Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inconştienţi scoşi din trafic

Permise anulate pe bandă rulantă pentru infracţiuni grave la regimul rutier

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şoferii care se aleg cu dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier, în majoritate pentru consum de alcool, ajung în număr mai mare în boxa acuzaţilor şi apoi primesc şi condamnări. Această constatare reiese din analiza de bilanţ a Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava de pe primul trimestru al acestui an, care arată că numărul permiselor anulate a crescut semnificativ faţă de anul trecut. Şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, Liviu Sfichi, ţine să le mulţumească magistraţilor pentru această schimbare de optică, arătând că fără o înăsprire a pedepselor, în limita Codului Penal, fenomenul consumului de alcool la volan riscă să fie scăpat total de sub control.

 

Nu au voie la volan minimum un an, apoi trebuie să reia şcoala de şoferi

Conform statisticilor, în primele trei luni ale acestui an au fost anulate permisele de conducere a 148 de conducători auto judecaţi pentru infracţiuni la regimul rutier, comparativ cu doar 113 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În aceste cifre se regăsesc în majoritate şoferi depistaţi de Poliţia Rutieră cu concentraţii de alcool de peste 0,8 grame per litru alcool în sânge şi care au suferit condamnări din partea instanţelor. În cazul lor, practica judiciară este următoarea: primesc o condamnare la închisoare cu suspendare, ca măsură suplimentară instanţa dispunând anularea permisului de conducere al acestora. Imediat ce hotărârea judecătorească definitivă şi irevocabilă ajunge la Poliţia Rutieră, şeful acesteia anulează respectivele permise.

„Constat săptămână de săptămână că deciziile de acest gen se înmulţesc. Condamnările tind să nu mai fie în cazuri izolate, ci să devină o practică. Din punctul nostru de vedere, orice şofer care iese în trafic în stare avansată de ebrietate ar trebui să primească o condamnare, chiar dacă cu suspendare, şi, cel mai important, permisul de conducere să-i fie anulat”, a declarat comisarul-şef Liviu Sfichi, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava.

El a arătat că în acest fel conducătorii auto care reprezintă un pericol public nu mai au voie să conducă cel puţin un an, iar apoi trebuie să suporte toate cheltuielile necesare reluării şcolii de şoferi şi să dea din nou examen. În aceste condiţii, este convins comisarul-şef, cei vizaţi se vor gândi de două ori înainte de a se urca băuţi la volan. 

 

267 de şoferi băuţi, traşi pe dreapta în trei luni de zile

Conform prevederilor legislaţiei rutiere, şoferii depistaţi cu concentraţii de peste 0,40 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, ceea ce însemnă de regulă o concentraţie de 0,8 la mie (alcool în sânge), se aleg cu dosare penale. Din păcate, în ultima perioadă, pe şosele sunt prinşi zilnic şoferi care au alcoolemii imense, de 2 sau chiar 3 la mie, abia mai putându-se ţine pe picioare.

Conform statisticilor Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, în primele trei luni ale acestui an şoferii băuţi au provocat şapte accidente grave, soldate cu o persoană decedată şi şase rănite grav.

„Dacă vom reuşi, cu ajutorul instanţelor, să scoatem în acest an din trafic măcar 500 de astfel de şoferi putem vorbi de o creştere a siguranţei pe şoselele din judeţ”, a concluzionat comisarul-şef.

În primul trimestru al acestui an, poliţiştii rutieri au depistat în trafic, pe raza judeţului, 267 de şoferi băuţi. Dintre aceştia, 136 s-au ales cu dosare penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Permise anulate pe bandă rulantă pentru infracţiuni grave la regimul rutier.
 Vizualizări articol: 3119 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Permise anulate pe bandă rulantă pentru infracţiuni grave la regimul rutier5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doamne ajuta trimis de
(16 apr 2011, 11:39:52
asa da !! se poate si mai bine.136 din 267 totusi mi se pare putin.se poate si mai bine.baut la volan nu poti avea nici o scuza.ramane doar incostienta.felicitari politiei!
Am zis!
1.1  RE: Doamne ajuta trimis de
(16 apr 2011, 19:14:15
136 cu doasre penale, restul cred ca au scapat pe latura contraventionala si toat au stat 3 luni pe dreapta ca sa le mai vina mintea la cap!>
2.   PDL-isti trimis de
(16 apr 2011, 12:25:32
Corbu Constantin, UN PDL-list mare, asa se crede el, are un dosar penal ca a tras la masea dar se lauda prin targ ca scapa de el ca are relatii !!??
3.   PCR trimis de
(16 apr 2011, 16:04:16
Si Cletoc Rudi Eduart la fel
4.   Pe drumul cel bun trimis de
(18 apr 2011, 07:20:50
felicit politia si judecatoria! nu am prea des iesiri de genul asta, in care sa laud institutiile statului! la mai mare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei