Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2011 - Anul XVI, nr. 131 (4729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mai mulţi bani

Bugetul Spitalului Judeţean creşte cu peste 30%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va creşte în acest an cu peste 30% faţă de anul trecut, mai exact de la 56,5 milioane de lei la 74 de milioane de lei. Asta, în urma aplicării de la 1 iunie a noilor reguli impuse de Ministerul Sănătăţii, reguli care se referă la clasificarea unităţilor spitaliceşti după competenţă şi finanţarea lor în funcţie de categoria în care s-au încadrat.

De asemenea, şi celelalte spitale municipale din judeţ vor beneficia de creşteri bugetare cuprinse între 10% şi 20%.

Spitalul Judeţean este clasificat în categoria treia, iar spitalele municipale în categoria a patra.

Informaţiile au fost furnizate de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cristian Irimie, într-o conferinţă de presă susţinută ieri la Suceava. Irimie a precizat că aceste creşteri de buget trebuie să se reflecte în îmbunătăţirea aprovizionării cu materiale sanitare şi medicamente, în creşterea calităţii actului medical şi nu în creşterea cheltuielilor de personal.

 

Spitalul Judeţean face demersuri pentru a se clasifica în categoria a doua

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a ţinut să sublinieze că Spitalul Judeţean Suceava îndeplineşte multe dintre criteriile impuse pentru categoria a doua, însă această clasificare o va obţine numai după ce va deveni Spital Clinic.

„Spitalul Judeţean Suceava se clasifică acum, după toate documentele pe care le-a prezentat pentru clasificare, la categoria a treia, însă acest lucru nu înseamnă o declasificare, ci înseamnă clasificarea în poziţia în care se încadrează. Clasificarea la categoria a doua impune activitate didactică, clinică, ceea ce Spitalul Judeţean nu a făcut până şi face acum demersurile să realizeze această colaborare cu Universitatea Clinică de Medicină şi Farmacie Iaşi şi cu Universitatea din Suceava. În momentul în care va îndeplini criteriile şi va desfăşura activitate clinică, automat spitalul se va clasifica la categoria a doua, pentru că este unul dintre spitalele care, fără nici un fel de plan de conformare, s-a putut clasifica la categoria a treia foarte uşor şi care îndeplineşte foarte multe dintre condiţiile impuse de categoria a doua, mai puţin cea cu partea clinică, peste care nu se poate trece”, a declarat Irimie.

Cristian Irimie a mai spus că noile reguli de finanţare a spitalelor în funcţie de clasificarea lor înseamnă productivitate şi echitate în sistemul sanitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul Spitalului Judeţean creşte cu peste 30%.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bugetul Spitalului Judeţean creşte cu peste 30%5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVOOOOO trimis de
( 6 iun 2011, 12:19:33
Sa ii folositi in reeducarea si re- specializarea medicilor incapabili si inapti si inculti si inumani pe care ii avem in Sv!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei