Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 mai 2011 - Anul XVI, nr. 117 (4715)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cu cuţitul la os

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, blocate parţial

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sătui de promisiunile autorităţilor, mai mulţi săteni din Mihoveni au blocat ieri dimineaţă lucrările la şoseaua de centură. Blocajul s-a produs pe terenurile care aparţin nemulţumiţilor, iar oamenii spun că nu vor permite accesul utilajelor firmei de construcţii până când nu-şi vor vedea banii în conturi.

„Am depus actele necesare exproprierii de luni bune şi ni s-au calculat şi sumele pe care urma să le primim. Am avut răbdare vreo opt luni, dar nu s-a întâmplat nimic. Sunt vecini de-ai noştri care au depus actele după noi şi au primit deja despăgubirile”, s-a revoltat Traian Macovei, unul dintre proprietarii de terenuri.

Oamenii spun că şi-au dat acordul pentru ca firma de construcţii să intre pe terenurile lor deşi actele de expropriere nu erau finalizate în speranţa că vor găsi înţelegere şi vor fi trataţi cu respect de către autorităţi.

„În loc de bani am tot fost plimbaţi dintr-un loc în altul. Acum suntem practic în aer. Nici nu ne putem lucra terenurile, nici nu am încasat vreun leu. Am fost în audienţă la parlamentari, la Prefectură, la Consiliul Judeţean, dar, în afară de promisiuni, nu ne-am ales cu nimic”, a mărturisit Vasile Macovei.

 

Vor cere sistarea lucrărilor

Exasperaţi de toată această tevatură, sătenii din Mihoveni au anunţat că sunt decişi să nu mai permită accesul utilajelor firmei SCCF Group Colas pe terenurile care le aparţin. Mai mult, oamenii au anunţat că se vor adresa instanţei de judecată pentru a cere sistarea lucrărilor printr-o ordonanţă preşedinţială. „Vom face şi o plângere penală împotriva constructorului şi a unor angajaţi ai acestei societăţi, deoarece ne-au ameninţat”, a mai menţionat Vasile Macovei.

De partea cealaltă, Dumitru Hanganu, directorul regional al SCCF Group Colas Iaşi, spune că subalternii săi nu au forţat pe nimeni şi nici nu o vor face. „Dacă oamenii blochează lucrările noi nu putem lupta împotriva lor. E treaba beneficiarului (n.a. – Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România) să plătească despăgubirile. Dar dacă lucrările sunt blocate, la un moment dat beneficiarul va trebui să plătească şi staţionarea, cheltuieli suplimentare inutile”, a opinat Hanganu.

 

Despăgubirile, o problemă spinoasă

În zona Mihoveni sunt 22 de parcele pentru care s-a finalizat documentaţia privind exproprierea dar pentru care nu s-au achitat despăgubirile. Totul a fost realizat înainte de 22 decembrie 2010, când a intrat în vigoare Legea 255, care stipulează alte metode de calcul pentru plata despăgubirilor, la sume mult inferioare celor de pe piaţa liberă.

Acţiunea de ieri, de blocare a lucrărilor la şoseaua de centură, nu este singulară, evenimente similare înregistrându-se de alte câteva ori, iar dacă nemulţumirile proprietarilor vizavi de cuantumul despăgubirilor vor rămâne la fel de mari este de aşteptat ca şi alţi oameni să recurgă la aceeaşi metodă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, blocate parţial.
 Vizualizări articol: 701 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei, blocate parţial5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trebuie terminata,sa nu se intre in nerealizari! trimis de
(20 mai 2011, 15:16:53
Soseaua care se face nu este un moft, este de interes national.
Oamenii au drepate dar de ce forteaza? Sa li se dea in scris ca vor primi banii . Lucrarea trebuie terminata ca iar se va intra in nerealizari!
2.   ADEVARUL IESE LA SUPRAFATA..NISTE INCOMPETENTI ! trimis de
(20 mai 2011, 16:38:25
Am mai comentat despre o stire care m-a uimit, prin prostie ..Domnul Basescu a spus ca la noi in Romania de aceea -NU- se fac- nu se repara -drumuri judetene , de centura , autostrazi , interjudetene etc , IN TIMP OPTIM ...fiindca unitatile administrative (judetele ) sunt mici . Si cica ar trebuii unite in regiuni mai mari De ex. printre altele... trebuie unite judetele Mures, Harghita si Covasna intr-o regiune maghiara...asa s-or face acolo" treburile" mai cu spor - chiar in alta limba - iar regiunea nou creeata se v-a ...uni mai usor cu Ungaria .Si la noi innchipuiti-va daca s-ar unii Suceava cu BOTOSANIUL cu Neamtul etc -vom avea multitudine de sosele , de autostrazi ,etc ..executate in cel mai scurt timp si de cea mai buna calitate. Altfel nu se poate ! Cica daca s-ar face o autostada moderna Suceava - Botosani nu s-ar putea executa nu din motive obiective(fonduri, firme serioase,etc) ci din motiv de orientare . Domnul Flutur ar decide pt noi sa treaca prin mijlocul judetului iar omologul sau botosanean ar vrea sa fie orientata , cotita altfel in judetul lui. Si uite problema !Domnul Basescu N-A VORBIT NIMIC DE INCOMPETENTA celor din ministerul care se ocupa cu executia unor asmenea lucrari ,ca urmaresc doar propiile interese si ca o lucrare nu depinde daca trece printr-un judet sau mai multe ci depinde de competenta celor care lucreaza in domeniu , de fonduri proprii,si de cele de cele care trebuiau accesate de la U.E ( si nu s-au accesat decat 7 % ,de seriozitatea firmei care executa lucrarea etc. Presedintele vrea sa faca jocul UDMR-ului si nu stie cum sa acctioneze.Intrebari pt clasa politica: 1.soseaua de centura a Sucevei e cumva blocata din cauza "orientarii" de care vorbea Basescu sau din cauza incompetentilor care s-au trezit sa faca drum pe terenul omului fara sa-l despagubeasca mai intai ? 2. Cine crede ca daca judetele Ialomita, Calarasi , ilfov, Constanta - ar fi fost unite AUTOSTRADA SOARELUI -ar fi fost gata ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei