Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Gata cu protestele

Profesorii suceveni s-au resemnat, iar de astăzi reîncep şcoala

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Chiar dacă aveau autorizaţie de pichetare a Prefecturii pentru joi şi vineri, ieri, la orele 13.00, în faţa Palatului Administrativ erau doar câteva grupuri mici de profesori de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” şi Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava. După jumătate de oră de discuţii, profesorii au plecat, unii hotărâţi să continue greva, alţii resemnaţi şi decişi să reînceapă şcoala.

 

„Pentru noi nu contează când, ci câţi bani vom primi”

Profesorii strânşi ieri la amiază în faţa Palatului Administrativ au venit de data asta fără pancarte şi nu au scandat lozinci. Cei prezenţi s-au arătat dezamăgiţi de colegii de la alte licee care nu au venit la protest, aşa cum promiseseră la mitingul de miercuri.

„Ne aşteptam să fie aici şi colegii noştri de la celelalte şcoli, până la urmă toţi profesorii nu şi-au luat salariile integrale. Pentru noi nu contează când, ci câţi bani vom primi”, ne-a spus Dorin Rusu, profesor la Colegiul de Informatică „Spiru Haret”.

Vicepreşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” e mai optimist şi a asigurat profesorii că în cel mai scurt timp îşi vor lua salariile integrale. „Începând de miercuri au fost întocmite toate documentele, la o parte din şcoli banii au ajuns pe cardurile profesorilor, iar în cursul zilei de azi (ieri - n.r.) şi mâine (astăzi - n.r.) şi ceilalţi profesori vor intra în posesia banilor. Banii intraţi în conturile profesorilor sunt în proporţie de 70% din salariul pentru luna februarie, iar cealaltă parte din bani o vor primi în zilele următoare”, le-a explicat profesorilor Dumitru Irimia.

 

Profesorii de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” nu merg la şcoală până nu primesc salariile integrale

Cei mai mulţi dintre profesorii care au ajuns ieri în faţa Prefecturii au fost de la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”. Aceştia au declarat că nu vor reîncepe şcoala până nu vor primi salariile integrale.

„Noi nu am muncit doar jumătate de lună, ca să primim doar o parte din salariu. Ne-am făcut conştiincios treaba, să fie amabili să respecte şi ei legea şi să ne dea salariul întreg. Mâine suntem în grevă, luni la fel”, ne-a spus Gica Peiu, lider de sindicat la „Samuil Isopescul”.

 

Fiecare instituţie va decide individual cum va recupera orele pierdute

Profesorii nu au stabilit de comun acord cum vor recupera orele, rămânând la latitudinea fiecărei instituţii şi a fiecărui profesor cum va recupera materia. „Profesorii se vor reîntâlni şi vor solicita schimbarea orarului şi includerea unui program de recuperare. Majoritatea părinţilor şi elevilor au solicitat recuperarea orelor, iar colegii mei vor fi dispuşi să facă ore suplimentare. Din ce am vorbit cu colegii mei de la mai multe instituţii, nu se vor face ore sâmbăta”, a menţionat Dumitru Irimia.

Profesorii sunt recunoscători părinţilor că au fost înţelegători şi i-au asigurat că elevii nu vor avea nimic de pierdut. „Astăzi (ieri-n.r.) am făcut o şedinţă cu părinţii şi le-am mulţumit că ne-au fost alături, vom recupera materia, aşa încât nimeni nu va avea de suferit”, ne-a spus Tania Cozmei, lider al sindicatului cadrelor didactice de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 9 „Ion Creangă”.

 

Comisie de dialog social la Prefectură

Deşi problema salariilor e aproape rezolvată pentru luna februarie, situaţia ar putea fi repetată peste două luni.

„Problema este una complexă, din acest motiv astăzi (ieri-n.r.) la Prefectură a fost creată o comisie de dialog social, la 7 aprilie se va relua discuţia şi vom vedea exact care este situaţia financiară a fiecărei instituţii şi vom face demersurile necesare pentru a găsi fonduri necesare pentru trimestrul III şi IV”, ne-a informat Dumitru Irimia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii suceveni s-au resemnat, iar de astăzi reîncep şcoala.
 Vizualizări articol: 2396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Profesorii suceveni s-au resemnat, iar de astăzi reîncep şcoala0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VINE ASUMAREA trimis de
( 1 apr 2011, 11:51:27
UNITIVA CA ALTFEL VA CALCA IN PICIOARE GUVERNUL ASTA DE KK. ASI DORI CA DICTATORU DE BASE-BOC SA AJUGA LA MUNCA DE JOS FARA FUNCTIILE POLICE. OARE DE CE PT GUVERNANTI SI PT CEI DIN MINISTERE SUNT BANI PT SALARII NU TOT BUGETARI SUNT? TOATE SINDICATELE DIN ROMINIA AR TREBUI SA SE UNEASCA LA GREVA GENERALA. Dar cu cine ? Cu sindicalisti care de teama dosarelor ,a coruptiei au morcovul in fund si sunt inpotriva proriilor oameni din sindicate, ,,unitiva'' -DESTEAPTATE ROMINE
2.   Irimia asta-i culmea! trimis de
( 1 apr 2011, 12:48:54
Asa spunea si in februarie asa spune si acum. De unde sa faci rost de bani d-le Irimia? Esti cumva "insarcinat" cu aceasta activitate? Dumneata nu esti in stare sa sustii un monolog daramite sa participi la un dialog.
Ati stat prea aproape de flutur....Dar daca tot sunteti atat de aproape, spuneti-i ca daca se mai intampla ca profesorii sa ramana fara salarii sa-si pregateasca bagajele si sa plece ....fara sa ne anunte. Doar sa descoperim ca nu mai este.
Si puteti face acelasi lucru. Va vad cam obosit in ultimul timp si cred ca acesta este motivul incoerentei pe care o afisati. Este pacat.
Stim ca este greu sa renunti "la o paine calda" dar majoritatea oamenilor s-au reprofilat acum pe mamaliga. Nu face chiar atat de rau pe cat se spune. Vad ca majoritatea este multumita.
3.   CINE OARE? trimis de
( 1 apr 2011, 13:14:49
Ar putea sa fie multumit cineva daca munceste fara salariu si asa mic si de mizerie?
Pierderile se vor vedea dupa citiva ani cind acesti tineri vor fi scolarizati cu acte in regula {DIPLOME} si fara un pic de cultura generala.
4.   Crutati-va!... plata si apoi munca! trimis de
( 1 apr 2011, 15:53:34
Stimati profesori, promiteti sa nu mai munciti asa de mult cu progeniturile lor?"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei