Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2011 - Anul XVI, nr. 158 (4756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atac

Flutur acuză „piraţii” din transporturi că au distrus drumuri modernizate recent

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a cerut firmelor care fac transporturi agabaritice să intre în legalitate, iar autorităţilor statului să facă ordine în circulaţia pe drumurile judeţene şi naţionale. Flutur a declarat că sunt probleme mari cu unii transportatori de materiale de construcţii, în special lemn şi piatră, care nu respectă greutatea pe osie şi care au distrus drumuri modernizate recent cu fonduri guvernamentale, dar şi europene.

El a amintit de DN 17 Suceava-Vatra Dornei care a fost deteriorat pe anumite porţiuni.

„Avem drumuri judeţene care au fost modernizate recent cu eforturi uriaşe pe bani europeni şi naţionali şi, din cauza pirateriei care se practică, a transportului pe timp de noapte a unor autotrenuri încărcate cu lemn şi piatră, încep să se distrugă. Şi pe DN 17 sunt probleme, dar şi pe unele drumuri judeţene construite recent. Sunt foarte supărat şi vreau să cer autorităţilor statului să facă ordine şi în primul rând noi să verificăm cu cântarele. Mesajul meu către transportatori este să intre în legalitate. Drumurile acestea nu au fost făcute doar pentru transportatori, au fost făcute şi pentru cetăţeni, ca să se bucure că am luat praful şi că le-am asigurat un confort, iar nesăbuinţa unora care sunt pontaţi şi plătiţi la metru cub sau la tona de piatră distrug drumurile la 1-2 ani de la construcţia lor. Sunt foarte îngrijorat şi supărat pentru că noi aducem banii, ne chinuim şi, pe partea cealaltă, ei distrug drumurile, pentru că nu-i interesează respectarea legislaţiei”, a declarat Flutur.

Flutur a ţinut să precizeze că drumurile care sunt în perioada de garanţie vor fi reparate de către constructor în cazul în care se va constata că lucrarea a fost de proastă calitate. El a mai spus că i-a chemat pe cei de la Poliţia Rutieră şi de la Autoritatea Rutieră Română la discuţii pentru a găsi soluţii în vederea intensificării controalelor pe drumurile publice.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur acuză „piraţii” din transporturi că au distrus drumuri modernizate recent.
 Vizualizări articol: 2421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Flutur acuză „piraţii” din transporturi că au distrus drumuri modernizate recent3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pirat-modern trimis de
( 7 iul 2011, 11:51:12
Aveti dreptate Dl Flutur ,piratii? au distru si Dj 178F asfaltat din 2009.
2.   Praf in ochii fraierilor trimis de
( 7 iul 2011, 11:56:32
Adica aia care exploateaza ilegal lemnul si piatra nu dau spaga acolo unde trebuie ? Ce vrajeala ieftina ... Aveti mijloace sa combateti, nu sa va plangeti ca niste babe lesinate. Vreti sa iese cetatenii cu furcile pe sosea sau cum ? Cantare, ARR, politie - scoateti pe drum totul. Luati informatii prinvind locatiile, traseele, firmele, etc. de la serviciile secrete (care stiu tot ce misca) si rezolvati problema. Cel mai simplu este sa va plageti la ziar ... Si apropos de drumuri distruse: cei care trec cu camioanele de 20-40 de tone spre Moara (cu viteze de 60-80 de km pe ora intr-o zona cu 30 restrictie - pe masurate), pe la turnul de apa, nu distrug drumul ?
3.   * trimis de
( 7 iul 2011, 12:04:23
Securiştii nu mor , se pare .. se metamorfozează
Şi ne operează cu .. abstracţiuni ( a naibii treabă )
Te seduc cu promisiuni şi-apoi te abandonează
Ai socotit cât ( te ) costă traiul în cocioabă ?

E o lipsă de coagulare simptomatică a societăţii
Pentru asta mai vinovaţi suntem noi decât ei
Sclavul trăieşte mereu cu iluzia libertăţii
Iluzie ce’o vom avea până-n pragul Apocalipsei

Lovitura de stat antistat a Statului român
Îmbracă forme ,, democratice ’’ ( asta ,, ţine ’’ )
Şi ( foarte probabil ) şi-atunci când eşti bătrân
Vei crede şi vei vota ( deşi ŞTII şi nu-ţi convine )
4.   O parte din adevar. trimis de
( 7 iul 2011, 12:42:30
Are dreptatea in parte Domnul Flutur. Sa vezi ieri dupa amiaza cate tiruri incarcate erau trase pe dreapta inainte de-a trece pe la controlul RAR. Se intampla la urcare spre mestecanis. Eh, asa+i romanu' ! Minte slaba la anumite faze, se gandeste numai la el fara afectand comunitatea celor din jur!
5.   Marius trimis de
( 7 iul 2011, 13:06:15
Cred ca daca ar face drumurile cum trebuie nu ar fi aceste probleme.
Si ar trebui facute drumuri alternative pt camioane.
Ceea ce spune Flutur e praf in ochi.
Incearca sa distraga atentia de la proasta calitate de executie a drumurilor..
6.   Are dreptate! trimis de
( 7 iul 2011, 13:38:12
Are mare dreptate! Pentru ca nu se mai fac transporturile pe calea ferata!...
Acum tirurile cu cite doua trei vagoane sunt un fapt cotidian pe soselele patriei!
6.1  RE: Are dreptate! trimis de
( 7 iul 2011, 16:40:08
Ce treaba are numarul de "vagoane" cu distrusul drumului ? Problema este greutatea pe osie ... sunt si niste semne de circulatie specifice. Asta verifica ARR-ul - greutatea pe osie. Poti sa ai TIR si cu 10 remorci, daca se respecta greutatea maxima pe osie e in regula - nu se distruge drumul.
7.   Drumuri si ulite cu restrictii pentru ciori,cred.. trimis de
( 7 iul 2011, 19:19:49
D-nule Flutur , D-nule Primar , D-nule sef de P olitie din pacate pe toate drumurile unde exista restrictii de gabarit si viteza se circula in cea mai mare viteza si cu cea mai mare incarcatura de catre cei mai grei ai transporturilor. legea noastra a tocmelii functioneaza..
Va recomand sa dati mana libera la un exercitiu simplu
Trimite-ti zilnic pe acele drumuri noi cate un echipaj de politie in loc sa alerge cu radarul prin toate cotloanele , dupa poduri si curbe .
Politia rutiera daca vrea sa faca ordine si norma sa vina constant pe Str Aurel Vlaicu din Itcani sub indicatorul de limitare la max 2T , si in multe alte locuri -(cei care le stiu sa le faca cunoscute). Aici pe drumul proaspat pietruit trec zilnic masini de peste 15T si mai nou si cu 70-80km/h , probabil ca sa se intareasca bine stratul de piatra si sa nu mai fie nevoie de asfaltare

Daca tot investiti, asfaltati si ne incantati cu realizarile voastre de ce nu intelegeti ca trebuie sa stati si cu cainele pe ei pana ii va musca sau se vor conforma, zi de zi.
8.   Dreptate ,mare dreptate trimis de
( 7 iul 2011, 20:41:06
sunt sofer de camion si zilnic rup drumurile cu 46 tone,patronul cere ,nu merg eu merge altul.poate sa vina sa ne faca drumuri oricine in lumea asta,nemti,americani,rusi,oric are cum sa tina drumul.daca s ar merge in limitele legale ar merge altfel traba.asa suntem noi romanii daca eu respect legea sunt altii zece ce o incalca
9.   Naspa trimis de
( 7 iul 2011, 20:57:04
daca transportul ar fi platit s-ar respecta tonajul ca nu rup degeaba masinile,motorina ca afara pret la km in jumatate. Sa fim cinstiti si calitatea asfaltului lasa de dorit ca altfel nu aveau cum sa prospere constructorii de la sefi la cel care tinea ",sprijinea lopata etc
semaforul"
10.   Vitezomanii cu nr B -- VRN trimis de
( 7 iul 2011, 21:16:41
care pirati d-le flutur? cred ca sunteti eronat sfatuit. nu e vorba de nici un pirat. e vorba tocmai de camioanele marilor firme de transport materiale balastiere.
saracii astia mici cu cate o masina abia daca supravietuiesc si nu prea mai risca sa puna cate 30 de tone incarcatura ca sa fie pasibili de 2-3 sute de milioane amenda. in schimb cei pe care ii numiti dvs. ''pirati'' au camioane din alea lungi si pun incarcatura de la 30 de tone in sus. zilnic ii puteti vedea circuland si pe traseul sf.ilie-moara-frumoasa-liteni. nr. de inmatriculare sunt aproape toate cu literele VRN . pe acestia cine ii controleaza? drumul de beton care trece prin sf.ilie-moara-frumoasa-berchis e reparat destul de des si pocneste betonul in urma vitezomanilor cu VRN. oare cata incarcatura si cu ce viteza merg acele masini ca dardaie peretii casei? casa care este la peste 30 de metri de drumul de beton. n-am vazut nici un radar intre sf.ilie si frumoasa si va asigur ca se circula frecvent cu viteze de peste 140 km/ora pe acea portiune pana la intrarea in curbele de la frumoasa.si mai ales noaptea e catastrofa. militia ce face? ca de investit bani in mcv-uri cu radare noi s-au investit la greu.
concluzionand, ''piratii'' sunt chiar sub nasul autoritatilor, ii doare-n palarie de autoritati si se cunosc foarte bine. e relativ greu sa te atingi de ei pt ca le ''atingi'' astfel stapanul.
si daca tot mai deschidem cate un subiect, sa vorbim la modul serios, constructiv si nu doar ca sa ne aflam in treaba.
11.   Am vrea sa vedem.... trimis de
( 7 iul 2011, 21:43:17
piratii [fratelui]senatorului onofrei circula ca la ei in curte.nici macar taxe de drum nu au ,nu sa respecte incarcatura pe osie.faceti un articol cu acea dagida sa vedem la zecile de camioane cate au platit macar taxa de drum in ultimii ani?[si toate cara lemn si piatra].asa ca stimati reporteri lasati pupatul in c.u.r. ,cautati articole demne de citit ,nu firmiturile din palma sistemului,aruncate sub masa .putina demnitate si respect macar sa aveti pupincuristilor
12.   Uau trimis de
( 8 iul 2011, 00:55:10
La fel de bine putea sa spuna ca piratii somalezi sunt de vina...eu cred ca mai prosti sunt aia care pun botu'.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei