Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2011 - Anul XVI, nr. 158 (4756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

146 de elevi cu medii sub 5 vor să intre la liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 9.000 de elevi, absolvenţi de gimnaziu din judeţul Suceava, aşteaptă repartizarea computerizată la liceu. La admitere, care va avea loc pe 12 iulie, s-au înscris 9.012 absolvenţi de şcoală generală, iar 146 dintre aceştia au media de admitere sub nota 5.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în ceea ce priveşte ierarhia admiterii, cei 146 de candidaţi au medii generale de intrare la liceu între 4,99 şi 3,84 şi cei mai mulţi dintre ei provin din unităţi de învăţământ din mediul rural din judeţ. Elevii au medii generale pentru anii de gimnaziu de la 5 până la 7,68, însă media generală de admitere este sub media 5 fiindcă la evaluarea naţională au luat note mici, chiar şi nota 1 în cazul unor candidaţi.

 

Premianţi la gimnaziu, corigenţi la evaluarea naţională

O altă categorie de râvnitori ai unui loc la liceu este aceea a absolvenţilor de şcoală generală cu medii mari, peste 8, unele apropiindu-se chiar de 9, dar care la examenul de evaluarea naţională nu au reuşit să ia nici măcar note de trecere. Un elev din Suceava, de exemplu, a terminat clasele V-VIII cu media generală 8,40, iar la evaluarea naţională a obţinut nota 1,65 la limba română şi nota 3,55 la matematică. Un alt elev din judeţ care s-a înscris la repartizarea naţională a terminat gimnaziul cu media 8,60, iar la evaluarea naţională a obţinut nota 4,80 la limba română şi 3,55 la matematică. Lista elevilor premianţi în şcoala generală, dar corigenţi la evaluarea naţională poate continua, fiindcă este vorba de mai multe cazuri de acest fel la nivelul judeţului.

La polul opus al clasamentului se află elevii de 10 ai Sucevei, care au terminat şcoala generală cu media 10 pe linie, iar la evaluarea naţională au obţinut note similare. Nouă elevi din judeţul Suceava au media de admitere la liceu 10, iar locul lor în clasa a IX-a este asigurat fără nici un fel de emoţii.

 

Elevii de 10 ai Sucevei

Diana Vasilica Barbunca, de la Grupul Şcolar „Oltea Doamna” din Dolhasca, Iulia Bîrleanu, tot de la Grupul Şcolar „Oltea Doamna” din Dolhasca, Maria Fraseniuc, de la Şcoala cu clasele I-VIII „Petru Muşat” din Siret, Andreea Hojbotă, de la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, Diana Lucaci, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr.1 „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, Cristina Pricop, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 din Suceava, Diana Sava, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 din Suceava, Andreea Şerban, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 5 „Bogdan Vodă” din Rădăuţi, şi Evelina Ioana Strugaru, de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 1 din Suceava, sunt elevele de 10 la admiterea la liceu din acest an. La o distanţă foarte mică de elevii de 10, în clasament urmează doi elevi cu media generală 9,99. Este vorba despre Irina Filip şi Anca Ioana Irimia, ambele absolvente ale Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 1 din Suceava.

 

9.600 de locuri la liceu

Nota de admitere la liceu este egală cu media aritmetică dintre media generală de absolvire a claselor V-VIII şi media obţinută de elevi la evaluarea naţională.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a aprobat planul de şcolarizare propus de Inspectoratul Şcolar Suceava pentru anul viitor. Potrivit acestui plan de şcolarizare, toţi absolvenţii de şcoală gimnazială din acest an vor avea loc la liceu. Practic, Ministerul Educaţiei a aprobat înfiinţarea şi funcţionarea a 320 de clase a noua, ceea ce înseamnă 9.600 de locuri la liceu.

Prima etapă a repartizării computerizate a elevilor la liceu se va realiza la nivel naţional pe data de 12 iulie. Cea de-a doua etapă a repartizării computerizate la liceu va avea loc pe 22 iulie, iar a treia etapă a admiterii la liceu, pentru ocuparea eventualelor locuri rămase libere după primele două repartizări computerizate, se va realiza între 5 şi 7 septembrie 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 146 de elevi cu medii sub 5 vor să intre la liceu.
 Vizualizări articol: 1734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
146 de elevi cu medii sub 5 vor să intre la liceu5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei