Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2011 - Anul XVI, nr. 158 (4756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Moment istoric

Cadru festiv la semnarea parteneriatului Suceava – Laval

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Parteneriatul de înfrăţire a municipiului Suceava cu oraşul francez Laval a fost contrasemnat ieri, la Suceava, în prezenţa unei delegaţii franceze conduse de primarul din Laval, Guillaume Garot.

După ce, anul trecut, primarul Sucevei, Ion Lungu, a semnat la Laval actele de înfrăţire între localităţi, acum, francezii au venit la Suceava să semneze aceste acte, într-un cadru oficial.

Ceremonia de semnare a înfrăţirii localităţilor Suceava şi Laval a avut loc ieri, la amiază, în sala de şedinţe a Consiliului Local, în prezenţa aleşilor locali suceveni, a delegaţiei franceze, precum şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur.

Sanda-Maria Ardeleanu, deputat PD-L, a fost de asemeni prezentă, în dublă calitate, ea asigurând şi traducerea din franceză în română şi invers.

Din delegaţia franceză au făcut parte şi doi viceprimari ai oraşului Laval, Francoise Marchand şi Nicole Pen, preşedintele asociaţiei Laval – Suceava, Yves Cuellier, directorul de servicii publice ale aglomerării Laval, Thomas Marcel, reprezentanţi ai Ambasadei Franţei, precum şi directorii Centrelor Culturale Franceze de la Iaşi şi Cluj-Napoca.

Semnarea actelor de înfrăţire de către cei doi primari a fost marcată printr-un ropot de aplauze din partea celor prezenţi la eveniment, iar primarul din Laval, Guillaume Garot, a rostit chiar un fel de slogan care să surprindă esenţa celor parafate de ei: “Vive Suceava! Vive Laval! Vive L’Europe!”.

 

Proiectele şi investiţiile comune, cea mai bună modalitate de înfrăţire

De altfel, Guillaume Garot a declarat că reprezentanţii celor două oraşe sunt împreună pentru a construi o Europă a concretului, o Europă a europenilor.

„Suntem mândri de faptul că noi, cei ce credem în această Europă, am contribuit la crearea ei prin strămoşii noştri, predecesorii noştri”, a adăugat el, precizând că îşi doreşte ca înfrăţirea să se concretizeze nu doar în vorbe.

De altfel, primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că protocolul cuprinde mai multe domenii de colaborare, economic, comercial, educaţie, sănătate, mediu înconjurător, administraţie publică locală şi turism.

„Am avut discuţii cu primarul din Laval pentru a identifica şi alte direcţii de colaborare în perioada imediată, referindu-mă aici la domeniul energiei durabile şi regenerabile, a transportului public şi sunt convins că vom depune în cel mai scurt timp proiecte comune cu finanţare europeană, ca urmare concretă a colaborării dintre cele două părţi”, a precizat Ion Lungu.

Un îndemn spre concretizarea înfrăţirii prin proiecte şi investiţii comune a venit şi din partea preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur.

“De 11 ani, CJ Suceava este partener cu regiunea franceză Mayenne, a cărei capitală este oraşul Laval. De aceea vreau să vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut pentru judeţul Suceava. Ştiu că zona pe care o reprezentaţi este foarte bine dezvoltată în domeniul electronic, al chimiei şi transporturilor. Vă invităm să investiţi în judeţul nostru”, a spus Flutur, care i-a îndemnat să ia legătura cu Camera de Comerţ şi Industrie Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cadru festiv la semnarea parteneriatului Suceava – Laval.
 Vizualizări articol: 1349 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cadru festiv la semnarea parteneriatului Suceava – Laval5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei