Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iul 2011 - Anul XVI, nr. 158 (4756)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Repartizare

177 de locuri de casă au fost atribuite prin tragere la sorţi tinerilor suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 180 de tineri din municipiul Suceava au aflat ieri unde le-a fost repartizat gratuit teren pentru construirea de case. Repartiţia terenurilor s-a făcut prin tragere la sorţi, pentru un număr de 177 de parcele de câte trei ari fiecare.

Tragerea la sorţi a fost publică, în sala de ceremonii de la subsolul Primăriei Suceava, în prezenţa viceprimarului Lucian Harşovschi, iar fiecare dintre cei care au întrunit punctajul necesar pentru a se califica la tragerea la sorţi a fost invitat să extragă un număr dintr-o urnă. În funcţie de numărul extras, tinerilor sub 35 de ani le-au fost repartizate parcele de teren pe Dealul Tătăraşi sau pe Dealul Mănăstirii, unde o parte dintre loturile atribuite anterior sunt redistribuite, pentru că foştii proprietari au renunţat la ele.

“Din cele 177 de loturi de casă pe care le oferim gratuit tinerilor, în baza legii 15/2003, 142 sunt pe Dealul Tătăraşi şi 35 sunt pe Dealul Mănăstirii, unde foştii proprietari fie au renunţat la ele, fie nu au construit nimic de atunci şi, conform legii, pierd dreptul de a mai beneficia de ele”, a explicat primarul Sucevei, Ion Lungu.

În vreme ce locuinţele care vor fi construite pe Dealul Mănăstirii sunt avantajate de faptul că municipalitatea a asigurat deja utilităţile necesare, cele de pe Tătăraşi au avantajul apropierii de zona centrală a Sucevei.

Şeful municipalităţii sucevene a dat asigurări că se fac eforturi pentru ca şi viitorul cartier Tătăraşi să beneficieze cât mai repede de racorduri la reţelele de utilităţi.

“O bună parte a contractului de finanţare de 120 de milioane de euro semnat marţi, la Bucureşti, cuprinde aglomerarea urbană Suceava – Salcea. Mai exact, ne sunt alocate 35 de milioane de euro, iar o parte din aceşti bani vor fi folosiţi pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare în noul cartier de pe Dealul Tătăraşi. De asemeni, avem scoase la vânzare terenurile de casă de pe Dealul Mănăstirii, iar banii care vor fi obţinuţi îi vom folosi pentru asigurarea celorlalte utilităţi în acest cartier, unde sunt repartizate acum primele locuri de case”, a precizat edilul sucevean.

În urma tragerii la sorţi de ieri au rămas zece locuri de casă nerepartizate, pentru că cei care întruneau punctajul necesar nu s-au prezentat. Aceştia sunt aşteptaţi la primărie să anunţe dacă au renunţat la locul de casă sau să extragă numărul parcelei care le va fi atribuită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 177 de locuri de casă au fost atribuite prin tragere la sorţi tinerilor suceveni.
 Vizualizări articol: 1684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
177 de locuri de casă au fost atribuite prin tragere la sorţi tinerilor suceveni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei