Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vorbe grele

Arestat pentru că şi-ar fi ameninţat soţia că „va fi făcută bucăţi şi pusă în ciment precum Elodia”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Decizia luată miercuri de Tribunalul Suceava privind rearestarea lui Cristian Iordache, fost poliţist în Fălticeni, a reprezentat un adevărat şoc. Din motivarea judecătorului rezultă că Iordache a fost trimis din nou după gratii ca urmare a declaraţiilor fostei soţii, cu care se află de altfel în conflict declarat. „Martora a indicat în mod expres că inculpatul i-a adresat direct, în urma unor întâlniri personale, ameninţări cu fapte determinate: că va fi făcută bucăţi şi pusă în ciment precum Elodia - coincidenţă tristă şi îngrijorătoare, constatată de instanţă şi având relevanţă asupra aptitudinii acestei afirmaţii de a alarma, referindu-se la aceea că inculpatul din prezenta cauză este un fost membru al organelor de poliţie, ca şi unul dintre suspecţii din cazul mult mediatizat”, se arată în motivarea judecătorului Tribunalului Suceava.

Acesta a mai reţinut că „martora a indicat în mod expres că a fost lovită în mai multe rânduri de către fostul soţ, ambele părţi confirmând existenţa unor plângeri penale pe rolul organelor de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, tâlhărie şi distrugere”.

Magistratul aminteşte şi de starea de duşmănie existentă între Cristian Iordache şi fosta soţie şi menţionează că „Tribunalul este obligat să manifeste rezervă, oricât de neechivoce sunt aceste susţineri”.

Trebuie spus că ex-soţia poliţistului din Fălticeni nu a adus nici o dovadă în sprijinul afirmaţiilor sale. În aceste condiţii, judecătorul a coroborat „ameninţările” cu cele primite de un alt inculpat din dosar, Ovidiu Daniel Buznea, din Podu Iloaiei, judeţul Iaşi.

„La termenul din 13 aprilie 2011, inculpatul (n.a. – Buznea) a susţinut categoric convingerea sa că inculpatul Iordache Cristian este responsabil cu ameninţările primite, inclusiv cu moartea, precum şi pentru bătaia suferită. De asemenea, martorul a indicat că ameninţările şi lovirile suferite au avut ca scop împiedicarea sa de a participa la procesul din Suceava, el neavând vreun alt litigiu pe rolul instanţelor”, se mai arată în motivarea judecătorului.

 

A stat după gratii două zile

Nemulţumit de soluţia Tribunalului Suceava, prin care a fost rearestat, Cristian Iordache a atacat soluţia cu recurs. Curtea de Apel Suceava a analizat ieri cererea şi a decis să admită recursul. În aceste condiţii, Cristian Iordache a părăsit arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava după două zile, împotriva sa rămânând în vigoare interdicţia de a părăsi România.

Cristian Iordache, un alt individ din Fălticeni, Nicolae Mardare, şi un bărbat din judeţul Iaşi, Ovidiu Daniel Buznea, sunt judecaţi pentru un prejudiciu ce depăşeşte 150.000 de euro.

Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava (BCCO), structura care a investigat acest caz, a explicat existenţa unei grupări infracţionale care are drept scop comiterea de înşelăciuni folosind firme fantomă, bilete la ordin şi cecuri fără acoperire.

Prin aceste manevre, fostul om al legii a reuşit să-i câştige încrederea reprezentantului unei firme din Bucureşti, achiziţionând în numele societăţii sale din Fălticeni mărfuri în valoare de 206.056,08 lei, emiţând şi file cec în alb şi zece bilete la ordin în valoare totală de 190.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestat pentru că şi-ar fi ameninţat soţia că „va fi făcută bucăţi şi pusă în ciment precum Elodia”.
 Vizualizări articol: 3076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Arestat pentru că şi-ar fi ameninţat soţia că „va fi făcută bucăţi şi pusă în ciment precum Elodia”3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei