Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2011 - Anul XVI, nr. 82 (4680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Top 3 motive de ceartă în cuplu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Certurile sunt nelipsite din viaţa oricărui cuplu, fie că ne place sau nu, existând experţi care susţin că o relaţie în care nu apar mici conflicte nu este sănătoasă. Sociologii au alcătuit un clasament al celor mai des întâlnite motive pentru care partenerii se ceartă, oferind câteva sfaturi pentru a trece cu bine peste astfel de conflicte.
 

Banii

Nu există cuplu care să nu fi fost afectat la un moment dat de certurile iscate pe tema banilor. Fie că disensiunile apar pentru că fondurile nu sunt suficiente şi partenerii nu reuşesc să găsească modalităţi de a câştiga mai mulţi bani, fie că există păreri diferite în privinţa felului în care bugetul existent trebuie cheltuit, subiectul „bani” nu e uşor de discutat. Pentru a purta conversaţii civilizate pe această temă, este important ca fiecare dintre parteneri să fie sincer în legătură cu sumele pe care le are şi de care are nevoie. În plus, ca să evite problemele şi conflictele majore, partenerii trebuie să stabilească de comun acord un buget săptămânal de cheltuieli şi să îl respecte, să nu cheltuiască mai mult decât îşi pot permite - în comun sau individual - şi, foarte important, să acorde prioritate plăţii facturilor.
 

Sexul

Acesta este un punct oarecum nevralgic în multe relaţii, mai ales în cele cu vechime. Prea puţin timp liber, prea multe activităţi şi prea mult stres - acestea sunt elementele din cauza cărora unul dintre parteneri rămâne fără dorinţa de a face sex, determinându-l pe celălalt să fie frustrat. Dacă vă simţiţi cu musca pe căciulă şi conştientizaţi că sexul este de (prea) multe ori motiv de ceartă, iată câteva soluţii pentru a remedia această problemă. În primul rând, discutaţi cu partenerul şi explicaţi-i că nu el sau ea este de vină pentru lipsa de dorinţă, ci problemele de la serviciu, cu rudele sau orice alte probleme aţi avea. În al doilea rând, organizaţi-vă timpul în aşa fel încât să aveţi măcar o seară liberă în care să faceţi dragoste cu partenerul. În fine, dar nu în cele din urmă, discutaţi cu partenerul şi stabiliţi ce puteţi face amândoi pentru ca sexul să nu mai fie pe ultimele locuri pe lista de priorităţi.
 

Treburile casnice

Vă certaţi pentru că nu puteţi cădea de acord cine să ducă gunoiul sau să meargă la cumpărături pentru casă? Ori cine şi când să spele hainele sau vasele? Puteţi sta liniştiţi: nu sunteţi singurii care se confruntă cu aceste probleme. În foarte multe cupluri împărţirea sarcinilor în casă reprezintă un motiv de ceartă frecvent, care poate fi zilnic. Situaţia se poate remedia. Cel mai important lucru este să nu încercaţi să rezolvaţi problema cu sâcâieli, bătându-l pe celălalt la cap pe această temă.

Dacă unul dintre parteneri îndeplineşte marea majoritate a sarcinilor gospodăreşti, el trebuie să îi explice celuilalt că situaţia nu este corectă şi că amândoi trebuie să contribuie în mod egal. Pentru a nu apărea şi mai multe discuţii, stabiliţi un „program de lucru” în care să menţionaţi sarcinile pe care fiecare trebuie să le îndeplinească săptămânal. Aveţi grijă ca acest program să fie echilibrat, nu să îl favorizeze pe vreunul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Top 3 motive de ceartă în cuplu.
 Vizualizări articol: 1137 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Top 3 motive de ceartă în cuplu4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei