanism existente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scutirea de impozit pentru clădirile reabilitate termic se acordă doar în anumite condiţii.
 Vizualizări articol: 778 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Scutirea de impozit pentru clădirile reabilitate termic se acordă doar în anumite condiţii1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Era de asteptat trimis de
(21 iul 2011, 16:25:55
o alta gogorita electorala. cred ca nici 20 % din ce s-a izolat in sv nu a avut proiect si autorizatie de la primarie. mai coace si consiliul local niste reguli de aplicare in suceava si nu mai beneficiaza nimeni. mi se parea corect ca un evaluator sa analizeze daca izolarea este eficienta, nu sa conditioneze acordarea scutirilor de existenta autorizatiei si proiectului, acte pe care primaria incaseaza o gramada de bani.
1.1  RE: Era de asteptat trimis de
(23 iul 2011, 20:48:51
Păi exact ăsta spuneam ieri la apariţia articolului vis a vis de posibilă decontare a cheltuielilor,o ,,balarie electorala'',ce pune naivii pe drumuri.Cică nu sunt norme metodologice de aplicare,de parca europeni fac norme metodologice pe banda rulantă ptr legislaţia lor.La noi,''derbedeii alesi'' ''uninominal'' se zice,voteaza legi ptr a fi incalcate imediat lăsându-le în ''coadă de peste''si aplicându-le aceste asazise norme de particularizate a legii.În realitate ,legea se aplică doar ptr''prostime'' nu şi ptr ''trepadusii alesi''.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei