Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2011 - Anul XVI, nr. 131 (4729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Examene

Absolvenţii de clasa a XII-a încep astăzi bacalaureatul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an şcolar debutează astăzi, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Această probă se va da începând de astăzi şi până pe 8 iunie 2011, timp în care cei 7.462 de absolvenţi de liceu din judeţul Suceava vor fi evaluaţi. Urmează apoi, între 13 şi 17 iunie, evaluarea competenţelor digitale şi între 20 şi 23 iunie evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională, probă orală.

Prima probă scrisă a bacalaureatului, cea la limba şi literatura română, se va da pe 27 iunie 2011, urmând ca apoi, pe 29 iunie, să dea examen scris la proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie la proba la alegere a profilului. Primele rezultate, înainte de contestaţii, se vor afişa pe 3 iulie.

 

405 absolvenţi din seriile anterioare

405 din cei 7.462 de absolvenţi care încep astăzi examenul de bacalaureat provin din promoţiile anterioare, care fie au picat examenul, fie nu l-au susţinut deloc.

Candidaţii care au participat până acum, fără succes, la două sesiuni ale examenului de bacalaureat vor trebui să achite o taxă de evaluare pentru a putea da din nou examenul. Taxa stabilită la nivel naţional este de 225 de lei.

Bacalaureatul va fi susţinut în 20 de centre de testare instituite de IŞJ în şcolile din judeţ. În ceea ce priveşte evaluarea lucrărilor candidaţilor, IŞJ a instituit şase centre de evaluare.

Aproximativ 3.000 de profesori din judeţ sunt antrenaţi în examenul de bacalaureat din acest an, ca profesori evaluatori şi supraveghetori.

600 de elevi din clasele a XII-a nu s-au putut înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat din cauza corigenţelor. Fie că nu au reuşit să promoveze cu notă de trecere la un obiect sau la două, sutele de elevi de clasa a XII-a din judeţul Suceava aflaţi în această situaţie vor avea o vară încărcată. Aceştia vor trebui mai întâi să promoveze corigenţele şi apoi să se înscrie pentru susţinerea examenului de bacalaureat, în a doua sesiune, care va avea loc în luna august.

 

Toleranţă „zero” faţă de fraudă

Conducerea IŞJ Suceava a anunţat, prin inspectorul şcolar general adjunct Vasile Monacu, faptul că „în acest an nu se va tolera nici un fel de tentativă de fraudă sau fraudare a examenului”. Potrivit lui Vasile Monacu, „candidaţii care vor fi prinşi copiind sau încercând să copieze vor fi eliminaţi din examen, vor pierde toate probele susţinute anterior şi nu vor mai avea posibilitatea să dea bacalaureatul în următorii doi ani”.

Şi profesorii care favorizează frauda în săli vor fi pedepsiţi, fie disciplinar, fie penal, în funcţie de gravitatea faptei.

Anual, judeţul Suceava se află în fruntea clasamentului naţional privind rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat. Anul trecut, judeţul Suceava a ocupat locul I pe ţară, cu 87,36% de candidaţi promovaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absolvenţii de clasa a XII-a încep astăzi bacalaureatul.
 Vizualizări articol: 627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Absolvenţii de clasa a XII-a încep astăzi bacalaureatul5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) nicio tentativa de frauda trimis de
( 6 iun 2011, 21:16:58
Pe cine incearca astia sa pacaleasca?O sa se copie si anul asta,asa cum s-a copiat si in anii trecuti:-j .Unii profesori abia asteptau inceperea bacalaureatului sa faca ceva banuti buni.Cat de falsi puteti fi !
2.   Rapanosii astia de ca.cat... trimis de
( 6 iun 2011, 22:32:36
Rapanosii astia de  ☭  care sunt acum mari ministri si care f.ut tara asta asa cum vrea pu.la lor, se pare ca se tem de cei care vin din urma, si se pare ca se tem tare...
Ei nu tot pe copiat au promovat examenul de bacalaureat si alte examene, ce se mai caca atata pe ei...? sau se tem sa mai lase niste inculti ca ei la conducere...???
Asta este toata chestia...daca vrei sa te angajezi, toti iti cer experienta minim 2-3 chiar 5 ani, depinde de postul dorit.
De unde pu.la mea experienta cand un elev care termina liceul si vrea sa se angajeze ?
de ce nu se da o sansa si celor care vor sa munceasca ???
Daca nu ai unde sa muncesti, neavand experienta nu te angajeaza nimeni, daca furi sau omori pentru a avea ce manca nu`i bine, dar sunt si persoane care vor sa munceasca si n`au unde pentru ca stimatii patroni nu angajeaza personal fara experienta sau necalificati. Sa va dau la MU-IE cu politica voastra si cu tot.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei