Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2011 - Anul XVI, nr. 82 (4680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prin telefon

Şi-a înregistrat fetiţa în timp ce-i povestea că a fost violată de tatăl ei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O suceveancă plecată la muncă în Italia a trimis poliţiei un e-mail prin care susţine că fiica ei, în vârstă de 11 ani, rămasă acasă cu tatăl ei, a fost violată acum mai mulţi ani de acesta din urmă, şi le-a trimis oamenilor legii şi o înregistrare telefonică în care minora îi povesteşte mamei cum a fost abuzată sexual.

După primirea e-mail-ului, poliţiştii au trimis imediat la casa familiei respective, situată într-o comună aflată la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Suceava, o echipă de judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.

Din primele informaţii, minora abuzată sexual are 11 ani şi se află de mai multă vreme în întreţinerea bunicilor ei din partea tatălui. Fetiţa mai are trei fraţi, însă aceştia au fost lăsaţi în grija statului, fiind la un centru de plasament din municipiul Suceava.

Mama lor a plecat de patru ani la muncă, în Italia. Zilele trecute, femeia a trimis un e-mail pe adresa poliţiei şi pe cea a Monitorului de Suceava, cu titlul: „ajutaţi-mă”.

„Mă numesc ................. şi sunt în Italia de 4 ani. Fata mea a fost violată de tatăl ei de două ori. Vă trimit convorbire tel cu fata mea pe care am înregistrat-o. Vă rog, ajutaţi-mă”, e o parte a e-mail-ului trimis din Italia.

La e-mail sunt ataşate şi două înregistrări telefonice, una fiind o discuţie între mamă şi fiica ei, în care aceasta din urmă îi spune că tatăl ei a încercat să o oblige să facă sex oral şi apoi a violat-o.

A doua înregistrare relevă o discuţie dintre mama fetiţei presupus abuzate şi o vecină de-a tatălui, în care vecina îi dă de înţeles că şi unul dintre copiii aflaţi acum în grija statului ar fi fost violat de acesta.  

„Mi-e teamă să nu se mai întâmple. Mă ameninţă la telefon, că o ia acasă, şi vă daţi seama ce se poate întâmpla. Vă daţi seama că acest om nu trebuie să fie liber”, completează reclamanta într-un alt e-mail, trimis ulterior redacţiei noastre.

 

Legiştii spun că minora e virgină şi exclud varianta unui raport sexual

Minora în vârstă de 11 ani  a fost dusă în urmă cu două zile la Serviciul Judeţean de Medicină Legală. Fata le-a spus poliţiştilor şi medicilor că, într-adevăr, în urmă cu mai mulţi ani, a fost violată de tatăl ei.

Legiştii însă au concluzionat că minora era virgină, excluzând producerea unui raport sexual.

Fetiţa a fost internată într-un centru de plasament, unde urmează a fi consiliată de specialişti din cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului. 

În cauză s-a întocmit dosar penal, iar cercetările continuă pentru stabilirea veridicităţii reclamaţiei, oamenii legii încercând să stabilească dacă într-adevăr minora a fost abuzată sexual de propriul tată sau toată povestea este o invenţie a fetiţei de 11 ani.

Tatăl minorei le-a spus oamenilor legii că tot scenariul a fost pus la cale de soţia sa, între cei doi existând o stare conflictuală mai veche.

 

Ce spune psihologul: minte minora?

Deşi pare greu de crezut ca un copil să îşi acuze pe nedrept de abuz sexual unul dintre părinţi, psihologul Dacian Tudose explică că această ipoteză este foarte posibilă.

„Ţinând cont de faptul că minorul provine dintr-o familie dezorganizată, există în egală măsură şanse ca tatăl să manifeste conduite deviante în relaţia cu propriul copil, după cum şi minorul să manifeste un comportament deviant în descrierea relaţiei cu părinţii. Alterarea relaţiilor intrafamiliale şi adoptarea de modele de comportament dezadaptative se manifestă nu numai la nivelul adultului, cât şi la nivelul minorului. Se naşte întrebarea de ce ar acuza un copil în mod ilegitim părintele de o asemenea faptă. Motivaţiile pot fi multiple, dar în special poate fi vorba de răzbunare, în sensul că minorul doreşte să-şi pedepsească părintele printr-o asemenea acuzaţie sau pur şi simplu doreşte să atragă atenţia asupra sa, considerându-se neglijat sau insuficient valorizat de către aparţinători”, susţine psihologul.

Dacian Tudose explică că dacă fapta este reală, specialiştii care au realizat investigaţiile clinice ar trebui să poată identifica semne clare ale sindromului de stres posttraumatic.

„Minorul evită conversaţiile asociate cu trauma, evită activităţile asociate, pare incapabil să-şi amintească detalii ale traumei, prezintă un interes scăzut pentru activităţile obişnuite şi are o gamă restrânsă de afecte”, explică psihologul Tudose.

 

Găsit nevinovat, după ce a fost acuzat că şi-a abuzat sexual fetele, iar una dintre ele s-a sinucis

În urmă cu aproape un an, a fost închis un dosar de incest în care un bărbat din comuna Vadu Moldovei acuzat că a abuzat sexual de două dintre fiicele sale, în vârstă de 12, respectiv 14 ani, iar aceasta din urmă s-a sinucis.

Concluziile anchetei din acel caz au fost că fetiţa în vârstă de 12 ani, care a mărturisit cum tatăl ei o abuza sexual încă din luna mai a anului 2008, obligând-o timp de aproape un an să întreţină relaţii sexuale de mai multe ori pe săptămână, nu spune adevărul.

Deşi, în declaraţia de câteva pagini dată în faţa anchetatorilor, minora a povestit coşmarul prin care a trecut din mai 2008 până în martie 2009, când sora ei s-a sinucis, iar ea a rupt tăcerea mărturisind toată această înfiorătoare poveste, medicii legişti au examinat-o şi au stabilit că e virgină. Şi nu o dată, ci de două ori, la cererea procurorilor care au vrut să se convingă că, într-adevăr, cele spuse de adolescenta în vârstă de 12 ani nu se confirmă.

Potrivit datelor puse la dispoziţie de anchetatori, părinţii fetelor au fost plecaţi ani la rând la muncă, în Grecia, timp în care minorele au stat fie la bunici, fie în grija unor bone angajate.

Din 2007, tatăl s-a întors definitiv acasă, din câte se pare în urma unor neînţelegeri cu soţia sa.

De altfel, imediat după sinuciderea fetei de 14 ani, care şi-a pus capăt zilelor bând dintr-o sticlă de formol găsită în garajul tatălui ei, mama, întoarsă acasă să-şi îngroape copila, şi-a anunţat intenţia de a da divorţ.

Deşi ancheta a infirmat varianta incestului, curioasă este atitudinea tatălui acuzat, care a refuzat să fie testat la poligraful (detectorul de minciuni) din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

 Şi-a violat şi lăsat însărcinată propria fată

Şocant a fost cazul lui Constantin Sava (47 de ani), individul din comuna Preuteşti acuzat că şi-a violat propria fiică, în vârstă de 14 ani, şi a lăsat-o gravidă.

Bărbatul a fost condamnat în 2009 la 20 de ani de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, Constantin Sava a început să-şi abuzeze sexual fiica la sfârşitul lui 2007, la scurt timp după ce soţia sa a plecat la muncă în străinătate.

Coşmarul a ţinut până în luna martie 2009, când, întoarsă din străinătate, mama minorei şi-a dat seama că ceva e în neregulă cu fata ei, iar aceasta din urmă şi-a luat inima în dinţi şi i-a povestit totul.

Dusă de sora ei cea mare la un control ginecologic, adolescenta, elevă în clasa a VIII-a, a aflat este însărcinată în 22 de săptămâni, fiind prea târziu să facă o întrerupere de sarcină.

Prins şi încătuşat de poliţie, Constantin Sava a recunoscut fără prea multe remuşcări că şi-a violat în mod repetat propria copilă, recunoscând că a continuat să o abuzeze sexual chiar şi după ce şi-a dat seama că a rămas însărcinată.

Adolescenta a născut între timp un băieţel perfect sănătos, pe care l-a lăsat în grija statului, şi voia să-şi continue studiile, să meargă la liceu, să lase toate acele amintiri terifiante în urmă .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a înregistrat fetiţa în timp ce-i povestea că a fost violată de tatăl ei.
 Vizualizări articol: 1106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Şi-a înregistrat fetiţa în timp ce-i povestea că a fost violată de tatăl ei3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 8 apr 2011, 11:13:11
Ceva e defect în România reală
Simţi ? ar trebui să simţi ? nici nu-ţi miroase ?
Ne-am învăţat că-n ţara asta feudală
Nu se petrec decât chestii belicoase

Olimpici nu mai avem , nici savanţi
N’am observat .. au plecat ? de ce ?
Nu sesizăm nici că lipsesc , că sunt absenţi ?
No ..nu ! .. nu se vede nici o cicatrice

România reală e cufundată’n ceaţă
Ceaţa’i virtuală ... te poţi elibera
Prins şi eu fiind nu pot da nimănui povaţă
Doar întreb : anomalia asta o poţi digera ?
2.   TRAGIC trimis de
( 8 apr 2011, 11:38:25
SINGURA NOASTRA VINA E CA NE-AM NACUT MOLDOVENI.
2.1  RE: TRAGIC trimis de
( 8 apr 2011, 12:36:42
Te afli in Bucovina
3.   Uratule... trimis de
( 8 apr 2011, 14:10:45
scaunul electric este cea mai buna solutie...
3.1  RE: Uratule... trimis de
( 8 apr 2011, 17:12:59
pt. cine? pentru cel care face denunţul calomnios sau pt. nevinovat? în cazul de faţă e clar că avem de-a face cu o curvă care o sooge la greu la broscari. pentru vinovaţi mai bine ar fi să pună dosul la bătaie vreo 12 "anişori" la bulău şi atunci o să constaţi cum li se urcă mintea din partea dorsală direct la cap.
4.   Ooooooooooooooooooooofffffffffffffff trimis de
( 8 apr 2011, 15:12:43
ABCDAR....IAR AI APARUT??? AI RUPT CAMASA DE FORTA SI PERFUZIILE ????
5.   Comentariu trimis de
( 8 apr 2011, 18:40:33
E buna chestia cu camasa de forta si perfuziile.
6.   Uimire trimis de
( 9 apr 2011, 09:32:17
ABCDAR-ule iar ai aparut? Esti mai insistent de cat Fernando de la Caransebes. Daca nu insisti nu eti p.....t destul . Nu te lasa, continua sa-ti etalezi antitalentul. Succes!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei