Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Guvernul să-şi rezolve o carenţă "extrem de mare" legat de explicarea măsurilor luate

Duminică, 17 Aprilie 2011 (17:05:48)

Preşedintele Traian Băsescu susţine că Guvernul trebuie să îşi rezolve o carenţă "extrem de mare" pe care a avut-o în procesul de explicare a măsurilor luate, adăugând că membrii Executivului trebuie se le explice românilor "de ce au făcut ceea ce au făcut", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Băsescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută în staţiunea Covasna, că Guvernul trebuie să îşi rezolve o carenţă "extrem de mare" pe care a avut-o în procesul de explicare a măsurilor luate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Veţi observa atunci când tot programul legislativ va fi finalizat, practic vom discuta de o altă Românie decât cea construită la începutul anilor '90. Până acum România a evoluat pe structurile administrative politice şi pe legislaţia construită la începutul anilor '90, cu suficient de multă reminiscenţă a vechiului sistem", a spus şeful statului.

El a precizat că ceea ce a făcut acest Guvern înseamnă construcţia statului român modern, adăugând că lucrurile se vor simţi pe măsură ce ele vor începe să fie implementate.

"Procesul de reformare a statului nu este încheiat. Avem într-adevăr cele patru Coduri, care vor însemna un nou tip de justiţie, o nouă Lege a educaţiei, Legea unică a salarizării, o Lege unică a sistemului de pensii, Legea micii reforme, dar trebuie să urmeze Legea sănătăţii şi foarte curând Legea dialogului social", a spus Băsescu.

Potrivit acestuia, legile au fost adoptate, a început implementarea lor, dar acest Guvern are o mare problemă legată de modul de comunicare.

"Este un efort pe care va trebui să îl asum şi eu, fără a-l face în numele unui partid, dar în calitate de şef al statului trebuie să încep să explic ce înseamnă schimbarea României, aşezarea României pe alte criterii de funcţionare în interiorul societăţii, plecând de la modernizarea modului de a funcţiona instituţiile statului, cu mai puţină birocraţie, cu mai multă eficienţă, spre exemplu", a afirmat Băsescu.

Traian Băsescu a adăugat că noua legislaţie desfiinţează statul social, "statul- tătuc", şi asta se va întâmpla odată cu implementarea noilor legi, în mod deosebit a Codului Muncii, a celei care vizează dialogul social.

"Trebuie să înţelegem că nu poate exista stat social înainte de a fi un stat performant. Cum poţi să faci un stat social dacă economia, şi chiar poporul, are performanţe limitate? Mă refer la un lucru simplu: când vom învăţa că trebuie să muncim opt ore, când vom învăţa să nu mai lăsăm trei milioane de hectare nemuncite, că nu vin miniştrii să cultive pământul. Când vom învăţa că decât să stăm la cârciuma satului mai bine mă duc şi bag plugul în hectarul jumătate din spatele casei? Trebuie să ne hotărâm să fim performanţi", a subliniat Traian Băsescu.

Şeul statului a arătat că românii trebuie să înţeleagă că nu s-a dorit răul, chiar dacă unele măsuri au fost dureroase temporar, pentru a reduce dependenţa ţării de împrumuturi.

"Dacă vom reuşi să îi facem pe români să înţeleagă acest lucru, nu cred că actualele partide care formează majoritatea parlamentară îşi vor pierde susţinerea. Dar vor trebui să explice de ce au făcut ceea ce au făcut (...). Măsurile de austeritate trebuie explicate şi acceptate. Statul nu dă, statul creează oportunităţi", a afirmat Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Guvernul să-şi rezolve o carenţă "extrem de mare" legat de explicarea măsurilor luate.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu: Guvernul să-şi rezolve o carenţă "extrem de mare" legat de explicarea măsurilor luate5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei