Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2011 - Anul XVI, nr. 82 (4680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Planuri

Conducerea DSP vrea să înfiinţeze un centru de permanenţă la Solca

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava caută soluţii pentru înfiinţarea unui centru de permanenţă la Solca, care să asigure populaţiei din zonă asistenţa medicală de care are nevoie, după ce reforma din sistem a desfiinţat, pe criterii de neperformanţă, Spitalul de Boli Cronice din localitate.

Directorul DSP, dr. Ludovic Abiţei, a declarat că în zonă există doi medici care ar putea asigura asistenţa medicală, însă ar fi nevoie de şapte, motiv pentru care se caută în comunele limitrofe medici dornici să lucreze într-un centru de permanenţă. „Se poate şi cu medici mai puţini, dar este nevoie de acceptul scris al Ministerului Sănătăţii. Se impune o aprobare specială, dacă centrul va funcţiona sub numărul minim de medici”, a spus Abiţei, adăugând că pentru înfiinţarea centrului de permanenţă de la Solca este necesar şi  acceptul scris al medicilor, cum că sunt de acord să facă mai multe gărzi, nu doar o dată pe săptămână, aşa cum ar trebui.

 

Localităţile unde vor funcţia centre de permanenţă

Referindu-se la centrele de permanenţă care vor fi deschise în mod sigur în judeţ, şeful DSP Suceava a menţionat localităţile Broşteni, Zvoriştea, Cajvana şi Dolhasca. El nu a exclus posibilitatea ca o astfel de unitate sanitară să fie înfiinţată şi la Vicov, unde deja există infrastructura, însă a precizat că, deocamdată, administraţia locală nu a exprimat o poziţie oficială.

În ceea ce priveşte centrul de permanenţă din cartierul Burdujeni, Abiţei a declarat că acesta ar putea fi deschis în a doua parte a acestui an. „Am primit promisiuni de la primarul Ion Lungu, cum că în trimestrul al treilea vor fi alocate fonduri pentru centrul de permanenţă de la Burdujeni”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

De menţionat că, ieri, primarul oraşului Solca, Hofnar Valeruţ Ţăranu, a declarat că va înainta un memoriu la DSP Suceava, de înfiinţare a unui centru de permanenţă în localitate, iar primăria va pune la dispoziţie un spaţiu pentru desfăşurarea activităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea DSP vrea să înfiinţeze un centru de permanenţă la Solca.
 Vizualizări articol: 1088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea DSP vrea să înfiinţeze un centru de permanenţă la Solca0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei