Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2011 - Anul XVI, nr. 158 (4756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Voinescu: Proiectul Guvernului privind averile trebuie însoţit de modificarea Constituţiei

Joi, 7 Iulie 2011 (16:23:07)

Vicepreşedintele PDL Sever Voinescu a declarat, joi, că proiectul Guvernului privind confiscarea extinsă a averilor trebuie însoţită de modificarea Constituţiei pentru ca acesta să nu fie contestat sub aspectul contituţional de către cei vizaţi.

Voinescu a precizat, la o conferinţă de presă, că proiectul de lege de modificare a Codului penal în sensul confiscării extinse a averilor va fi adoptat, având în vedere că şi opoziţia a anunţat că îl sprijină, dar la aplicarea lui acest proiect poate fi contestat sub aspectul constituţional şi de aceea PDL nu renunţă la modificarea constituţiei.

"Această modificare a Codului penal trebuie gardată de modificarea Constituţiei", a afirmat Voinescu, arătând că trebuie revizuită formularea principiului din Constituţie privind caracterul licit al dobândirii averilor.

Potrivit lui Voinescu, Curtea Constituţională a decis că nu se poate elimina acest principiu din Constituţie. El a spus însă că se pot adăuga excepţii la acest principiu astfel încât modificarea Codului penal să fie constituţională.

"Putem adăuga excepţii la acest principiu să facem o reformulare a acestui principiu constituţional astfel încât modificarea pe care o propunem noi în Codul penal să fie constituţională şi să nu existe niciun condamnat aflat în proces de confiscare a averilor care să se poată apăra invocând excepţia de neconstituţionalitate", a explicat Sever Voinescu.

El a spus că dacă PSD spune că nu este de acord cu modificarea Constituţiei dar că susţine proiectul de confiscare extinsă a averilor atunci are un caracter duplicitar.

Sever Voinescu a mai arătat că PSD a renunţat după 24 de ore la propriul proiect privind confiscarea extinsă a averilor ceea ce arată că "socialiştii nu cred în acest proiect". El a adăugat că proiectul guvrnului de modificare a Codului Penal a existat în proiectul noului Cod penal înaintat Parlamentului în 2009 dar Comisia parlamentară de Cod penal l-a eliminat sugerând că această comisie a fost condusă de Victor Ponta.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, că social-democraţii vor vota legea PDL privind confiscarea averilor ilicite, chiar dacă şi PSD a depus o astfel de lege, pentru a demonstra că nu trebuie modificată Constituţia, el atrăgând atenţia că PSD va şi aplica acest act normativ.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că Guvernul va discuta în cursul zilei proiectul MJ privind confiscarea extinsă a averii, el apreciind, în acelaşi timp, că propunerea opoziţiei în acelaşi domeniu este "o jumătate de pas", pentru că nu vizează averile din infracţiuni de corupţie.

Ministerul Justiţiei (MJ) a lansat în dezbatere publică, marţi, un proiect de modificare şi completare a Codului penal, prin care introduce instrumentul confiscării extinse a averii, motivând că cele existente nu au contribuit suficient în asigurarea cooperării transfrontaliere eficace în domeniu.

Proiectul propus de MJ vine după ce în 22 iunie, preşedintele Traian Băsescu pleda pentru posibilitatea confiscării "averii extinse", adică a bunurilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voinescu: Proiectul Guvernului privind averile trebuie însoţit de modificarea Constituţiei.
 Vizualizări articol: 690 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voinescu: Proiectul Guvernului privind averile trebuie însoţit de modificarea Constituţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei