Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2011 - Anul XVI, nr. 82 (4680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativă

Suprafaţa forestieră a judeţului va creşte cu încă 24 de hectare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul acesta, suprafaţa împădurită a judeţului Suceava va creşte cu încă 24 de hectare, ca urmare a iniţiativei silvicultorilor de a planta arbori şi pe suprafeţe agricole aflate în stare avansată de degradare sau pe alte terenuri, neocupate.

Mai exact, din ordinul directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor, Valerian Solovăstru, pentru a marca “Anul internaţional al pădurilor” fiecare ocol silvic trebuie să organizeze campanii de împăduriri în afara fondului forestier.

Cum Direcţia Silvică Suceava este organizată în 24 de ocoale silvice, anul acesta, suprafaţa împădurită a judeţului va creşte cu o suprafaţă de 24 de hectare.

În judeţ, şefii de ocoale au identificat deja terenurile potrivite pentru a fi împădurite şi aşteaptă doar vremea potrivită pentru a începe acţiunea.

“Am identificat un teren degradat, care prin împădurire va fi stabilizat şi va deveni mai valoros. Vremea nu e propice încă acţiunii de plantare, dar suntem pregătiţi să o demarăm în forţă de cum va fi posibil. Plantarea va fi făcută de noi, cu angajaţii de la ocol, dar vom avea şi ajutoare de nădejde, de la Colegiul Silvic Bucovina”, a precizat şeful Ocolului Silvic Breaza, Mihai Liţu.

Campaniile de împădurire a unor terenuri din afara fondurilor forestiere, cu implicarea tinerilor din comunităţile locale, are ca scop şi educarea acestora, în spiritul conservării şi protejării naturii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suprafaţa forestieră a judeţului va creşte cu încă 24 de hectare.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suprafaţa forestieră a judeţului va creşte cu încă 24 de hectare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Penibil trimis de
( 8 apr 2011, 12:29:45
sincer chiar e penibil ce asterneti pe hirtie....oare nu vedeti ca au fost rase padurile sucevei si a bucovinei....ce conteaza 24 de ha....la miile care au fost rase de pe fata pamintului...iar SOLOVASTRU e seful mafiei silviculturii Romaniei,pina la ultimul padurar....ASA TARA, ASA CONDUCATORI,ASA MAFIOTI!!! sa traiti bine.....
2.   Comentariu trimis de
( 9 apr 2011, 00:37:05
ma i duceti va in sula mea,ca in orice directie a judetului mergi ,vezi trenuri,camioane,tiruri pline cu lemn ce cara tot lemnul din tara, paduri ce dispar intre dintii zecilor de gatere la clipiri de ochi si ei cica impaduresc.... HOTILOR!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei