Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

500 de gospodării din Cornu Luncii au fost debranşate de la reţeaua de apă potabilă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii unui sat din comuna Cornu Luncii au rămas de ieri fără apă potabilă, după ce operatorul regional ACET a sistat furnizarea acestui serviciu către ei, din cauza datoriilor imense.

Apa nu mai curge la robinetele celor aproximativ 500 de gospodării ale satului Brăieşti – comuna Cornu Luncii, de ieri dimineaţă, din cauza unei datorii de peste 1,5 miliarde de lei vechi pe care ACET trebuie să o recupereze de la localnici.

Nemulţumiţi, oamenii s-au adunat ieri în faţa sediului primăriei, pentru a protesta. Ei spun că nu înţeleg de ce li s-a oprit lor apa, deoarece cât au consumat şi li s-a înregistrat pe apometre, atât au plătit.

De cealaltă parte, conducerea ACET Suceava spune că nu a avut altă soluţie decât sistarea furnizării acestui serviciu, din cauza plăţilor restante cu vechime mare şi valori şi mai mari.

“La nivelul facturii din luna martie avem de încasat de la ei 154.671 de lei (1,54 miliarde de lei vechi). Cea mai veche factură neplătită este din mai 2009, iar încercările noastre repetate de a-i chema la discuţii, de a le permite să achite această restanţă în mai multe tranşe, au eşuat”, a declarat directorul ACET, Ştefan Groza.

Situaţia din această comună este mai complicată, deoarece oamenii nu sunt direct clienţii ACET, ci serviciul de apă potabilă este gestionat de primărie, care a montat conducta de apă printr-un proiect cu finanţare europeană. Drept urmare, ACET taxează consumul de apă înregistrat la intrarea în sat, încât avariile sau alte consumuri necontorizate se regăsesc în consumul total al branşamentului la reţeaua ACET.

Drept urmare, în vreme ce locuitorii din Brăieşti nu vor să plătească decât ce au înregistrat apometrele lor, cei de la ACET spun că, în realitate, consumul este mult mai mare, iar oamenii nici nu se grăbesc să plătească, din moment ce anul acesta datoriile s-au dublat faţă de anul trecut.

Pe de altă parte, sătenii, disperaţi că au fost lăsaţi fără apă, în vreme ce fântânile lor sunt secate, ameninţă că vor lua cu asalt staţia de captare a apei potabile şi vor bloca activitatea de acolo, mai ales că o parte din puţurile de captare se află pe teritoriul comunei lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 500 de gospodării din Cornu Luncii au fost debranşate de la reţeaua de apă potabilă.
 Vizualizări articol: 1487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
500 de gospodării din Cornu Luncii au fost debranşate de la reţeaua de apă potabilă4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei