Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 iun 2011 - Anul XVI, nr. 131 (4729)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Simulare

Incendiu de proporţii în pădurea Marginea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

“Foc! Foc!”, a fost strigătul care a dezlănţuit o adevărată desfăşurare de forţe în pădurea de la Marginea, acolo unde doi muncitori silvici au descoperit un incendiu de pădure şi au dat alarma la cantonul silvic.

Înştiinţat de cele întâmplate, şeful ocolului silvic, Sorin Ciobanu, a pus în mişcare întregul personal silvic şi muncitorii angajaţi la OS Marginea, Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă din Marginea şi Suceviţa, Detaşamentul de Pompieri Rădăuţi, Garda de Intervenţie din Siret şi Vicovu de Sus, Direcţia Silvică Suceava şi nu în ultimul rând Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucovina, printr-un apel de urgenţă la 112.

 

Explozie şi gaze toxice

Treptat, purtat de vânt şi înteţit de resturile de vegetaţie uscată şi de resturile de la exploatările forestiere, incendiul a căpătat proporţii şi s-a extins.

Ca lucrurile să fie şi mai complicate, în zona incendiată s-au găsit elemente de muniţie neexplodată, rămase probabil din timpul celui de-al Doilea Război Mondial (muniţie cu substanţe toxice de luptă, mine antitanc, proiectile, grenade, bombe de aruncător) răspândite pe o suprafaţă de cca. 100 mc. Din cauza propagării focului, un proiectil a explodat, producând trei victime şi eliberând în zona afectată gaze toxice de luptă.

Drept urmare, pe lângă ampla desfăşurare de forţe implicate în stingerea incendiului, au mai fost alertate şi alte grupe operative, precum echipajele CBRN (Chimic, biologic, radiologic şi Nuclear) şi pirotehnic în vederea detectării naturii substanţelor din zona afectată şi realizarea asanării pirotehnice a terenului.

De asemeni, s-a solicitat şi sprijinul Crucii Roşii Suceava pentru sprijinirea forţelor medicale de intervenţie şi asigurarea asistenţei populaţiei din zonă în cazul extinderii acţiunii norului toxic, în vreme ce paramedicii SMURD G.I. Siret şi SAJ Staţia Rădăuţi au acordat ajutorul medical şi au asigurat transportul răniţilor la spital.

În cele din urmă, după mai bine de două ore de luptă cu focul, focarele de incendiu au fost izolate şi apoi neutralizate, iar toţi cei implicaţi în acţiune, transpiraţi şi epuizaţi, s-au întors întorc din pădurea pe care au salvat-o.

 

Exerciţiu tactic de pregătire şi testare a forţelor de intervenţie

Din fericire, întreaga acţiune doar a fost simulată, într-un exerciţiu tactic de pregătire, dar şi de testare a forţelor de intervenţie, organizat de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

La această simulare de proporţii au fost prezenţi reprezentanţi de la toate Direcţiile Silvice din ţară, precum şi conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în frunte cu directorul general, Valerian Solovăstru, acţiunea fiind dată ca exemplu de eficienţă şi colaborare între instituţii.

Întreaga acţiune, finalizată cu succes, a fost organizată de prefectul Sucevei, Sorin Arcadie Popescu, prezent şi în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, şeful direcţiei Silvice Suceava, Mihai Miheţiu, colonelul Ion Burlui, şeful ISU Suceava şi adjunctul acestuia, Dan Hoffman, responsabil de proiect.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiu de proporţii în pădurea Marginea.
 Vizualizări articol: 977 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 6 voturi
Incendiu de proporţii în pădurea Marginea2.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte frumos trimis de
( 6 iun 2011, 12:41:48
Extraordinar!
2.   De aceea merg toate struna in tara astac trimis de
( 6 iun 2011, 13:27:15
rahatilor ,specialisti in simulari.la calamitatile si incendiile din judet nu a-ti facut nimic,toate" provocate "din cauza instalatiei electrice,oameni "disparuti"si cautati de voi pe hartie,care nu au mai fost gasiti.si toate aceste" merite "din cauza reporterilor,ca ei va lauda in presa.Ar trebui cetateanul sa sune la 112 din secunda in secunda[sa simtiti ca luati salariul,muncind]ca in varful muntelui i s-a cocotat pisoiul in copac,ca i-a intrat sarpele in curte,ca de aceea plateste omul taxe si impozite si voi mancati banii bugetului pe SIMULARI.la care sustineti ca va riscati viata CURAJOSILOR care la incendii mergeti cu sticla de plastic
3.   Scenarita vă blochează neuroni trimis de
( 6 iun 2011, 14:19:57
romega tu nu eşti prost tare ci numai de la gât în sus. este o constatare şi un fapt demonstrat chiar de tine prin rândurile de mai sus. titlul articolului, scenariul şi toată mascarada organizată cu bani publici (sper că nu aţi ratat momentul de după, adică grătarul şi rachiul) fac o imagine de rahat dar reală a brambureli din pădure.
4.   Răspândite pe o suprafaţă de cca. 100 mc. trimis de
( 6 iun 2011, 17:28:49
Cum adica...răspândite pe o suprafaţă de cca. 100 mc?
Mai nou suprafata se masoara in metrii cubi?
4.1  RE: Răspândite pe o suprafaţă de cca. 100 mc. trimis de
( 6 iun 2011, 23:35:15
Ei si tu acuma.Nu/ti dai seama ca a scris articolul la bilantul actiunii (in timpul luptei cu gratarele si sticlele cu alcool).
5.   Pentru VADAULACEOK trimis de
( 6 iun 2011, 22:02:40
dupa salariile pe care le iau acum o sa te salveze mata in caz in urgenta
6.   Mama si costel trimis de
( 6 iun 2011, 23:19:48
va simula si ea...ca e pensionara,dar nu se plange ca e mica sau mare pensia si chiar daca s-ar plange, care reporter scrie despre pensia ei??in schimb tu ,dupa ani si ani de simulari si salarii mici vei avea o pensie mare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei