Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Precizări

Coroamă spune că fermierii vor face parte din conducerea Camerelor Agricole

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PD-L de Suceava Gheorghe Coroamă a declarat că în structurile de conducere ale viitoarelor Camere Agricole vor face parte şi reprezentanţi ai fermierilor. Coroamă a precizat că în aproximativ două luni vor fi constituite Camerele Agricole, inclusiv Camera Naţională Agricolă, conform cu prevederile Legii nr. 283/2010 privind camerele pentru agricultură, silvicultură şi dezvoltare rurală.

El a explicat că viitoarele camere agricole vor fi instituţii de utilitate publică, care vor avea ca scop reprezentarea şi promovarea intereselor agriculturii şi silviculturii.

„Noile camere răspund în acelaşi timp şi obiectivului de descentralizare a administraţiei publice. Ele se vor constitui în urma alegerilor organizate la nivelul fiecărui colegiu zonal şi vor fi organizate la nivel zonal, judeţean, regional, adică pe şapte regiuni administrative, dar şi naţional. De precizat că viitoarele colegii zonale vor avea în componenţă câteva comune”, a explicat Gheorghe Coroamă.

El a mai precizat că fiecare colegiu zonal va avea în conducere un număr de nouă fermieri, iar preşedinţii camerelor zonale vor fi în conducerea camerei judeţene. De asemenea, Coroamă a precizat că preşedinţii camerelor judeţene vor face parte din biroul camerei regionale, iar preşedinţii acestora vor fi în conducerea camerei naţionale.

 

„Este pentru prima oară când la aceeaşi masă se aşează fermierii şi specialiştii”

Deputatul PD-L a mai spus că viitorii candidaţi la aceste funcţii pot fi fermierii înscrişi în baza de date a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, precum şi silvicultorii încadraţi în ocoalele silvice private.

„Poate candida orice fermier care reuşeşte să strângă 50 de semnături ale susţinătorilor pe care îi are. Mai trebuie spus că deja a fost emisă Hotărârea de Guvern privind numirea membrilor Comitetului Naţional de Iniţiativă pentru organizarea alegerilor in vederea înfiinţării Camerelor Agricole. La nivel judeţean, printr-o hotărâre a Comitetului Naţional de Iniţiativă, care va fi emisă în zilele următoare, va fi constituit Comitetul Judeţean de Iniţiativă, format din câte un reprezentant al Direcţiei de Agricultură, al ITRSV, al Ministerului Administraţiei, al Agenţiei de Plăţi, la care se mai adaugă trei reprezentanţi ai formelor asociative din agricultură”, a declarat parlamentarul PD-L.

Gheorghe Coroamă a spus că toate comitetele de iniţiativă judeţene, regionale, precum şi cel naţional vor fi dizolvate de drept după validarea alegerilor, iar atribuţiile acestora vor fi preluate de colegiile Camerelor Agricole.

„Este pentru prima oară când la aceeaşi masă se aşează fermierii şi specialiştii. Programele de dezvoltare a zonelor rurale vor fi elaborate de specialiştii Camerei Agricole, la propunerea fermierilor. Sperăm ca noile structuri să rezolve, în mare măsură, lipsurile care există în spaţiul rural, acestea având rolul de a se comporta atât ca instituţii de consultanţă, cât şi ca instituţii reprezentative ale fermierilor”, a încheiat Coroamă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coroamă spune că fermierii vor face parte din conducerea Camerelor Agricole.
 Vizualizări articol: 723 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Coroamă spune că fermierii vor face parte din conducerea Camerelor Agricole1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bati cimpii trimis de
( 1 apr 2011, 19:10:19
si prietenul tau Flutur gindeste la fel...pe vremea cind era ministru a facut un taran secretar de stat cu probleme (mentale care ministrului i-au lipsit)... in afara de gripa aviara,incompetenta,oi desenate la frasin pe munte,salarii taiate,pensii diminuate si pe voi sa va ia incornoratul..nu ati facut nimic concret!
aaaaaaaaaaa..ba da! va pricepeti la furat voturi in parlament,nu stiti matematica si mai aveti si tupeu..doar atit!
asa sa va ajute pe voi dumnezeu,cum ati vrut binele poporului ROMAN...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei