Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2011 - Anul XVI, nr. 158 (4756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Băişanu: Rezultatele de la bacalaureat sunt reflecţia degradării învăţământului din România

Joi, 7 Iulie 2011 (16:52:12)

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, consideră că rezultatele slabe în urma examenului de bacalaureat din acest an sunt efectele degradării sistemului de învăţământ din România. Băişanu a arătat că educaţia din România se află într-un cerc vicios de mai mulţi ani, această situaţie fiind rezultatul unor deficienţe complexe care ţin atât de politicile guvernamentale, cât şi de modul în care societatea românească se raportează la şcoală. El a arătat că, din punctul său de vedere, educaţia din România poate fi caracterizată prin subfinanţare, politizare, închiderea şcolilor, instabilitate şi „umilirea cadrelor didactice”.

„În asemenea condiţii nu se poate face performanţă. E greu să pretinzi elevilor performanţă în şcoală, când ei văd zi de zi că în societatea românească altele sunt criteriile de reuşită, şi anume tupeul, şmecheria, apartenenţa la un grup, şi nu educaţia. Sau când văd că oamenii bine pregătiţi îşi pierd locurile de muncă şi nu au nici o şansă de realizare. Şi să nu mai vorbim de absolvenţii de facultăţi care ies direct şomeri. Din păcate, în România de azi educaţia nu mai este privită ca o condiţie sau un mijloc de reuşită în societate”, consideră liderul PNL Suceava.

El a mai precizat că la toate acestea se mai adaugă şi politicile guvernamentale care au bulversat sistemul de învăţământ din România, arătând că elevii nu ştiu de la un an la altul ce examene vor da, şi nici cum vor fi susţinute.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băişanu: Rezultatele de la bacalaureat sunt reflecţia degradării învăţământului din România.
 Vizualizări articol: 904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băişanu: Rezultatele de la bacalaureat sunt reflecţia degradării învăţământului din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei