Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2011 - Anul XVI, nr. 117 (4715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Neînţelegeri

Evacuare cu scandal la restaurantul No Limit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Restaurantul No Limit, din centrul Sucevei, este la un pas de a fi desfiinţat, după ce proprietarul imobilului s-a răzgândit în privinţa contractului de închiriere a spaţiului.

Încercarea de a-i evacua pe actualii chiriaşi a ieşit cu scandal, după ce proprietara spaţiului în care este amenajat restaurantul a venit cu membrii unei firme de pază, cărora le-a cerut să blocheze accesul clienţilor în local.

La rândul lor, proprietarii restaurantului au chemat altă firmă de pază, cu care au ei contract, cerându-le să intervină astfel încât clienţii să nu mai fie alungaţi de la intrare.

În vreme ce clienţii şi trecătorii priveau nedumeriţi la desfăşurarea de agenţi de pază din faţa restaurantului, chiriaşii şi proprietarul se confruntă în contracte şi termeni juridici, fiecare din ei susţinând că au dreptatea de partea lor.

Proprietara restaurantului No Limit, Angela Serediuc, căreia i s-a cerut să evacueze de urgenţă spaţiul ocupat, e revoltată de faptul că acest lucru se întâmplă la doar un an de la prelungirea contractului de închiriere pe o perioadă de cinci ani.

“Avem contract încheiat cu doar un de zile în urmă, iar acum vrea să intre în spaţiu abuziv, fără nici o clauză care să prevadă acest lucru. Avem chiria plătită la zi, iar contractul este valabil până spre finele anului 2014. Eu recunosc că e spaţiul ei, este proprietară, dar nu poţi să-i spui chiriaşului să plece de azi pe mâine. Am investit aici, în acest restaurant, am renovat locul, e normal să ai o siguranţă că nu te scoate nimeni de acolo, să îţi poţi recupera investiţia. I-am spus că dacă există nemulţumiri referitoare la chirie suntem dispuşi să plătim mai mult, dar nu şi nu, că a promis spaţiul altcuiva”, a declarat Angela Serediuc.

 

Somaţii şi chichiţe legislative

Pe de altă parte, proprietara imobilului, Maria Dulgheru, se consideră îndreptăţită să-i evacueze în cel mai scurt timp, pentru că i-a anunţat pe chiriaşi de intenţiile sale de mai multă vreme, ba chiar le-a trimis şi o serie de somaţii oficiale, prin care le cere să părăsească spaţiul închiriat.

“Au aproape opt ani de când stau aici în chirie, acum am nevoie de spaţiul acesta. Nu mă poate obliga nimeni să îi ţin la nesfârşit pe un spaţiu de 300 de mp cu numai 500 de euro pe lună. Le-am spus încă din noiembrie că vreau rezilierea contractului, să aibă timp să îşi găsească o altă locaţie, iar pe 15 decembrie 2010 le-am trimis şi prima somaţie. Contractul prevede că poate fi reziliat de ambele părţi, adică fie de ei, când nu mai au nevoie de spaţiu, fie de mine, când doresc eu. Nu trebuie acordul ambelor părţi, altfel contractele nu s-ar mai desfiinţa niciodată”, spune Maria Dulgheru.

În contractul semnat între cele două părţi, la articolul 8, se precizează că “rezilierea prezentului contract se poate face de ambele părţi cu un preaviz de 60 de zile”.

În baza acestei clauze, proprietara imobilului a mai trimis o somaţie celor de la No Limit în data de 3 mai 2011, prin care le aminteşte de somaţia precedentă, care prevedea inclusiv eliberarea spaţiului comercial de pe strada Curtea Domneasca nr. 3 începând cu 1 martie 2011.

“Având în vedere că până la această dată nu aţi dat curs solicitării noastre, vă somăm ca în termen de o săptămână de la data comunicării prezentei, respectiv până la 15.05.2011, să eliberaţi spaţiul comercial”, se arată în cea de a doua somaţie, datată 3 mai 2011.

Cum cei de la No Limit nu au vrut să dea curs somaţiei, considerând că deţin acel spaţiu în chirie în baza unui contract care este valabil inclusiv în 2014 şi poate fi reziliat doar cu acordul ambelor părţi, rămâne ca întreaga poveste să fie lămurită de instanţele de judecată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evacuare cu scandal la restaurantul No Limit.
 Vizualizări articol: 1083 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Evacuare cu scandal la restaurantul No Limit3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei