Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2011 - Anul XVI, nr. 82 (4680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ieri

15 proprietari de terenuri din Sf. Ilie au blocat din nou lucrările la şoseaua de centură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Mai mulţi proprietari de terenuri din satul Sf. Ilie, din comuna Şcheia, au blocat ieri dimineaţă, din nou, lucrările la şoseaua de centură a Sucevei. Oamenii au pus o maşină de-a latul unui drum din Sf. Ilie pe care circulau utilajele constructorului SC CF – Grup Colas Iaşi. 15 proprietari de terenuri din Sf. Ilie s-au declarat nemulţumiţi de faptul că SC CF – Grup Colas din Iaşi le oferă prea puţini bani pentru folosirea terenurilor pe care le au în proprietate.

„Am venit din nou la protest pentru că nu ne-am înţeles la preţul pentru închiriere. Ni s-a oferit un leu pe metru pătrat pentru terenul pe care se lucrează. Suntem 15 persoane acolo, fiecare cu diverse suprafeţe. Noi am vrut cel puţin vreo cinci euro pe metru pătrat. Suntem nemulţumiţi şi nu vrem să ajungem în situaţia de a face alte lucruri”, a spus unul dintre protestatari, Dumitru Onciu.

Venit să discute cu cei 15 proprietari, inginerul SC CF – Grup Colas Iaşi, Ştefan Csillang, a spus că utilajele au ocupat terenurile deoarece s-a crezut că suprafeţele respective sunt ale primăriei. El a arătat că oamenii au cerut o chirie de 10 euro pentru un metru pătrat de teren, cerere care nu poate fi acceptată.

De precizat că, deşi erau hotărâţi, iniţial, să nu accepte sume mai mici de 5 euro pentru un metru pătrat, în urma discuţiilor cu reprezentanţii constructorului, proprietarii de terenuri din Şcheia au fost de acord cu oferta de doi lei pentru un metru pătrat de teren.

Reamintim faptul că în cursul zilei marţi, aproximativ 50 de persoane din comuna Şcheia au blocat timp de câteva ore lucrările la şoseaua de centură a Sucevei. Oamenii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că utilajele constructorului au intrat pe terenurile lor, deşi nu au primit încă nici o ofertă pentru expropriere. Nemulţumiţi de faptul că nu ştiu nici câţi bani vor lua pentru terenurile expropriate, dar nici când vor primi aceşti bani, oamenii au refuzat să-i lase pe angajaţii constructorului să înceapă munca. Şi la protestul de marţi, după câteva ore, oamenii au renunţat şi i-au lăsat pe muncitori să-şi continue activitatea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 15 proprietari de terenuri din Sf. Ilie au blocat din nou lucrările la şoseaua de centură.
 Vizualizări articol: 997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
15 proprietari de terenuri din Sf. Ilie au blocat din nou lucrările la şoseaua de centură5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prosti... trimis de
( 8 apr 2011, 16:03:40
de asta nu este nici`un drum in tara asta de ca.cat pentru ca oamenii de la tara, taranii au pamanturi, peste pamanturi si daca este sa se construiasca ceva vrea o multime de bani...crede ca se imbogateste pentru un petec de pamant... si`n plus de asta tine din lucru o echipa de oameni care ar trebui sa munceasca, si care au un anumit termen pentru a finaliza lucrarea.
Tarani prosti.
2.   Tipic trimis de
( 8 apr 2011, 19:32:08
Asa e romanul... vrea 500 de milioane pe 25 de ari inchiriati. Eu ii dadeam 50 de bani si ingrasamant pentru 2-3 sezoane.
3.   NU FI ASA DARNIC ...CAND NU E" BUNUL" TAU trimis de
( 8 apr 2011, 21:41:48
IMAGINATI-VA DRAGI CETATENI ,CA IN ZONA RESPECTIVA AVEAU TERENURI -CETATENI - DIN SPECTRUL POLITIC ,,NU SPUI CINE"...CUM S-AR FI PROCEDAT? SE AMANA MEREU SAU S-AR FI DAT SUME MARI CA DESPAGUBIRI...SI INCA URGENT..
4.   Pentru 1 si 2 trimis de
( 8 apr 2011, 22:07:52
Invatati sa respectati taranii....nu sunt prosi, sunt oameni munciti de care toti isi bat joc. Nu ei sunt cauza neindeplinirii termenilor si bravo lor ca tin la proprietati. Domniile voastre, mari oraseni sunteti probabil fosti tarani care v -ati lepadat opincile la bariera si acum ii huliti pe tarani. Rusine sa va fie. Probabil nu sunteti nici super destepti sau scoliti....altfel ati fost voi in situatia de a le da 50 bani.
CINSTE TARANILOR ROMANI......adevarati bineinteles!
4.1  RE: Pentru 1 si 2 trimis de
( 8 apr 2011, 22:50:26
Nu am o parere proasta despre tarani, insa nu cred ca trebuie sa faca atat tam-tam pentru chestia asta, unde am ajunge, daca am cere toti mii de euro pentru cativa metri patrati.
sunt multe persoane care nu muncesc pamantul, il tin acolo nemuncit de multi ani si iau pentru el subventii, si ce mai iau ei pentru a cultiva pamantul respectiv si ei mai ca uita unde este parcela lor. Insa daca apare vre`un proiect pentru zona respectiva se roaga sa se incadreze proiectul respectiv pe parcela lui ca doar asa m`oi imbogati si eu.
Am auzit cu urechile mele cand o persoana spunea ca are pamant pe langa aeroportul Salcea si spunea ca sa modernizeze odata aeroportul ala ca trebuie sa treaca si pe bucatica lui de "avere" si asa o sa`i inceapa casa la copii, ca el fara 20.000-30.000 EUROI nici nu sta de vorba.

Si la partea cu 50 de bani, nu sunt de acord, este o ironie...multe persoane traiesc numai din cultivarea pamantului, insa nu cred ca daca ai cu 5-10 ari in minus ai sa mori de foame, din moment ce te despagubeste cu o suma de bani.
Cineva in Burdujeni, se burica, ca el nu lasa sa treaca o cunducta pe la el prin curte, si ca el da in judecata firma care a facut proiectul, insa primaria a fost mai rapida decat el, si cand i s`au cerut actele pentru a dovedi ca este lagal construita casa lui, se pare ca si`a cam inghitit limba si acum are de platit o amenda destul de mare, plus ca a platit procesul si despagubiri firmei in cauza.
4.2  RE: Pentru 1 si 2 trimis de
( 9 apr 2011, 14:43:37
@JUSTME9 Spre deosebire de tine, eu chiar stiu despre ce vb. Singura problema a taranului este ca, in cazul in care ingrasa 3-4 ani pamantul, nu il mai poate aduce in aceeasi stare dupa chirie. Dupa intelepciunea ta, taranul ar trebui sa primeasca pe an chirie cat nu face terenul daca l-ar vinde? Eu te intreb omeneste... ca sa inteleg si eu, de ce ar trebui tolerat un taran care cere cum ii nazare lui si care blocheaza niste lucrari de utilitate publica? Vai si amar...
4.3  RE: Pentru 1 si 2 trimis de
( 9 apr 2011, 14:46:15
@COSTYYYSV
50 de bani inseamna 1250 lei pe an pe 25 de ari. Calculeaza la cartof, de exemplu, sa vezi care este profitul taranului dupa ce vinde cultura de pe 25 de ari si adauga ingrasamantul pt cateva sezoane.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei