Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2011 - Anul XVI, nr. 170 (4768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Mâncat de gropi

Drumul naţional turistic din Suceava spre Maramureş, un imens dezastru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turiştii care vin să viziteze comuna muzeu Ciocăneşti ori şoferii care merg pe ruta Suceava-Maramureş  străbat de ani de zile o şosea de coşmar, un drum care pare uitat de autorităţi.

Plin de gropi, cu zone aproape impracticabile, DN 18, pe porţiunea din judeţul nostru, concurează lejer la titlul de cel mai prost drum naţional din Suceava.   

 

Situaţia este jenantă mai ales în condiţiile în care vorbim de un drum de o deosebită importanţă turistică, ce duce în comuna Ciocăneşti, una dintre localităţile intens promovate în strategia de turism a judeţului Suceava, dar şi spre mai multe trasee montane din zonă. 

În judeţul Suceava, DN 18 începe de la intersecţia cu DN 17, în zona Iacobeni, făcând dreapta spre comuna Ciocăneşti, continuând prin Cârlibaba şi legând apoi Baia Mare de Sighetul Marmaţiei, cu trecere prin Borşa.

Dacă în Ciocăneşti drumul este prost, cu multe porţiuni denivelate şi pline de gropi, în zona Cârlibaba acesta devine impracticabil. Şoferii au de făcut un adevărat slalom de pe o bandă pe alta, printre cratere imense, pe lângă faptul că îşi strică maşinile aceştia riscând să fie implicaţi şi în accidente.

Marcel Roată, viceprimarul comunei Ciocăneşti, îşi aduce aminte că asfaltul de acum a fost turnat prin 1970, iar de atunci şoseaua a mai fost doar cârpită, însă şi asta s-a întâmplat foarte rar.

 

Carte de vizită proastă pentru turişti

„Drumul este foarte rău, acest lucru este evident, mă sună turişti şi mă întreabă dacă s-a asfaltat şoseaua. Ştiind în ce hal e drumul, şoferii autocarelor cu turişti evită DN 18. Şi mai rău este pentru cei care circulă des pe acest drum, pentru noi, localnicii”, a declarat Marcel Roată.

Cum în Ciocăneşti se organizează anual două festivaluri cunoscute şi în general în zonă ajung destul de mulţi turişti, inclusiv străini, craterele de pe DN 18 sunt o carte de vizită negativă pentru autorităţi. 

Fiind vorba însă de un drum naţional, autorităţile locale şi cele judeţene nu pot decât să semnaleze situaţia dezastruoasă Companiei Naţionale de Drumuri Naţionale, care gestionează starea DN – urilor din ţară. 

 

Perspectivele de refacere a DN 18, abia din 2012

Florin Anechiti, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, ne-a declarat că DN 18 este inclus într-un proiect de modernizare aprobat, fiind organizată deja licitaţie şi stabilite firmele câştigătoare, însă nu poate preciza data exactă la care vor începe lucrările.

Conform unor informaţii ajunse la reprezentanţi primăriei din Ciocăneşti, lucrările ar urma să debuteze la începutul lui 2012, DN 18 fiind împărţit pe trei tronsoane, pe care vor lucra, printre alţii, şi grecii de la firma Aktor, cei care au reabilitat şi DN 17, pe o porţiune din judeţul nostru, spre graniţa cu Bistriţa-Năsăud.

Lucrările vizează refacerea totală a şoselei naţionale pe întreaga porţiune. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumul naţional turistic din Suceava spre Maramureş, un imens dezastru.
 Vizualizări articol: 2190 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 11 voturi
Drumul naţional turistic din Suceava spre Maramureş, un imens dezastru4.9511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(21 iul 2011, 13:24:35
ce drum,ce festivaluri?vreti sa puneti in umbra humorul lui fluturas?vedeti-va de treburile voastre.....ca drumuri o sa aveti cand va fi presedintele consiliului judetean mos ion roata......
2.   Rovinieta sa ai trimis de
(21 iul 2011, 18:24:50
daca platesti rovinieta, la ce iti mai trebuie si drum!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei