Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 19 mai 2011 - Anul XVI, nr. 116 (4714)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Singurătate, haină grea

Îşi caută jumătatea prin mica publicitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O vorbă din bătrâni spune că singurătatea este haină grea, iar acest lucru îl simt cel mai pregnant oamenii trecuţi de o anumită vârstă. Poate şi de aici dorinţa de a-şi găsi un partener de viaţă, chiar dacă de multe ori asta înseamnă sacrificii pe mai toate planurile. Una dintre modalităţile prin care sucevenii îşi găsesc o persoană alături de care să convieţuiască este cea a anunţurilor matrimoniale de la mica publicitate. Este o metodă clasică, chiar învechită dacă ţinem cont de noile tendinţe din piaţă, respectiv reţelele de socializare de pe internet sau agenţiile matrimoniale. Cele mai multe anunţuri din paginile ziarelor aparţin persoanelor în vârstă, dar există şi tineri care-şi caută jumătatea în acest fel.

 

Ce-şi doresc cei care dau anunţuri matrimoniale

De regulă, la mica publicitate apelează bărbaţii. Totuşi, sunt şi cazuri în care anunţurile vorbesc despre femei în căutarea partenerului de viaţă potrivit. Să luăm exemplul unei femei în vârstă de 57 de ani, din municipiul Suceava. Aceasta îşi doreşte „un domn de vârstă apropiată, serios, prezentabil, studii cel puţin medii şi autoturism”.

Am discutat cu doamna în cauză despre aspiraţiile ei şi ce poate oferi în schimbul a ceea ce îşi doreşte. „Pot oferi dragoste şi înţelegere, iar dorinţa mea e să aibă studii medii pentru că sunt citită şi informată. Autoturism îmi doresc să aibă în ideea de a ne putea deplasa, mai ales că eu trebuie să merg şi la serviciu. Nu este nici un lux şi nici o avere, ci doar o necesitate”, a mărturisit suceveanca.

Totuşi, femeia spune că este dezamăgită de „oferta” existentă pe „piaţă”. În decurs de patru zile a primit peste 40 de telefoane, dar majoritatea nu au fost ceea ce aştepta.

„Din toate aceste telefoane, am ales vreo trei, iar unul mi se părea potrivit, dar persoana respectivă nu a mai sunat. În plus, foarte mulţi dintre cei care au telefonat s-au dovedit necivilizaţi, au sunat la ore târzii din noapte ori pur şi simplu s-au dovedit că îşi doresc doar să se distreze”, a adăugat doamna care încă îşi caută bărbatul potrivit.

 

La 70 de ani, îşi doreşte o parteneră serioasă

Când vine vorba de vârstă, singurătatea trebuie combătută de la tineri până la oameni aflaţi la senectute. La cei 70 de ani ai săi, un domn din Bacău speră să-şi găsească partenera de viaţă în Suceava. A dat un anunţ la mica publicitate, iar telefoanele nu au întârziat să sune. Recunoaşte că o bună parte din apeluri au fost neserioase, dar nu disperă, mai ales că are ce oferi. „Dragoste, tandreţe, iubire şi respect, asta îi voi oferi femeii pe care o voi considera potrivită. Nu vreau o aventură, ci o relaţie stabilă, cu o doamnă serioasă”, a mărturisit bărbatul. De la cea care ar vrea să-i fie alături „pe ultima sută de metri” vrea să fie „dezgheţată, pedantă, elegantă şi să putem discuta orice, mai ales că vreau să facem călătorii prin ţară”.

Septuagenarul din Bacău a ţinut să remarce că nu are copii sau alte obligaţii şi că singurătatea l-a împins să caute pe cineva. Acesta a dezvăluit şi de ce nu-şi doreşte o relaţie cu o femeie prea tânără. „Este vorba de sex, iar eu nu-mi doresc ca aceasta să fie o piedică în calea relaţiei”, a explicat bărbatul.

 

Inspirat de un prieten care s-a căsătorit

La un anunţ de mică publicitate a apelat şi un tânăr în vârstă de 27 de ani, din zona Fălticeni. Acesta recunoaşte că e prima dată când apelează la o astfel de modalitate.

„Ideea mi-a venit după ce am văzut că un prieten de-al meu a dat un asemenea anunţ, a găsit o fată şi între timp s-a şi căsătorit”, a dezvăluit suceveanul. Tânărul a spus că şi aspectul fizic va conta în alegerea pe care o va face, dar cel mai important e ca viitoarea parteneră „să aibă ceva în cap”. În schimb, averea nu-l interesează. Fire optimistă, cum se consideră, crede că, în curând, va străluci soarele şi pe strada lui.

 

De ce au ocolit internetul?

Cei cu care am discutat au avut şi explicaţii pentru opţiunea de a-şi căuta jumătatea prin intermediul unui anunţ matrimonial publicat într-un ziar.

„Prin ziar e o metodă depăşită, dar totuşi am apelat la ea dintr-un motiv foarte simplu. Nu sunt străină de calculator şi de ceea ce înseamnă site-uri de socializare, dar pe internet am găsit informaţii relative, oameni care ofereau date ireale, mai ales că-i ştiam din societate şi, în plus, nu ştii cine stă în spatele tastaturii şi trimite mesajele. Am sperat ca prin ziar să găsesc oameni serioşi”, a fost explicaţia oferită de doamna din Suceava.

Şi tânărul din Fălticeni a fost tranşant când a venit vorba de internet. „Eu nu prea am timp să stau în faţa calculatorului şi de aceea am preferat anunţurile de mică publicitate din ziar”, a spus fălticeneanul.

O altă problemă cu care se confruntă sucevenii care doresc să-şi găsească un partener de viaţă este lipsa unei agenţii matrimoniale, care să deţină o bază de date din care amatorii să poată alege în oarecare cunoştinţă de cauză.

Până una alta, site-urile de socializare de pe internet şi anunţurile de mică publicitate din ziarele locale rămân singurele opţiuni pentru cei care doresc să-şi găsească jumătatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Îşi caută jumătatea prin mica publicitate.
 Vizualizări articol: 1607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Îşi caută jumătatea prin mica publicitate5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CE INTERESANT.. trimis de
(19 mai 2011, 18:43:55
CE ARTICOL INTERESANT ATI SCRIS. MA UIMITI ASA CATEODATA...:-&

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei