Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2011 - Anul XVI, nr. 131 (4729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinie

Flutur: Festivalul „Ciprian Porumbescu” trebuie să aibă o amploare internaţională

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat, la Stupca, că Festivalul European al Artelor „Ciprian Porumbescu” ar trebui să devină unul internaţional.

Flutur a spus că la ediţiile viitoare ale festivalului ar putea fi invitaţi artişti de talie inernaţională, astfel încât evenimentul să ajungă la nivelul Festivalului „George Enescu”. „Şi cred că pentru anul viitor trebuie să ne gândim la lucruri mult mai importante, trebuie să invităm personalităţi din lumea internaţională a muzicii. Şi cred că putem să facem mult mai mult pentru acest festival. Aşa cum Festivalul <George Enescu> are o amprentă deosebită, şi Festivalul <Ciprian Porumbescu> merită acelaşi lucru. Şi vom fi cei care vor susţine ca ediţiile viitoare să fie mai consistente”, a spus Flutur.

Şeful administraţiei judeţene a participat sâmbătă la manifestările organizate la Stupca în cadrul Festivalului European al Artelor „Ciprian Porumbescu”. Gheorghe Flutur a vorbit şi despre stabilirea unui traseu pentru pelerinaj, pe axa Suceava – Stupca – Cernăuţi. „Cred că o legătură Stupca - Suceava - Cernăuţi trebuie pusă la punct bine. Chiar un pelerinaj pe această axă. De aceea noi, ca administraţie judeţeană, ne gândim să asigurăm infrastructura pentru a se ajunge mai uşor la Stupca. Şi vorbim aici de modernizarea drumurilor, de extinderea spaţiilor culturale, iar aici la Stupca este nevoie de o casă de cultură pentru spectacole şi concursuri. Şi eu cred că anul viitor putem să facem mult mai mult, inclusiv să terminăm lucările la Centrul Cultural Bucovina, care sunt începute împreună cu Primăria Suceava”, a mai declarat Gheorghe Flutur.

De precizat că la Muzeul „Ciprian Porumbescu” din Stupca a fost expusă o grindă din lemn din anul 1841 care conţine înscrisuri despre familia lui Ciprian Porumbescu. Grinda a fost donată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care la rândul său a cumpărat-o de la o familie din Breaza. Pe grindă sunt inscripţionate caractere chirilice, înscrisurile făcând referire la legăturile familiei Porumbescu cu huţulii din zona comunei Breaza.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Festivalul „Ciprian Porumbescu” trebuie să aibă o amploare internaţională.
 Vizualizări articol: 666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Flutur: Festivalul „Ciprian Porumbescu” trebuie să aibă o amploare internaţională3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai uşor trimis de
( 6 iun 2011, 13:02:33
nea Gheorgiţă vezi să nu dai în candreală! rezolvă în primul rând problema locurilor de muncă din SV, adică vezi cum faci să crească la ăştia vii veniturile în casă şi după aia poţi să te ocupi de ăia morţi
2.   Comentariu trimis de
( 6 iun 2011, 14:27:34
Da da vrem salarii mai mari Domnule Flutur dupa aia poti sa faci tot felul de actiuni culturale intai vrem pensii mari , si tot felul de ajutoare ca doar noi te-am ales pe matale sa ne faci locuri de Munca bine platite unde noi sa mergem si sa stam ziua asa ca pe vremea Ciuruitului ca bune lucruri au mai facut Comunistii astea ;Sa le fie tarana Usoara

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei