Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2011 - Anul XVI, nr. 117 (4715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră

Un român şi un ucrainean, reţinuţi cu focuri de armă pentru contrabandă de ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un cetăţean român şi un ucrainean reţinuţi, două focuri de armă şi aproape 6.000 de pachete de ţigări de contrabandă confiscate reprezintă radiografia zilei de miercuri, 18 mai, în statisticile Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava.

Miercuri seară, în jurul orei 23.00, în timpul executării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina a depistat, în apropierea frontierei de stat, două persoane care transportau colete voluminoase. Deşi suspecţii au fost somaţi verbal, aceştia au ignorat avertismentul, au abandonat coletele şi au încercat să dispară în întuneric.

În această situaţie, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, condiţii în care l-au reţinut pe Nicolai Tcaciuc, în vârstă de 21 de ani, din localitatea Ulma, cealaltă persoană reuşind să fugă. În apropiere au fost găsite câteva colete care conţineau 1.650 de pachete de ţigări, de diferite mărci, în valoare de 10.640 de lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării.

Purtătorul de cuvânt de la IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch Seriţan, a precizat că tânărului i-a fost întocmit dosar penal pentru trecere ilegală şi contrabandă în formă agravantă, ce urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

După scurt timp, un eveniment de aceeaşi factură a fost semnalat şi în zona Siret. O patrulă de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret a observat în zona graniţei, în apropiere de localitatea Climăuţi, o persoană care transporta mai multe colete voluminoase. Imediat poliţiştii de frontieră au ajuns în locul vizat şi au reuşit să-l reţină pe suspect, cetăţeanul ucrainean Vasyl Dohotar, de 24 de ani. Tot atunci au fost descoperite două colete abandonate, care conţineau 4.000 de pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană. Ucraineanului i-au fost întocmite acte premergătoare cercetării penale pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă în formă agravantă, acte ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii numărului unic. Ca în cazul anterior, ţigările, în valoare de 16.000 lei, au fost reţinute în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un român şi un ucrainean, reţinuţi cu focuri de armă pentru contrabandă de ţigări.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Un român şi un ucrainean, reţinuţi cu focuri de armă pentru contrabandă de ţigări4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Securizarea frt... trimis de
(20 mai 2011, 11:30:01
Stimabililor de la guvern...daca doriti ca acest fenomen sa inceteze TOTAL va dau doua variante:1ieftiniti tigarile si aduceti-le la acelasi nivel k in Ukraina;2 Discutati cu omologii vostri din Ukr sa le scumpeasca;alta solutie pentru eradicarea acestei probleme la frt externe ale UE nu prea exista...
2.   Fara rost trimis de
(20 mai 2011, 13:58:22
problema se pune : OARE SE VRE ACOLO SUS CA ACEST FENOMEN SA INCETEZE??E CLAR CA BUNA ZIUA CA NU SE DORESTE ASA CEVA .DE CE??PT CA ACEASTA DIFERENTA DE PRET HRANESTE MULTE GURI AFLATE IN FUNCTII DE CONDUCERE DE LA JUDET SI PANA LA BUCURESTI!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei