Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Trafic blocat

Timp de două săptămâni nu se va circula de la Cinema Modern înspre Mărăşeşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În următoarele două săptămâni, o stradă din zona centrală a Sucevei, Mihai Eminescu, va funcţiona doar cu sens unic, din cauza lucrărilor de modernizare a clădirii fostului Cinema Modern.

De câteva zile, panourile care delimitează şantierul viitorului Centru Cultural Bucovina au fost extinse până în mijlocul drumului, blocând un sens de mers, cel de urcare înspre intersecţia Mărăşeşti. Practic, strada Mihai Eminescu a devenit, temporar, o stradă cu sens unic, dinspre intersecţia Mărăşeşti spre Centru. Restricţiile de circulaţie de pe această stradă vor fi menţinute şi după sărbătorile de Paşti.

Măsura de închidere a jumătate de stradă a fost luată deoarece, pentru a fi înălţată clădirea fostului cinematograf cu încă un nivel, trebuie consolidat terenul, prin introducerea unor piloţi secanţi, de genul celor folosiţi pentru stabilizarea terenului la parcările subterane din Centru.

Utilajul de forare a acestor piloţi secanţi necesită un spaţiu mai mare de manevră decât era prevăzut iniţial, încât, cu aprobare de la Biroul de Circulaţie din cadrul Primăriei Suceava, cei de la Civica, care execută lucrarea, au extins zona de protecţie până în stradă.

Proiectul de transformare a Cinematografului Modern în Centrul Cultural Bucovina, în valoare de două milioane de euro, prevede extinderea, supraetajarea şi modernizarea clădirii, pentru a face loc unui număr mare de birouri, săli de spectacole şi de repetiţii. Proiectul prevede repararea tencuielilor interioare şi exterioare, refacerea acoperişului, montarea de instalaţii sanitare, de apă caldă şi rece, de încălzire, electrice, de gaze naturale, acustice şi de sonorizare, amenajarea pardoselii, construirea unei scene, montarea de scaune, instalarea unui ecran de proiecţie etc. În clădirea reabilitată ar urma să se instaleze Centrul Cultural „Bucovina”, care coordonează Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, precum şi Revista „Bucovina  Literară”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Timp de două săptămâni nu se va circula de la Cinema Modern înspre Mărăşeşti.
 Vizualizări articol: 1049 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Timp de două săptămâni nu se va circula de la Cinema Modern înspre Mărăşeşti5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei