Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră

211 mii de pachete de ţigări, confiscate de la începutul anului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După bilanţul activităţii din primele trei luni ale anului 2011 la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava, şeful acestei unităţi, comisarul-şef Cezar Ciorteanu, a afirmat că prin punctele de frontieră din cadrul IJPF Suceava au circulat aproape 308 mii de persoane, cu 143 de mii de mijloace de transport. Ciorteanu a precizat că au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale, iar valoarea bunurilor reţinute în vederea confiscării (ţigări, cafea, băuturi alcoolice şi textile)) este de peste 1,60 milioane de lei, cu menţiunea că au fost confiscate peste 211 mii de pachete de ţigări.

Pentru încălcarea prevederilor regimului vamal de către diverşi cetăţeni, în special pentru trafic cu ţigări şi contrabandă, IJPF Suceava a făcut 32 de propuneri de anulare a vizei către Ministerul Afacerilor de Externe. În acelaşi timp au fost înregistrate 77 de lucrări penale, pentru contrabandă - 32,  constituire grup organizat - două, regimul frontierei – 22, infracţiuni de fals - trei, alte genuri de infracţiuni – 45, infracţiuni săvârşite de 112 persoane.

Şeful IJPF Suceava a mai arătat că în zona de competenţă au fost înregistrate 21 de treceri ilegale ale frontierei de stat, în care au fost depistate 47 de  persoane.

În cadrul cooperării cu organele administraţiei publice locale s-au desfăşurat întâlniri de lucru între reprezentanţi ai IJPF şi reprezentanţi ai autorităţilor locale judeţene, precum şi cu autorităţile locale din localităţile limitrofe frontierei de stat a României.

Comisarul-şef Ciorteanu a precizat că pe plan extern a existat o bună colaborare cu grănicerii ucraineni, colaborare axată pe schimbul de date şi informaţii, în baza documentelor de cooperare încheiate la nivel teritorial. În perioada analizată au avut loc 50 de  întâlniri cu reprezentanţii Detaşamentului de Grăniceri Cernăuţi şi ai structurilor subordonate, au fost transmise părţii ucrainene 73 comunicări şi s-au primit 74 de comunicări.

„Activitatea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava s-a desfăşurat în interesul persoanei, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv în executarea legii, având ca bază legală prevederile actelor normative în vigoare”, a concluzionat şeful IJPF Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 211 mii de pachete de ţigări, confiscate de la începutul anului.
 Vizualizări articol: 1129 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
211 mii de pachete de ţigări, confiscate de la începutul anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Contrabanda trimis de
(16 apr 2011, 16:08:03
politisti si vamesi arestati , contrabandisti prinsi si arestati dar cand ma uit toata lumea fumeaza tigari de la ukraineni si barurile sunt pline
2.   Imtrbare trimis de
(17 apr 2011, 14:45:35
Ce se intampla cu tigarile confiscate, unde ajung si cine se ocupa de aceste confiscari?
Intrbarea sete valabila si pentru celelante marfuri confiscate , inclusiv masinile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei