Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 iul 2011 - Anul XVI, nr. 170 (4768)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comentariu

Comisia Europeană a mângâiat cu reţinere creştetul Justiţiei

Comisia Europeană a mângâiat cu reţinere creştetul Justiţiei române, spunând că râvna DNA în a înghesui prin colţuri "caracatiţele" corupţiei de cinci stele este convingătoare, dar că, "vai!", ceva se poticneşte pe drum şi picăm în vechea boală a eşecului la finalizare.

De fapt, înalţii eurocraţi din Comisie îmboldesc, repetat, Justiţia către transparenţă, obiectivitate, eficienţă. Nu este vorba de a-i da brânci într-un sistem ideal, ci de a-i arăta că are metehne de care nu reuşeşte sau nu vrea să se vindece şi că este cazul să termine odată şi odată cu bolitul. Şi, de fiecare dată, la Bucureşti, răbdarea şi atenţionările comunitare se văd prin sticla unui pahar plin pe care poţi lesne să-l verşi în capetele antipaticilor.

De exemplu, preşedintele Băsescu a înţeles din raportul comunitar că trebuie să dea lauri şi nuiele la palmă. Lauri pentru DNA, DGA, ANI, Parchetul General, Direcţia de Investigare a Fraudelor din IGPR şi vărguţe pentru ICCJ, CSM, Parlament ( dar aici, mai cu blândeţe, supărarea fiind că instituţia i-a aruncat mai cu greu pe aleşii răi în braţele de oţel ale dreptei judecăţi). Preşedintele Geoană (al Senatului) a înţeles din raport, via interpretarea preşedintelui Băsescu, că Senatul e bun, dar că îl văd alţii cum nu trebuie. Preşedintele CSM a înţeles cam la fel. Stăm bine, dar, vezi Doamne, ne omoară lipsa de dialog şi conlucrarea "adecvată".

Laureaţii - procurorii de toate categoriile, partidele de la guvernare au înţeles că trebuie să se bucure sobru, să marcheze progresul şi "parcursul pozitiv". De cealaltă parte, Opoziţia a bătut din buze. În sfârşit, românul cu cea mai înaltă poziţie la Bruxelles, comisarul european Cioloş a zis că-i bine, că trebuie să ne mai încordăm, arătându-ne delicat pisica din paranteze: "România poate convinge (...) că mecanismul şi-a îndeplinit menirea şi e o paranteză care poate fi închisă. Dacă nu, nu este exclusă posibilitatea ca paranteza să fie menţinută deschisă".

Indiferent de ce parte s-a văzut a rezultat că, amestecând minusurile cu plusurile, am ieşit pozitiv. Uşurare de copil problematic care a primit un certificat temporar de bună purtare. După consumarea momentului, aprecierile sau criticile din raport vor fi folosite ca pretexte prin reglările de conturi, mutarea, diminuarea sau consolidarea diverselor influenţe, impunerea de marote (cum este cea cu modificarea Constituţiei) aducătoare (poate) de capital electoral.

Rău este că unele aprecieri (a căror temeinicie este discutabilă) vor fi folosite pentru acoperirea ineficienţei şi ciudăţeniilor unor instituţii. Ce a binemeritat ANI (întrebare recurentă)? Problemele de sistem nu se rezolvă peste noapte şi nici peste multe-multe nopţi. Şi, în nici un caz prin supradimensionarea succeselor modeste si minimalizarea criticilor.

Rapoartele europene de monitorizare şi recomandările lor sunt folosite la noi după cum bate vântul şi interpretate ca la tarabă. Şi negreşit pentru reactivarea cu amabilitate astringentă a unor obsesii: "Dragi jurnalişti, încercările de a arăta că instituţiile sunt la comandă vă penibilizează". Nedemne de cel care le-a trântit. Chiar dacă s-au vrut un apel.

Indira CRASNEA, indira@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisia Europeană a mângâiat cu reţinere creştetul Justiţiei.
 Vizualizări articol: 1015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comisia Europeană a mângâiat cu reţinere creştetul Justiţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   *1 trimis de
(21 iul 2011, 11:05:22
Captivi în evul mediu românesc
Dezinteresaţi să mai luptăm
Deşi mor zilnic eu spun că trăiesc
Toţi merg înainte... noi stăm

Avem impozite mari,nedrepte
Într’o ţară condusă ...de vânt
Sărăcia ne vine în trepte
Peste români ce ieftin se vând

Suntem în UE...aşa , şi ? !
,,Reglementările’�
2.   *2 trimis de
(21 iul 2011, 11:06:50
Suntem în UE...aşa , şi ? !
,,Reglementările ’’ ne dereglează
În România un singur lucru mereu va fi :
Corupţia ! ... şi asta’i tot ce contează

Vrem altceva ? nu cred,nu sper
Alunecarea de teren a vieţii noastre
Ne face să ne uităm spre cer
Şi s’aşteptăm salvarea de la astre

Folosim tacâmuri când mâncăm
Dar în Evul Mediu trăim,vă spun
Cu daradaice circulăm
Printre gropi,căutând un drum

3.   *3 trimis de
(21 iul 2011, 11:07:48
Avem sentinţă executorie pe cap
Plătim o factură ... a cui , oare ?
Nici eu(în viaţa mea)nu mai încap
Şi ( paradoxal ) .. în c** mă/ne doare

Singura lege care funcţionează
Şi se aplică e : ... legea gravitaţiei
Rec(lame) de pus în venă ne,,corentează’’
De’atâta ’’ reformă a educaţiei’’

Schizofrenia unei amintiri îmi revine
A fost odată ca niciodată...o ţară
Dragii mei : ,,să trăiţi bine ! ! ! ’’
Ups ! am greşit ! Am repetat’o iară !

4.   EJUSDEM FARINAE trimis de
(21 iul 2011, 11:41:16
Raportul de țară văzut de pe prisma casei mele.
Trebuie sa caut în arhivă după o enumerare cuprinzătoare. Iacăt-o:
Prim secretari de județeană, deputați de marea adunare națională, supleanți, secretari de partid, activiști, milițieni, chelneri, gestionari de alimentară, șoferi, slugi, valeți, lachei, politruci, popi cu epoleți, mitropoliți „misionari”, generali, colonei, majuri, tan-majuri, moși Teacă, securiști pe față, securiști pe dos, securiști trei pe față unu pe dos, diplomați undercover, procurori, judecători, al. voitin voitinovici, CAP-iști, colhoznici, sovhoznici, brigadieri, sefi de echipă, injineri, vetrinari, eroi ai muncii socialiste, fruntași ai întrecerii cincinale, lumpenproletari, mame eroine, tați eroi, comisari, cenzori, recenzori, supervizori, critici, autocritici, biografi, autobiografi, literați pupinkuriști, poeți de casă, lirici de sub preș, academicieni de latrină, mâncători de rahat necântărit, scânteiați, înflăcărați, hidrotehnicieni, delatori, informatori, propagandiști agramați, provocatori, instigatori, manipulatori, înfierători proletar-mânioși, ’telectuali strunjiți la stefan burghiu, tractoriști doctoranzi în economie politcă, economiști ai gospodăriilor de partid, contabili reșapați, directori, secretari BOB, căței, clănțăi, javre, jigodii, zvoneri, pseudodizidenți, torționari, strâmbători de degete, smulgători de unghii, demiurgi piteșteni, etc.”

Anticii, dealtfel mare amatori de discursuri forumiste meșteșugite, au cuprins esențialul în doar două cuvințele - „ejusdem farinae”.
La mine acasă și prinprejurul bordeiului, oamenii cei OAMENI, simpli și cu bun simț spun cam așa „Toți o apă și-un pământ”, „Corb la corb nu scoate ochii”, „O mână spală pe cealaltă și amândouă obrazul”.
4.1  RE: EJUSDEM FARINAE trimis de
(21 iul 2011, 11:50:41
Cam acesta este raportul de țară văzut din celălalt capăt al perspectivei unei democrații dată naibii de originală, acel capăt al peștelui de unde îndeobște se aplică începutul curățeniei morale.
Diferența de opinie este justificată de perspectiva receptorului – poporeanul SIMTE acut evidențele sistemului pervertit încercând să adopte acea atitudine istorică ce i-a permis trecerea peste secoli de împilare. Gulerele albe bruxelleze însă raționează și emit sentințe doar prin prisma unor indicatori, a unor rapoarte, prognoze sau programe furnizate de însăși casta „leviților emanați postrevoluționar”, identificabili prin coincidența aluatului component.
Între a înfuleca pe nemestecate aburelile europene care-mi spun ca romanica este o țară mai curată, mai uscată și care absoarbe de câteva ori mai mult aquis comunitar și a considera temeinice percepțiile directe ale personagiilor de drept, prefer ce-a de-a doua variantă. Nu cred că o duzină de funcționărași spilcuiți din ultrasepticele construcții europene să aibă mai multă dreptate decât cele N+1 sau Ț-1 milioane de românași călcați pe gât cu șenila tancului.
Acum ar mai rămâne de explicat ce e cu toată această construcție instituțională ce cuprinde MJ, CSM, Ministerul Pu lic (nu mai tastează b-ul, sorry!), DNA, ANI (care face nani) sau ce-or mai fi inventat băieții deștepți ca să ia maul (și malaiul) europenilor. Ei bine tocmai am spus și explicația – toate aceste structuri nu sunt altceva de cât niște interfețe, niște făcături ordinare care nu au altă destinație decât inducerea în eroare a factorilor decizionali europeni.
În fapt real, acest sistem conglomerat este doar o formă reacționară de luptă a unei clase privilegiate și care urmărește doar protejarea intereselor acestei caste. Nimic altceva nu mână în luptă această mezalianță heteroclită decât interesul burdușirii propriei teșcherele.
4.2  RE: EJUSDEM FARINAE trimis de
(21 iul 2011, 12:00:51
NEVER, BUT NEVER, un procuror nu o să reușească să ducă la bun sfârșit un dosar de mare corupție. Niciodată un judecător nu va îndrăzni să pronunțe o sentință defavorabilă unui reprezentant al SYSTEMULUI. Niciodată un prefect în funcție nu va sancționa un funcționar aparținând de opoziție. Niciodată un ministru nu va scoate la iveală potlogăriile antetitularului funcției. Niciodată o guvernare PD-istă nu va face nimic în plus contra opozanților decât au făcut aceștia la timpul lor contra actualilor guvernați. Niciodată o guvernare PSD-istă nu va îndrăzni să încalce legea omertică mutual stabilită. Aș îndrăzni să spun chiar că la noi nici măcar nu sunt partide politice, ci doar aceeași cantitate constantă a favorizaților social, împărțiți în câteva „secte” ideologizate politic (văcsuite politichește pentru prostime) și care asigură, prin alternanța la ciolan, perpetuarea propriilor privilegii fanariote în detrimentul intereselor legitime ale marii mase a cetățenilor.
Mai este oare cineva prin românica care să mai creadă că utopia denumită lupta anticorupție chiar poate fi un element real? Dacă da, i-aș spune cu compasiune „Naivule” și l-aș invita pe prisma casei mele să asculte vorbele înțelepte ale sătenilor!
DIXI!
4.3  RE: EJUSDEM FARINAE trimis de
(21 iul 2011, 12:23:02
chestiile de mai sus ar trebui să i le repeţi în urechi la nesfârşit menestrelului politic pupător de dosuri roşii.
4.4  RE: EJUSDEM FARINAE trimis de
(21 iul 2011, 14:08:45
dosurile portocalii au prea multe E-uri
5.   Democratie....un vis al naivilor trimis de
(21 iul 2011, 14:39:33
si e atat de simplu.....informator.membru pcr...interzis sa ocupi functii publice.pentru politie,justitie nici odraslele lor nu aveau voie.Asa ,functionarii in slujba comunitatii,au ajuns STAPANII comunitatii.au furat aceasta tara cum au vrut,falsificand,cedandu-si terenuri si case prin diferite legi,improprietarandu-se reciproc cu terenuri si paduri,cumparand fabricile ,uzinele,combinatele pe bucati de hartie[privatizarea cu cupoane].ce va urma?sa-si faca salarii ne-au taiat pensiile,apoi???au furat aceasta tara,acum au indatorat-o,cine va plati datoriile?de unde ,cand din salariatii actuali daca 5%sunt cei care produc,ceilalti 95%fiind salariati ai sistemului bugetar.acea "clasa muncitoare"exista ,dar in italia,franta,germania,spania, ...bolsevicii portocalii.
5.1  RE: Democratie....un vis al naivilor trimis de
(21 iul 2011, 15:22:56
Right, leleo!
Legea lustrației trebuia aplicată imediat din anul 1990 și acum eram DEEEPAAARTEEE!
Dar așa ne blagoslovi taica Ilici cu eșalonul II de politruci, eșalon care în condițiile anterivoluționare nu ar fi ocupat nici măcar un post de merceolog la vreun sovhoz.
Acuma nu-i mai poți dezbârna din jilțuri, s-au acoperit cu CV-uri mincinoase, și-au tras diplome de facultăți „înalte” (P+3+M) și masterate pe unde mama dracului și-o înțărcat ficiorul.
Din veleități au ajuns CONDUCĂTORII acestei națiuni!
Ptiu!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei