Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2011 - Anul XVI, nr. 131 (4729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Clarificări

Irimie: Ministerul Sănătăţii a rezolvat cererile medicilor de familie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, consideră că semnarea contractului cadru pentru anul 2011 de către medicii de familie ar fi un lucru benefic pentru sistemul de sănătate. Irimie a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul Sănătăţii a rezolvat solicitările medicilor de familie. El a arătat că în acest sens a fost abrogat articolul 144 care prevedea, printre altele, înlocuirea medicilor de familie cu medici de specialitate dacă prima categorie nu semnează contractul cadru, eliminarea bugetelor orientative şi reducerea numărului şi tipurilor de sancţiuni la care erau expuşi medicii de familie.

„În plus, valoarea punctului a crescut la trei lei pe pacient la serviciu per capita, de la 2,1 lei cât era prevăzut iniţial. De asemenea, plata pe serviciu a crescut de la 0,9 lei la 1,80. Nu în ultimul rând, pe lista de servicii au fost introduse servicii noi care până în 2011 erau trecute la plata per capita”, a declarat Irimie.

El a adăugat că bugetul unui cabinet al unui medic de familie se constituie din 50% plata per capita, în funcţie de numărul pacienţilor asiguraţi înscrişi pe lista medicilor de familie, şi 50% din plata pe servicii.

 

Un medic de familie poate încasa pe lună 4.950 de lei numai din plata pe servicii

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii a explicat că în contextul în care zilnic, în timpul a cinci ore de program, un medic de familie poate realiza 20 de consultaţii, la un număr maxim de consultaţii care se pot efectua într-o lună, suma brută pe care un doctor o poate încasa numai din servicii este de 4.950 de lei pe lună.

„Noi am decis introducerea acestui contract cadru pe doi ani pentru că am considerat că este nevoie de predictibilitate în sistem. Normele de aplicare a acestui contract cadru se fac anual tocmai pentru că bugetul alocat este anual şi pot apărea diferenţe de la un an la altul. Diferenţe despre care noi suntem convinşi că în sistemul de sănătate vor fi în plus şi nu în minus. Vor mai fi discuţii şi la nivelul Ministerului Sănătăţii şi sunt convins că şi la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Şi, sigur, vom aştepta decizia domniilor lor. Însă ar fi benefic pentru sistem ca acest contract să fie semnat cât mai repede pentru a nu afecta pacienţii”, a încheiat Cristian Irimie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Irimie: Ministerul Sănătăţii a rezolvat cererile medicilor de familie.
 Vizualizări articol: 708 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Irimie: Ministerul Sănătăţii a rezolvat cererile medicilor de familie3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Oribil trimis de
( 6 iun 2011, 11:33:15
Medicii de familie nu au alt rol decat sa scrie retete. NICIODATA, medicul meu de familie nu mi-a depista nicio boala. Inafara de a prescrie antibiotice "de ultima generatie" (si bineinteles ca scumpe), si de a-mi da reteta in fiecare luna, nu m-a ajutat cu nimic. noroc cu internetul, ca mi-am descoperit singura specialitatea catre care sa ma indrept. Dupa ce veneam cu scrisare medicala de la specialisti, era si ea foarte sigura ca simptomele erau evidente. Atunci de ce nu-mi dadea ea trimitere? Parerea mea e ca medicii de familie ne mananca banii si sanatatea degeaba. Stimata mea doctorita de familie, m-a transformat intr-un bolnav cronic, cu sechele pe viata, ca nu a stiut din timp sa ma indrume unde trebuie. Nu vor ajunge nici ei bine, cu o astfel de bataie de joc din noi.
1.1  RE: Oribil trimis de
( 6 iun 2011, 15:38:33
Ilinca , nu poti compara toti medici de familie cu DOCTORITA TA DE FAMILIE . Daca nu stii TU ca PACIENT , ca ai dreptul sa-ti schimbi medicul de familie , la maxim 3 (TREI) LUNI .
Ai stat la acelasi medic din nestiinta , din lene , din compacere si acuma cataloghezi pe toti medici de familie ca pe doctorita ta de familie .
Tot spre stiinta ta , afla ca medicul de familie , face munca primara , de triere , si nu munca unui medic specialist .
1.2  RE: Oribil trimis de
( 6 iun 2011, 15:51:31
OFTICOSULE Cred ca esti ruda cu medicul de familie(daca nu chiar medic de familie)
Nu poti face triere daca nu faci un consult, nu-l pti trimite la oftalmologie daca il doare stomacul;
Cum se procedeaza ? Te intreaba unde vrei sa mergi si ai trimiterea
1.3  RE: Oribil trimis de
( 6 iun 2011, 23:51:32
De ce toti punem egal intre medici de familie si MEDICUL MEU DE FAMILIE . Ca pacient am dreptul de ami alege medicul de familie la maxim 3(trei) luni , cine te opreste sa te schimbi la ce medic de famile vrei tu ?
Stii ca un medic de familie "vede" intr-o zi minim 20 de pacienti din care poate 10% au aceiasi cazuitica ? Iese unul pe care in doare capul si intra altul care il doare fundu ... si poate intr-o zi "ai o zi proasta" . Tu trebuie sa fii totusi apt , ... ia ginditi-va putin ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei