Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Oferte promoţionale ilegale, sancţionate de Protecţia Consumatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarii judeţeni pentru protecţia consumatorilor au aplicat amenzi de zeci de mii de lei operatorilor economici din judeţ care ofereau sucevenilor promoţii mincinoase.

Potrivit şefei CJPC Suceava, Elena Oanea, „aceste practici de reducere a preţurilor, de vânzare promoţională  sau <la ofertă> sunt  reglementate prin lege, iar perioada şi modul de a vinde în cadrul acestor campanii trebuie respectate, fapt trecut cu vederea de unii comercianţi”.

În unele situaţii, comisarii pentru protecţia consumatorilor au găsit în magazine oferte promoţionale fără nici un detaliu, de genul „cele mai mici preţuri” sau „la noi, cel mai ieftin” care pot induce în eroare consumatorii. De asemenea, sunt situaţii în care sunt anunţate reduceri sau promoţii la anumite produse care nu se găsesc la comercializare. În alte cazuri, frecvent întâlnite, sunt expuse la comercializare pachete cu ofertă de tipul „două produse la preţ de unul”, dar fără ca la raft să existe şi produsul separat, la bucată, pentru a-l utiliza ca termen de referinţă şi a verifica dacă oferta este chiar adevărată.

„La un supermarket din Suceava se derula promoţia <14 zile strivim TVA-ul!-24% la mii de produse>. Din verificări a rezultat că în cataloagele de prezentare a promoţiei există şi pagini întregi cu produse la care nu se aplică reducerea de 24%. Aceasta reprezintă o practică comercială incorectă, consumatorul nefiind informat corect, fiind indus în eroare. S-a aplicat o amendă contravenţională în cuantum de 5.000 de lei”, a declarat Elena Oanea.

La un lanţ de librării din Suceava erau expuse la comercializare produse din piele (genţi, mănuşi, pălării, serviete) Greenland, care la raft aveau afişată o reducere de preţ de la 30% până la 45%, fără nici o altă menţiune. „Din verificările efectuate a rezultat că reducerea nu se aplica la toate produsele expuse pe raftul respectiv”, a mai precizat Elena Oanea.

În urma controalelor s-au aplicat amenzi în cuantum total de 20 de mii de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oferte promoţionale ilegale, sancţionate de Protecţia Consumatorilor.
 Vizualizări articol: 1960 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Oferte promoţionale ilegale, sancţionate de Protecţia Consumatorilor5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Numele firmelor?! trimis de
(16 apr 2011, 16:44:25
Din sloganurile prezentate in articol reiese ca cele 2 firme sunt Carrefour si Librariile Alexandria! De ce nu sunt divulgate aceste nume? Credeti ca le faceti publicitate in plus?!
2.   Mii trimis de
(16 apr 2011, 17:39:58
mai tanti de la opc la mii de produse din magazin......doar nu ai vrea sa aiba intrun catalog de 10 pagini mii de produse......in fine...probabil va deranjat unu de peacolo
3.   La capatat! trimis de
(16 apr 2011, 17:48:48
Mai opecistilor, iar v-a trimis partidul la capatat? Voi si plozii ce mai umblati de Pasti dupa oua... Numai ca mititeii se multumesc cu ce le dai iar voi aveti tupeu... Aveti norma de adunat pentru pedelisti, ca altfel pierdeti scaunele. Hai, aveti tupeu sa spuneti ca nu??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei