Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapii alternative

Tratamente naturiste pentru anxietate

Anxietatea este caracterizată prin trăiri permanente de nelinişte, nesiguranţă şi teamă. Ea se manifestă la nivel simptomatic, în trei domenii: somatic, psihologic şi comportamental.

O persoană care suferă de anxietate are senzaţia unei tensiuni psihice continue. Îşi simte musculatura contractată, cel mai adesea muşchii umerilor, ai maxilarelor, ai spatelui şi ai pumnilor. În caz de anxietate se produce şi o hiperactivare a sistemului neuro-vegetativ: inima bate mai repede şi tensiunea arterială creşte considerabil. Persoana poate transpira abundent la extremităţile degetelor sau pe faţă.

Anxietatea are ca simptom starea de angoasă. Însă, de data aceasta, ne aflăm în domeniul psihicului. Această stare de nelinişte vă va face extrem de vigilent, de atent la mediul înconjurător: observaţi tot ceea ce se petrece în jurul dumneavoastră, uneori chiar vă este greu să vă concentraţi din cauză că sunteţi atent la cel mai mic detaliu, la cel mai mic zgomot. Este ceea ce se cheamă "hipervigilenţă".

Când rosteşti cuvântul anxietate te gândeşti, indirect, şi la starea de hipervigilenţă. Aceasta se traduce printr-o stare de intrare în alertă al întregului organism care pândeşte un pericol potenţial.

Comportamentul schimbat al persoanei ce suferă de anxietate este o a treia caracteristică a sindromului anxios. În formele sale cele mai pronunţate, acest comportament anxios poate duce la manifestări cu adevărat fobice, uneori însoţite de crize de angoasă.

Comportamentele de evitare nu sunt singurele care traduc anxietatea. Se pot observa, de asemenea, comportamente de "reasigurare”: individul nu mai încearcă să fugă de pericol, ci să-l prevină.

Tratamentele naturiste împotriva anxietăţii sunt formate din reguli simple aplicate vieţii zilnice, precum eliminarea cafelei din alimentaţie, evitarea produselor alimentare care destabilizează glucidele din sânge, precum zahărul rafinat, cafeina şi alcoolul, servirea mesei des şi în cantităţi mici, şi suplimentarea alimentaţiei cu crom, complexul de vitamine B, magneziu şi alţi nutrienţi.

Exerciţiile psiho-fizice constituie o altă metodă eficace pentru eliminarea stresului şi a anxietăţii. În mod paradoxal, odihna şi somnul adânc sunt la fel de benefice pentru persoanele cu anxietate ca şi activitatea fizică, mai ales dacă sunt asociate cu terapii de medicină alternativă care induc o stare de linişte şi relaxare: aromoterapia, terapia prin masaj, exerciţii de respiraţie, yoga, tai chi, meditaţie etc.

Plantele medicinale şi alte remedii naturale cum ar fi: Mumio, Spirulină, 5-HTP, Mood Adapt - Anti Depression, PMS Control, Stress Away - Insomnia and Anxiety, Memo On, Beta Sterolini Forte etc, devin o alternativă din ce în ce mai folosită de către întreaga populaţie la medicamentele tradiţionale împotriva anxietătii.

Dar nu trebuie să uităm că cea mai eficientă metodă pentru o viaţă lipsită de stres şi anxietate este echilibrarea propriei persoane. Acordaţi-vă timp pentru a vă regenera emoţional şi a vă simţi bine, bucuraţi-vă de fiecare moment şi nu vă mai preocupaţi prea mult de evenimentele trecute sau viitoare. În acest mod simplu veţi obţine vindecarea reală de orice stare de anxietate sau panică.

 

Psih. Mihai MOISOIU 
psiholog – psihologie clinică
terapeut - terapii alternative  
tel: 0753937223
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tratamente naturiste pentru anxietate.
 Vizualizări articol: 1771 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Tratamente naturiste pentru anxietate4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei