Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Duminică începe „Paştele în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Evenimentele din cadrul proiectului „Paştele în Bucovina” de anul acesta vor începe în cursul zilei de duminică, 17 aprilie, odată cu deschiderea Târgului de Paşte, la ora 13:00.

Târgul de Paşte va fi organizat în parcul din faţa Palatului Administrativ din Suceava, locaţie în care va avea loc şi expoziţia gastronomică de produse de post, „Gustă din Bucovina”. Expoziţia va fi deschisă tot în Duminica Floriilor, de la ora 13:00. Tot duminică, de la ora 14:00, în parcul din faţa Consiliului Judeţean va avea loc un concert pascal susţinut de ansamblul de copii şi tineri „Balada Bucovinei”.

În Duminica Floriilor, sucevenii vor putea participa, de la ora 19:00, la recitalul pe care Grigore Leşe îl va susţine la Catedrala Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava. După recital, de la ora 20:30, în parcul din centrul Sucevei va fi organizat un spectacol de muzică religioasă. Potrivit programului, turiştii care vor vizita judeţul Suceava în perioada 18 – 22 aprilie vor avea posibilitatea să asiste la pictarea oului uriaş de lângă Muzeului Satului Bucovinean.

În această perioadă se va putea practica turismul de familie în gospodăriile ţărăneşti din judeţul Suceava, turiştii având posibilitatea să participe la activităţile specifice din perioada de dinaintea Paştelui, cum ar fi curăţenia de Paşte, activităţi agricole de primăvară, gătit şi încondeiat ouă.

De asemenea, luni, 18 aprilie, va începe şi proiectul „Drumul ouălor încondeiate”. Turiştii vor avea la dispoziţie patru rute distincte, iar în localităţile implicate în acest proiect vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă, muzee şi case memoriale. Tot de luni, 18 aprilie, turiştii se vor putea plimba cu trăsura din parcul central al Sucevei până la Cetatea de Scaun.

 

Concurs de ciocnit ouă la Mănăstirea Humorului

Târguri de Paşte, cu expoziţii de ouă încondeiate, vor fi deschise şi în Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Poiana Stampei. Marţi, 19 aprilie, la Muzeul Bucovinei va fi vernisată expoziţia fotografică „Alma Redlinger – retrospectivă”, eveniment organizat pentru a marca Paştele evreiesc.

Sucevenii care vor participa la slujba de Înviere de anul acesta vor avea parte de Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim. Lumina Sfântă va fi adusă la Biserica „Sfânta Înviere” din centrul Sucevei, de unde va fi împărţită la toate lăcaşele de cult din judeţ. În noaptea de Înviere, la biserica din Salina Cacica va fi organizată „Învierea din adâncuri”.

În prima zi de Paşte, în parcul din faţa Palatului Administrativ din Suceava, de la ora 13:00, va fi organizat un concert de toacă. Tot duminică, de la ora 17:00, în Mănăstirea Humorului va avea loc un concurs de ciocnit ouă şi „Hora gospodarilor”. De asemenea, în centrul oraşului Gura Humorului va avea loc luni, pe 25 aprilie, gala celor mai frumoase coşuri pascale.

Proiectul „Paştele în Bucovina” se va încheia marţi, 26 aprilie, cu „Hora satului” care va avea loc, de la ora 16:00, în localitatea Mănăstirea Humorului.

Pe de altă parte, în perioada 18 – 26 aprilie se va desfăşura acţiunea „Plantează copacul tău în Bucovina”, turiştii având posibilitatea să planteze un copac în zonele special amenajate din Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duminică începe „Paştele în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 2589 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Duminică începe „Paştele în Bucovina”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(16 apr 2011, 13:12:23
Ne consumăm într-un război civil intern
Ne consumăm , parcă , fără miză
S-a suprapus peste România un infern
Care’i mai rău decât orice criză

Echinoxul românesc clipeşte continuu
Şi nu ne putem sincroniza cu-al său clipit
Te urăşti pe tine , îţi urăşti (şi) vecinul
Suntem o populaţie’ntr-un popor risipit

Umiliţi , prin şanţurile timpului rătăciţi
Ca nişte morţi ce încă n-au murit
Românii’s de români la groapa istoriei azvârliţi
Iar şeful Statului e cel dintâiul ipocrit
2.   ... trimis de
(16 apr 2011, 19:31:57
uite cum a dat smerenia in bucovina lui flutur.
chestia asta da bine la imagine, mai lipseste doar poetul nostru "care este" geniu neinteles (ABCDAR) si tot tacamul e complet. Doar se stie ca cine se aseamana... se aduna (unii stau prin parlamente, altii se cred mari poeti).
3.   Halal turism trimis de
(16 apr 2011, 21:58:20
Pai turistii vin sa se relaxeze sau ..."turiştii având posibilitatea să participe la activităţile specifice din perioada de dinaintea Paştelui, cum ar fi curăţenia de Paşte, activităţi agricole de primăvară, gătit şi încondeiat ouă". Si ne mai miram de ce nu vine nimeni in zona noastra.
4.   Pt ABCDAR mare poet... trimis de
(16 apr 2011, 23:10:31
inca o data ne dovedesti cat de dobitoc esti! Felicitari...! poate intr-o buna zi ai sa iti dai seama ca ai alt talent ...ce inseamna inca o data sa vezi inainte ca prostu`!
5.   Pt ABCDAR mare poet... trimis de
(16 apr 2011, 23:13:08
eu o sa fac o scrisoare lu` tataie Iliescu sa iti dea macar liber de sarbatori..macar atat!!
6.   Pentru UDREA trimis de
(17 apr 2011, 08:16:40
Incepem sa nu mai respectam Pastele ,la Suceava incepe de Florii pentru UDREA si a ei suita.Asta face d-l Flutur sa se simta bine venitii de Bucuresti.Intram in saptamina mare si noi ne distram de mama focului.Bravo d-l Flutur.
6.1  RE: Pentru UDREA trimis de
(17 apr 2011, 12:53:27
din cuprinsul articolului n-am sesizat care ar fi "distracţiile". nu m-ar deranja s-o văd pe sexoasa aia de Udrea cu o greblă în mânuşiţă, sau cu poponeţul spre soare punând usturoi pe straturi.
7.   :))) trimis de
(18 apr 2011, 02:41:15
abia astept sa iau concediu si sa ma CAR macar 5 zile din "minunea" asta de oras

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei