Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unul după altul

Şoferi lăsaţi fără permise, după ce au ignorat pietonii sau au depăşit pe zebră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O acţiune de control în trafic a Poliţiei Rutiere, desfăşurată în zona trecerilor de pietoni, a dus la aplicarea a peste 360 de amenzi, printre altele 17 şoferi fiind lăsaţi fără permise de conducere, majoritatea după ce nu au acordat prioritate de trecere pietonilor ori din cauză că au depăşit pe zebră. Acţiunea de control s-a desfăşurat marţi, pe 29 martie, agenţi de poliţie rutieră acţionând în municipiile Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Vatra Dornei, în oraşele Gura Humorului, Siret şi Vicovu de Sus, precum şi în mai multe comune străbătute de drumuri naţionale.

Misiunea poliţiştilor a avut ca tematică prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, precum şi a accidentelor plecate de la şoferii care nu acordă prioritate la zebre, astfel că s-a acţionat numai în zona acestora.

Poliţia informează că nouă şoferi au fost amendaţi şi li s-au ridicat permisele de conducere pentru că nu au dat prioritate pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, în timp ce alţi şase au avut parte de acelaşi tratament după ce au fost surprinşi în timp ce efectuau depăşiri neregulamentare. De asemenea, a mai fost prins un şofer ce avea permisul de conducere expirat şi un altul băut.  

În cadrul aceleiaşi acţiuni de control în trafic au fost reţinute opt certificate de înmatriculare şi au fost aplicate 361 de amenzi, în valoare de peste 44.000 de lei, câteva zeci ajungând la pietoni care traversau strada prin locuri nepermise.

Poliţia a oferit şi câteva exemple cu privire la şoferii sancţionaţi.

Florin M., în vârstă de 55 de ani, un şofer din municipiul Suceava, a fost surprins în timp ce nu acorda prioritate unui pieton pe Calea Obcinilor.

Într-un alt caz, susţine poliţia, Gheorghe B., în vârstă de 52 de ani, din oraşul botoşănean Bucecea, aflat la volan pe strada Sucevei din Fălticeni, nu a acordat prioritate de trecere unui grup de pietoni angajaţi regulamentar în traversarea străzii prin loc marcat şi semnalizat corespunzător.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferi lăsaţi fără permise, după ce au ignorat pietonii sau au depăşit pe zebră.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Şoferi lăsaţi fără permise, după ce au ignorat pietonii sau au depăşit pe zebră2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In obcini trimis de
( 1 apr 2011, 17:43:40
Sa fim seriosi, sta masina politiei rutiere in statia de taxi si asteapta ca pietonii sa puna piciorul pe trecere cand tu, sofer esti deja cu auto pe zebra si nu mai poti opri si jap... carnetul.E furt la drumul mare ce se-ntampla in Obcini, in Suceava. Sper sa puna cineva o camera video sa-i filmeze pe domnii politisti cum fac abuzuri....
2.   Sfat trimis de
( 2 apr 2011, 09:41:13
PRAGMATICU-le cred ca esti din acei care atunci cand te aflii la volan te crezi zmeu si nu mai respecti nimic. Inainte de trecerea de pietoni trebuie sa reduci si sa fi atent la pietonii care vor sa traverseze, nu vii ca B...l , sau cand oprtesti mai si claxonezi ca sa treaca mai repede. Oare ai auzit de politetea din circulatie si conducere preventiva? Nu cred
O intrebare cand veti lua masuri impotriva nesimtitilor care parcheaza pe trecerea de pietoni, sau parcheaza la jumatate de metru in cat nu ai cum sa mai vezi daca vine o alta masina si te trezesti in fata ei.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei