Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Familie disperată

Condamnat cu suspendare, deşi a omorât un pieton, a fugit şi apoi şi-a băgat soţia la înaintare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un şofer care a accidentat mortal un pieton şi apoi a fugit, când a fost ulterior depistat de poliţişti fiind şi băut, a scăpat doar cu o pedeapsă cu suspendare pentru fapta sa. În urmă a rămas o soţie şi patru copii şi care încă mai speră ca cineva să facă dreptate pentru moartea bărbatului. Este încă un exemplu referitor la cât de blândă este legislaţia din România atunci când este vorba de infracţiuni de ucidere din culpă produse prin accidente rutiere.

Tragedia din acest caz s-a petrecut pe 3 februarie 2008, pe drumul judeţean care străbate comuna Bilca. Localnicul Ştefan Crăsneanu, un bărbat în vârstă de 50 de ani, se deplasa pe marginea drumului judeţean, iar la un moment dat a fost lovit violent din spate de un autoturism marca Mazda, al cărui şofer şi-a continuat deplasarea. Forţa violentă a impactului a dus la decesul pietonului, poliţiştii de la Biroul Rutier Rădăuţi ajungând imediat la faţa locului şi începând căutările maşinii despre care aveau informaţii că a fost implicată în accident.  Conform informaţiilor prezentate la acea vreme de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, la aproximativ jumătate de oră de la producerea tragediei, şoferul implicat în accident, Costică Niţu, din Vicovu de Sus, atunci în vârstă de 37 de ani, s-a prezentat la poliţie împreună cu soţia. Aici, bărbatul a susţinut că ea se afla la volan, însă poliţiştii aveau informaţii că lucrurile nu stau aşa.

 

Depistat beat de poliţişti la jumătate de oră de la accident, a scăpat de această acuzaţie 

Au fost identificaţi martori şi ancheta a arătat că în momentul accidentului autoturismul Mazda era condus într-adevăr de Costică Niţu. În momentul când a fost verificat cu aparatul etilotest, la mai bine de jumătate de oră de la producerea accidentului, şoferul avea o concentraţie de 0,52 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. La acea vreme, concluzia poliţiştilor era că bărbatul a convins-o pe femeie să declare că ea a condus, în ideea că aceasta va scăpa cu o pedeapsă mai uşoară, deoarece el era şi băut. Atunci, cei doi soţi au pus fuga de la locul accidentului pe seama şocului momentului.

Ulterior, Niţu a fost trimis în judecată pentru infracţiunile de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără ca infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului să mai fie reţinută pe numele său.

 

Doi ani cu suspendare

Procesul a avut loc la Judecătoria Rădăuţi, a urmat recursul, soluţia finală fiind dată de Curtea de Apel Suceava, în luna septembrie a anului trecut. Conform deciziei definitive şi irevocabile a magistraţilor, şoferul vinovat de acest accident a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, şi la un an de închisoare pentru infracţiunea de fugă de la locul accidentului. Conform Codului penal, pedepsele au fost contopite, Niţu rămânând doar cu condamnarea mai mare, de doi ani cu suspendare. Acestuia i-a fost impus un termen de încercare de patru ani de zile, termen în care nu mai are voie să comită vreo altă infracţiune.

 

Suspect principal în jaful asupra primăriţei din Voitinel

Costică Niţu este nimeni altul decât suspectul principal din cazul jafului în stil mafiot comis în octombrie 2009 asupra primăriţei din comuna Voitinel.

Dosarul acestui jaf este încă în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, conform anchetei Niţu comiţând fapta alături de un moldovean şi doi ucraineni, pe numele cărora au fost emise mandate de arestare în lipsă.

Cei patru au acţionat la pont, ştiind că femeia este singură acasă, soţul său, şef de post, fiind plecat într-o misiune a poliţiei. Victima a fost atacată în camera în care dormea, legată fedeleş şi obligată să spună, sub ameninţarea unui pistol, unde sunt banii din casă.

Indivizii au plecat din locuinţă cu suma de 4.500 de lei, un mărunţiş probabil faţă de ceea ce credeau aceştia că vor găsi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnat cu suspendare, deşi a omorât un pieton, a fugit şi apoi şi-a băgat soţia la înaintare.
 Vizualizări articol: 1555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Condamnat cu suspendare, deşi a omorât un pieton, a fugit şi apoi şi-a băgat soţia la înaintare5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 1 apr 2011, 11:47:57
Obosit să fii tot timpul obosit
Nu-ţi trece ( văd ) nici prin cap , române
Să-ţi dai jos jugul laşităţii de la gât
Şi să-ţi priveşti în ochi ziua de mâine
2.   Speranta trimis de
( 1 apr 2011, 12:53:48
In ce tara oribila traim !!! Sper sa-l calce si pe el o masina condusa de o ruda a victimei ( eu asa as proceda) , iar cel de la volan sa primeasca aceeasi pedeapsa ca si acest idiot !
3.   Justitia corupta mai bine zis!; nu blanda trimis de
( 1 apr 2011, 13:51:27
Justitia blanda pe naiba!!! Mai bine ati afla pe cine a platit infractorul ca sa scape! Ca nimeni nu te scoate 'basma curata' fara sa sari cu 'malaiul' !
4.   Pentru noi doar D-zeu face dreptate! trimis de
( 1 apr 2011, 15:09:08
Cine mai are interes sa se faca dreptate in tara asta!?
Murim fara sa mai gasim dreptatea si gata!.
In situatia asta suntem, dacă nu avem noi grijă (atâta cât se poate) de viaţa noastră.
Când sunt implicate persoane cu bani şi relaţii, s-a terminat cu dreptatea!.....e clar!
De cazul soţiei lui Păunescu vă aminti?
De Cornel Nistorescu, cel care l-a distrus pe luptătorul şi antrenorul de arte marţiale Tiberiu Florescu (un om foarte respectat, practic o legendă) , fără îndoială cred ca vă amintiţi?
De Anamaria Straus, neam cu Tariceanu, care a omorât o studendă basarabeancă pe o trecere de pietoni, vă amintiţi ?Etc….
Pentru noi doar D-zeu face dreptate!
5.   Mda trimis de
( 1 apr 2011, 16:16:23
Justitia nu are cum sa fie blanda cand pentru un gard mutat..sau o pensie alimentara neplatita, chiar si pentru contrabanda cu tigari te trimite dupa gratii 2-3-4-5 ani CU EXECUTARE! Fapte care sunt infractiuni..insa totusi nu se pot compara cu ucidere din culpa+baut+ fuga de la locul accidentului. Cum spunea cineva mai sus...anchetati cui a dat banii, ce judecator si ce procuror s-au ocupat de caz. E inadmisibil sa omori un om...si sa pleci linistit acasa.
6.   Ancheta trimis de
( 1 apr 2011, 20:55:20
Rugam redactia Monitorului sa inceapa o ancheta pentru a afla ce judecator a putut da o asemenea sentinta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei