Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 apr 2011 - Anul XVI, nr. 82 (4680)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Justificare

Nechifor susţine că PSD nu a votat investiţiile în modernizarea unor drumuri din cauza preţurilor umflate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Liderul judeţean al social-democraţilor, deputatul Cătălin Nechifor, a explicat ieri, într-o conferinţă de presă, gestul consilierilor judeţeni ai PSD de a nu participa la şedinţa extraordinară a deliberativului de miercuri, pentru a vota transferul spre administrare către Ministerul Dezvoltării şi Turismului a şapte drumuri judeţene în vederea modernizării lor.

Principalul motiv, a spus Nechifor, a fost acela că preţul lucrărilor a fost umflat, dublat sau triplat, în unele cazuri, iar social-democraţii nu au vrut să fie părtaşi la risipa banului public.

„În 2010, prin  Programul Operaţional Regional s-au modernizat  91 de kilometri de drumuri judeţene. Valoarea totală a fost de 131 de milioane de lei, cu un preţ mediu pe kilometru de 332.000 de euro. Cele şapte drumuri propuse acum de administraţia PD-L a Consiliului Judeţean însumează 93 de kilometri, însă valoarea este de 247 de milioane de lei, iar preţul mediu pe kilometru este de 638.000 de euro. Sunt preţuri duble. Pe o diferenţă de 2,041 de kilometri plătim în plus peste 100 de milioane de lei. Este o sumă fabuloasă cu care putem face, dacă respectăm preţurile reale, încă 90 de kilometri de drumuri judeţene”, a explicat preşedintele PSD Suceava.

 

Campanie de informare a populaţiei cu privire la cauzele reale care au dus la blocarea modernizării a şapte drumuri judeţene

Nechifor şi-a exprimat nedumerirea vizavi de transferul celor şapte drumuri la Ministerul Dezvoltării şi nu la Ministerul Transporturilor, cum ar fi fost normal. De asemenea, el a formulat aprecieri critice şi la adresa modului în care se doreşte finanţarea investiţiilor, printr-un credit furnizor pe care ar urma să-l contracteze firma câştigătoare a licitaţiei, ceea ce în opinia lui ar dezavantaja societăţile româneşti. Nechifor a spus că în perioada următoare social-democraţii vor demara o campanie de informare a populaţiei din localităţile prin care trec cele şapte drumuri judeţene a căror modernizare a fost blocată, pentru a explica adevărul în legătură cu acest subiect.

„Vom începe o campanie de consultare cu oamenii care trăiesc în judeţ, în special în localităţile care sunt prinse acum spre a fi dezvoltate cu aceste drumuri judeţene, pentru că trebuie să ştie şi oamenii de acolo despre realităţile care stau în spatele acestor proiecte, despre preţurile aproape triple în unele cazuri faţă de preţurile reale care se practică pe piaţă. Ei trebuie să decidă dacă vor să plătească un kilometru de drum asfaltat sau betonat cu 60 de miliarde de lei vechi sau îşi doresc preţuri reale, corecte, transparente, şi poate că diferenţa de bani de la 20 de miliarde de lei vechi, cât ar costa în mod normal un drum, până la 60 de miliarde o vom folosi în alte scopuri. Poate facem alte drumuri, poate facem drumuri comunale, poate dăm bani pentru pensii, salarii, poate facem spitale în România”, a spus Nechifor.

Cele şapte drumuri judeţene a căror modernizare este momentan blocată sunt:  Frasin - Ostra, Panaci - Glodu, Panaci - Bilbor, Grădiniţa - Coşna, Suceava – Udeşti – Liteni - Dolhasca, Câmpulung Moldovenesc - Stulpicani şi Mitocu Dragomirnei - Mănăstirea Dragomirna.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor susţine că PSD nu a votat investiţiile în modernizarea unor drumuri din cauza preţurilor umflate.
 Vizualizări articol: 953 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Nechifor susţine că PSD nu a votat investiţiile în modernizarea unor drumuri din cauza preţurilor umflate3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 8 apr 2011, 11:11:57
Astrologul meu a prezis
În bobi (fireşte) de cafea
Că din 2012 va fi interzis
Să gândeşti liber în Suceava

Eu l’am contrazis (fireşte)
Viitorul nu miroase chiar urât
Dar el NU ... că nu greşeşte !!!
Şi uşa-n faţă mi-a trântit !

Distanţa dintre noi şi Flutur
E de-un infinit şi jumătate
E dintre un sărac şi-un chiabur
E dintre PeDelist şi realitate
2.   Comentariu trimis de
( 8 apr 2011, 11:24:54
Atunci asteptam pana se ieftineste asfaltul iar pana atunci tot glod o sa fie -

M-am saturat la televizor se bat cu pumnul in piept ca trebuie sa fie depolitizata gandirea si in realitate ei fac altceva -
3.   2 in 1 trimis de
( 8 apr 2011, 12:14:53
Culmea cu Flutur ăsta ?! vrea si populisme să vândă şi cu bani în buzunar să rămână ... oare când o vrea să şi facă ceva concret (şi altruist) pentru noi ?
4.   Foarte slabi au fost cei de la PSD trimis de
( 8 apr 2011, 12:15:56
Oricum banii astia se vor toca, in alta parte a Romaniei dar se vor toca. Intrebarea e daca noi sucevenii ne vom alege cu un drum modernizat sau nu. Desteptul asta a ales ca drumurile (scumpe e drept) sa se faca in alte judete si nu la noi. Pe logica asta noi nu o sa avem niciodata autostrazi in judetul Suceava pentru ca sunt prea scumpe. Lasa bai vere sa fie scumpe dar sa fie macar. Pe timpul lui Marza nu s-a facut nimic, acum vreti sa nu faca nici altii nimic pentru ca e prea scump. Nu o sa votez veci cu voi pentru ca nu ati facut si nu o sa faceti nimic in acest judet.
5.   Sigur ca da trimis de
( 8 apr 2011, 12:24:58
Eu cred ca nu ati votat pentru modernizarea drumurilor de frica ca Flutur o sa zdrobeasca in alegeri cu atatea realizari intr-un singur mandat. Sa fim seriosi, balivernele pe care le indrugi matale acolo au fost inventate dupa vot, ca sa aveti si voi o justificare de ce nenorociti judetul.
6.   Pentru cei cu memoria scurtă trimis de
( 8 apr 2011, 12:35:07
iacă ce vorovea Nicu Văcăroiu într-o stenogramă PSD din 2004:
Tot Nicolae Văcăroiu dezvăluia în şedinţele Delegaţiei Permanente reţeta câştigării alegerilor: "domnule preşedinte, dacă luăm 700-800 de milioane împrumuturi şi ne apucăm şi deschidem şantiere în toată ţara, pe drumuri judeţene, nu avem nici o problemă! Câştigăm alegerile, la sate cu cel puţin peste 80%. Că nu are el ce mânca, dar dacă îi faci drumul în faţa curţii şi el nu trebuie să mai meargă prin noroi, ăla este fericit."

To'arșu Nechifor, nu toți din țara asta sunt tâmpiți sau uituci!
6.1  RE: Pentru cei cu memoria scurtă trimis de
(12 apr 2011, 19:04:19
KEVIN71 ,KEVIN cum te dai tu singur de gol...hahahaha.....de unde sa stim noi oameni de rand de stenograme????eu ca profesor de unde sa stiu????sau poate tu apartii unei echipe portocalii???una preocupata de internet,una care tot ataca opozitia....incredibil,sper sa poti trai multi ani de acum inainte cu bani primiti pana in 2012,ca atunici....va fi vai si amar de "fluturi,pitici si chiori"....atunci noi locuitorii Romaniei vom alege cu ,capul nu cu galeata cum am ales odata.....
7.   Comentariu trimis de
( 8 apr 2011, 12:56:56
OAMENI BUNI, concentrațiva pe prezent si viitor nu pe trecut! Vad ca unii dintre cei de mai sus comenteaza de altii din tara asta ca sunt tampiți si uituci, dar adevaratii uituci sunt ei. Mai uitativa in jurul vostru oameni buni. Țara ARDE, profesorii si pensionarii N-AU CE MANCA iar PDl-ului Ii ARDE A TURNA CIMENT, ca nu cumva sa isi strice BOLIZII de ZECI DE MII DE EURO
7.1  RE: Comentariu trimis de
( 8 apr 2011, 14:43:29
Mai, mai, ce intelepti suntem. Cum sa uiti trecutul bre? Da ce, esti nevertebrat? Si cainele il tine minte pe cel care l-a batut. Cum sa uit cine e PSDul si ce (nu) a facut Marza si Marian Ionescu in Suceava? Ia mai scuteste-ma cu prostii de genul asta. Uita tu trecutul si traieste in mocirla prezentului fara sa intelegi de ce esti inglodat pana in gat.
8.   Măi CaiusPouliusErectus trimis de
( 8 apr 2011, 13:11:35
Vorbește în dreptul tău și nu te mai lua de comentariile altora dacă nu ai un minimum de logică în creier.
Ideea comentariului era că nu accept să mi se spună că PSD e fată mare, mai curată și mai uscată. Citatul din stenograme era un argument al faptului că ȘI PSD a practicat în 2004 aceeași dresură de elefanți cu electoratul propriu.
Puțin îmi pasă cine șmenuiește fondurile! Puțin îmi pasă ce mănîncă cad(av)rele didactice sau câți pensionari au mai murit pe bordura străzii. Cel puțin eu nu mai vreau să fiu luat de prost cu argumente copilărești venite din partea unui puțoi înfumurat (Nechifor).
În rest fuck you, națiune, ai ceea ce meriți!
Dacă tot e comemporarea centenarului nașterii lui Cioran, ia lasă dracului postările partizane și pune mâna de citește ”Schimbarea la Față a României”. Te aștept apoi să polemizăm.
8.1  RE: Măi CaiusPouliusErectus trimis de
( 8 apr 2011, 13:14:16
Erată: comemorarea
8.2  RE: Măi CaiusPouliusErectus trimis de
( 8 apr 2011, 13:36:54
si cam cum ai interpretat matale cartea asta ? Se prelinge speranţa din ochiu' portocaliu ?
8.3  RE: Măi CaiusPouliusErectus trimis de
( 8 apr 2011, 14:19:37
Măi Kevin71, nu cred ca ti-a impus nimeni sa citesti articolul. Din moment ce ai zis ca nu iti pasa de batranii care mor pe strada si de "cad(av)rele" didactice care nu au ce manca atunci PDl scrie pe fruntea ta, extraterestru portocaliu ce esti...
8.4  RE: Măi CaiusPouliusErectus trimis de
( 8 apr 2011, 16:43:43
Stalin: „Cine nu e cu noi e împotriva noastră”. Să-l împușcăm așadar!
Măi, măi, măi, cum trebuie să mă opresc din activități plăcute cugetului ca să „monologhez” cu dulăii de partid.
Măria Ta Titus dacă mie îmi pui eticheta de pedelist atunci țața Fleanca de pe vale e cerșetător NASA. Concluzii două:
1. termeni peiorativi inventați de tipul cad(av)re didactice sau cerșetător își au locul în construcții fin ironice și care fac haz de necaz de „realitățile mirifice” ale vremurilor fanariote din românica socialistă (dacă rottweiler-ii ideologici nu au primit pe lângă zgardă și o doză de umor atunci nu mai e vina mea!!)
2. Fuck you națiune! Ai ceea ce meriți.
În limita caracterelor disponibile să-ți fac o sinteză a balcanismului cotidian:
Toate fosilele comuniste, toți Tyrannosaurus Red de tipul milițieni, securiști, politruci, ceapiști, procurori, judecători, funcționari, economiști, etc. etc. s-au deghizat în băieți buni și s-au disimulat apoi în toate structurile politice sau de conducere ale acestei țări. Culorile carnetelor de partid egalează tot spectrul luminii albe, așa că mai scutește-mă de partizanat politic. Trebuie neapărat de subliniat faptul că toate aceste rebuturi sociale (pe care îi poți recunoaște după șapca de fetru rotunjită pe creștet amintind de sapca proletară a to’arșului Nicu) s-au cristalizat într-un conglomerat transpartinic și transideologic care stă sub semnul inconfundabil al neo-parvenitismului. Acest sistem blestemat iterează în primul rând că cel mai mare dușman al său este cetățeanul X-ulescu cel rupt în cour; motiv pentru care luptă cu disperare și cu toate mijloacele împotriva milogului inocent.
Eu sunt un extraterestru pedelist?
Să vă ia dracu pe toți cu ideologiile, dogmele, doctrinele sau ce mai puneți sub cururi ca să vă avântați mai spre înalturi!
DIXI!
8.5  RE: Măi CaiusPouliusErectus trimis de
( 8 apr 2011, 18:11:59
Daca nu apartii de PDl atunci de ce te agiti atat ca un Pepsi?
8.6  RE: Măi CaiusPouliusErectus trimis de
( 8 apr 2011, 18:14:40
P.S. Nu sunt partizan dar nici nu pot sa ma abtin sa nu comentez situatia de astazi a natiunii
9.   Psd=pdl=pnl=pcr trimis de
( 8 apr 2011, 14:12:29
Nichiforele mai asteapta pana vei ajunge la ciolan.
10.   Bravo trimis de
(12 apr 2011, 11:01:28
buna asta cu "extraterestri portocali"..hahahaha...chiar li se potriveste,ei chiar traiesc pe alta planeta,probabil chiar si in alt univers.....adik noi "profesori" sa murim de foame???rusine sa va fie pd-Listilor.....si parinti nostri care sunt pensionari????cum sa se intretina????ei au muncit degeaba????si apropo cum apare cineva din opozitie in presa,catelusii lui flutur imediat sar cu parul si dau in cap.....nu va este rusine???lasati-ne sa ne ducem crucea......si asa destul de grea.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei