Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2011 - Anul XVI, nr. 82 (4680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spitalul Municipal Rădăuţi

Reabilitarea ambulatoriului, realizată în proporţie de 90 la sută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Stadiul de execuţie a lucrărilor din cadrul proiectului „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi”, proiect finanţat prin programul Operaţional Regional, a cărui autoritate de management este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, este de circa 90%, a declarat ieri primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean. Proiectul, care are ca scop îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă medicală oferite de Ambulatoriul Spitalului Municipal Rădăuţi, are o valoare totală de 7,61 milioane de lei, din care 80 de procente sunt suportate de Uniunea Europeană, 13 procente de Guvernul României, iar diferenţa, de 1,3 milioane de lei, de către beneficiar. Responsabilul de marketing, Ancuţa Ioana Lavric, a arătat că proiectul, care a debutat în luna mai 2010, şi se va întinde pe perioada a 18 luni, contribuie la îmbunătăţirea serviciilor de sănătate publică în municipiul Rădăuţi şi localităţile din zonă, spitalul deservind circa 170 de mii de persoane, cărora li se adaugă şi populaţia din oraşele Solca şi Siret.

 

A avut loc procedura de achiziţie publică de echipamente medicale

Proiectul urmăreşte dotarea cu aparatură modernă la nivel european, mai precis, un ecograf, un gastroscop, un colonoscop, două EKG cu şase canale, un aparat radiodiagnostic, o masă chirurgie generală, două mese ginecologie, un scaun ORL cu aspirator, un electrocauter ORL, precum şi cu aparatură pe care ambulatoriul nu o deţine în prezent, cum ar fi computer tomograf cu 16 slice-uri, un mamograf, un microscop ORL, un laser terapeutic, un holter monitorizare TA, un holter monitorizare EKG, un dispozitiv de testare cardio-efort, un electrocauter chirurgical, un electromiograf.

„A avut loc procedura de achiziţie publică de echipamente medicale, iar operatorul economic desemnat câştigător, cu care se va semna în zilele următoare contractul de furnizare de echipamente medicale, este SC BTL România Aparatură Medicală SRL, din Bucureşti. Livrarea acestor echipamente va avea loc în termenul maxim de 60 de zile de la semnarea contractului, iar operatorul câştigător va asigura instalarea echipamentelor şi instruirea personalului”, a precizat Ancuţa Ioana Lavric.

În acelaşi timp sunt prevăzute mai multe lucrări de reabilitare, de la tâmplărie PVC (ferestre şi uşi), până la refacerea instalaţiilor electrice, sanitare şi de încălzire.

„Proiectul reprezintă o investiţie de mare însemnătate pentru cetăţenii din municipiul şi din zona Rădăuţi. Am făcut eforturi deosebite pentru realizarea lui, pentru că procedura impusă de UE este foarte pretenţioasă, am făcut multe drumuri şi multe intervenţii la Bucureşti, însă acum sunt fericit că am ajuns în acest stadiu. Voi urmări permanent lucrările şi voi fi foarte atent la capitolul calitate”, a precizat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reabilitarea ambulatoriului, realizată în proporţie de 90 la sută.
 Vizualizări articol: 936 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reabilitarea ambulatoriului, realizată în proporţie de 90 la sută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
( 8 apr 2011, 13:38:52
Asa da , un lucru util pentru sanatatea oamenilor
2.   Comentariu trimis de
( 8 apr 2011, 21:56:10
La spitalul Radauti si ambulator se platex taxe de consultatie,de radigrafie,de mers cu liftul,etc.S-au privatizat cumva ?,cine e patronul? Pacientii internati sunt nevoiti sa-si cumpere o parte din medicamentele care nu se gasesc in spital iar familia cind merge sa le duca mai plateste si taxa de 5 lei de persoana.
Cu toate acestea spitalul este plin de bolnavi si zilnic prin oras se aude sirena ambulantei care irita conducerea spitalului plantata de domnul Olarean.
Personalul este cel putin bulversat de incoerenta si prostul menegement al acestei conduceri specializata in disponibilizari de personal si faliment.
In ambulatorul renovat tencuiala cade de pe pereti inca inainte de inaugurarea acestuia ,ma inreb cum vor fi acesti pereti peste ceva vreme?
Cit va fi taxa de tomograf sau la un alt aparat dintre cele care se vor achizitiona?
Este ,,de admirat" declatia domnului primar ,,am făcut multe drumuri şi multe intervenţii la Bucureşti''......??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei