Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Economia mondială este la "un şoc distanţă" de o criză alimentară de amploare - şeful BM

Duminică, 17 Aprilie 2011 (17:48:56)

Economia mondială este la numai "un şoc distanţă" de o criză de amploare a aprovizionării şi preţurilor la alimente, a declarat preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, citat de Bloomberg.

Anul trecut, 44 de milioane de oameni au coborât sub pragul sărăciei din cauza preţurilor mai mari la alimente, a estimat Zoellick. Un avans de 10% al indicelui preţurilor ar împinge alte 10 milioane de persoane sub limita sărăciei, a adăugat el.

Indicele preţurilor la alimente calculat de Organizaţia Naţiunilor Unite a înregistrat o crştere de 25% anul trecut, cel mai rapid avans din 1991, iar în februarie a atins un nivel record.

"Creşterea preţurilor la mâncare este în prezent cea mai mare ameninţare pentru săraci. Suntem la numai un şoc distanţă de o criză de amploare. În multe cazuri stocurile sunt scăzute. Un singur eveniment major legat de vreme în unele din aceste regiuni ar putea împinge oamenii peste limite", a declarat Zoellick în timpul unei conferinţe de presă organizată la finalul unei serii de întâlniri între reprezentanţi ai BM şi Fondului Monetar Internaţional.

Şeful BM se opune interzicerii exporturilor, practică folosită de unele state pentru a menţine, artificial, preţurile scăzute.

Fermierii din Rusia, la un moment dat al doilea mare exportator de cereale la nivel global, cultivă în acest an agricol cea mai redusă suprafaţă din ultimii patru ani, după ce sostarea exporturilor de către guvern a păstrat preţurile scăzute. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Economia mondială este la "un şoc distanţă" de o criză alimentară de amploare - şeful BM.
 Vizualizări articol: 1067 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Economia mondială este la "un şoc distanţă" de o criză alimentară de amploare - şeful BM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei