Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2011 - Anul XVI, nr. 158 (4756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambiţie

Flutur: “În această vară declanşăm marile proiecte pentru schimbarea la faţă a judeţului”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a anunţat ieri că în această vară vor fi demarate marile proiecte care vor duce la schimbarea la faţă a judeţului. Flutur a amintit de proiectul de 120 de milioane de euro vizând extinderea reţelelor de apă şi canalizare în cinci aglomerări urbane, de care vor beneficia peste 200.000 de suceveni, şi de proiectele de dezvoltare rurală pe care le au primăriile.

“Foarte multe primării au lucrări în execuţie în special pe proiecte de modernizare a satului. Aproape 90% din primării au lucrări de asfaltare de drumuri, aducţiuni de apă şi canalizare, construcţii de staţii de epurare. Cred că în această toamnă încep să prindă contur lucrările şi schimbarea la faţă a judeţului începe. Anul viitor, pe vremea asta, majoritatea localităţilor din judeţ vor fi transformate radical în ceea ce priveşte infrastructura de drumuri, apă şi canalizare”, a spus Flutur.

 

Groapa de gunoi de la Moara va fi terminată în august
Şeful administraţiei judeţene a adus în prim plan investiţia în depozitul de deşeuri de la Moara, despre care a spus că va fi finalizată la jumătatea lunii august. “La groapa de la Moara ne mai trebuie staţie de epurare şi o serie de lucrări legate de colectarea levigatului ca să poată funcţiona. Acum grăbim licitaţiile pentru aceste achiziţii. Groapa va fi gata la jumătatea lunii august”, a menţionat Flutur.

El a vorbit despre o altă investiţie extrem de importantă pentru judeţ, şi anume modernizarea aeroportului de la Salcea, precizând că a fost înfiinţată Unitatea de Management care va coordona proiectul. Proiectul privind modernizarea aeroportului a fost depus de Consiliul Judeţean la Ministerul Transporturilor, urmând a fi evaluat pentru a primi finanţare europeană prin Programul Operaţional Sectorial - Transporturi. Este vorba de 40 de milioane de euro, necesari pentru prelungirea cu 600 de metri a pistei, pentru construirea unui nou turn de control şi pentru dotarea cu un sistem de balizaj modern.

“E un proiect curajos. Suceava a depus proiectul încă din decembrie 2010, iar acum l-a actualizat conform ghidului solicitantului. Aşteptăm evaluarea. Sperăm să trecem de evaluare şi să dăm drumul la procedurile de licitaţie”, a încheiat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: “În această vară declanşăm marile proiecte pentru schimbarea la faţă a judeţului”.
 Vizualizări articol: 2824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.46/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 13 voturi
Flutur: “În această vară declanşăm marile proiecte pentru schimbarea la faţă a judeţului”3.5513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bun pa trimis de
( 7 iul 2011, 11:50:44
Problema pe aeroportul de la Suceava nu este lungimea pistei. Companiile aeriene pleaca de pe Suceava fiindca nu sunt pasageri. Daca puteti face un proiect european pentru adus pasageri la Suceava ...
2.   Psd trimis de
( 7 iul 2011, 11:54:43
Valabil dor pentru zona de influenta,fara Radauti nu?
3.   * trimis de
( 7 iul 2011, 12:02:33
A0Nirvana poate fi într-un sărut
Sau într’o felie de pizza ( de ce nu ?! )
Sau într-un profit dintr’un colet de peste Prut
Deci .. starea de bine e’n strânsă legătură cu banu’ ?

În ceaslovul ,,Bucovina medievală’’e scris
Cel mai mare ,,Gheorghe’’ e ,,pe ţeavă’’ mereu
De istorie măreţul conducător e vag descris
Nu ne spune dacă-i valoros sau derbedeu

Nobleţea se câştigă prin fapte ! ( ştiu de la mama )
De la tata ştiu că ignoranţii trebuiesc ignoraţi
Înainte de-a vota ( la anu’) voi ceti astrograma
Şi nu voi pune ştampila pe orice .. candidaţi
[ degeaba evit io pd-l’ul dacă ceilalţi ... ? ! ]
4.   Asta da bucurie!! trimis de
( 7 iul 2011, 13:27:09
IREAL,
Domnule Ireal, ar fi bine sa vedeti normal si judecati in perspectiva asa cum fac de mii de ani nemtii! Aeroportul mai devreme sau mai tirziu o sa ne trebuiasca, la toti, va fi o necesitate. Trebuie de pornit treaba acum cind s-au gasit banii, cine stie mai tirziu! Trebuie pus la punct neaparat la parametrii europeni, altfel suntem condamnati sa raminem in urma celorlalti, mai ales a Iasului. Va rog sa stiti, ca Aeroportul Iasi are pista mai mica si pasagerii nu sunt prea multi, pentru ca se duc la Bacau!
Cind vom ajunge sa nu mai judecam clipa si momentul…,,las’ ca-i bun si asa”!

Observ ca dl Flutur se zbate pentru dezvoltarea judetului pe mai multe domenii, iar noi avem obiectii puerile.
4.1  RE: Asta da bucurie!! trimis de
( 7 iul 2011, 16:34:21
Sunt zeci de exemple in care s-au facut o multime de investitii care se distrug. De ce ? Din cauza ca o asemenea investitie cum este aeroportul are nevoie de niste cheltuieli de intretinere ... fie ca sunt, fie ca nu sunt pasageri. S-au construit bazine de inot - din bani europeni, care stau inchise din cauza ca nu are cine sa plateasca pentru functionarea lor (nu, banii din vanzarea biletelor de intrare nu ar ajunge). Stiti cat sunt taxele de aeroport la Suceava ? Stiti cat din pretul biletului Suceava-Bucuresti reprezinta taxe de aeroport la Suceava ? E complicat si cu banii astia europeni ... pana sa intelegem ca se poate face ceva util cu ei. Noi nu suntem in stare sa pastram ce am facut - vezi articolul din ziarul de astazi in care cineva se plange ca masinile distrug drumurile abia facute. De ce ?
5.   Sincer ma bucur trimis de
( 7 iul 2011, 14:08:06
ma bucur ca avem aeroport si chiar mi.ar place sa fie modern. de cate ori am avut nevoie a trebuit sa merg la bacau cj sau bucuresti. sa bat atat drum pentru a lua avionul . sper sa fie si mai multi calatori pentru a merge mai departe treaba. chiar e f bun sa avem aeroport . asta e o treaba super ok
5.1  RE: Sincer ma bucur trimis de
( 7 iul 2011, 16:37:05
Dar de ce nu ati luat dumneavoastra frumusel avionul de la Suceava la Bucuresti si ati batut atata drum (cu masina presupun) ? Va spun eu: fiindca dadeati pe biletul Suceava-Bucuresti tot atat cat ati dat pentru Bucuresti-Frankfurt sau Bucuresti-Viena, de exemplu. Cine are de priceput ceva, pricepe ! Cine nu ...
6.   Proiecte finalizate si la moara? trimis de
( 7 iul 2011, 14:23:07
vedem la anu pe vremea asta sa vedem ce s-a facut. de vorbe si promisiuni fara acoperire suntem satui de pe vremea psd-ului. am tot auzit povestile cu ''demaram'', vom face,...etc. concret, tragem linie si vedem ce s-a facut. momentan suntem pe drumul cel bun dpdv al initiativei administrative.
7.   Va mai amintiti? trimis de
( 8 iul 2011, 06:28:07
cred ca nu va mai amintiti de marile''realizari'' de pe vremea anteriorului sef de consiliu judetean.ca daca v-ati aminti cred ca ati mai reflecta.sunt apolitic dar se vede clar ca Flutur vrea binele judetului asta si poate sa faca bine.se misca multe,se zbate.sunt drumuri in lucru,canalizari,poduri,centur subterane,groapa de gunoi si cate altele.cate din astea se faceau pe vremea dinozaurului?si cata gargara auzeam?cascati bine ochii si sustineti un om,acum cat este in zona si face ceva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei