Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 1 apr 2011 - Anul XVI, nr. 76 (4674)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Spirite încinse

Scandal în Consiliul Local între Donţu şi Harşovschi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Tunete şi fulgere s-au făcut simţite în şedinţa de ieri a Consiliului Local Suceava, unde discuţiile stârnite pe marginea unui proiect de hotărâre s-au transformat într-o confruntare deschisă între consilierul local Ovidiu Donţu şi viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi.

Totul a pornit de la un proiect de anulare a atestatului de administrator de asociaţie pentru o persoană în activitatea căreia, în urma controalelor efectuate, au fost depistate numeroase nereguli.

Ovidiu Donţu a cerut retragerea proiectului de pe ordinea de zi, motivând că acesta reprezintă un abuz, acuzându-l pe viceprimarul Lucian Harşovschi că persecută asociaţiile de proprietari cu controale, amenzi şi retragerea de atestate, pentru a-şi ascunde astfel ineficienţa în alte sectoare de activitate de care răspunde.

Vizibil afectat de declaraţiile lui Donţu, cu care se află “la cuţite” încă de la preluarea mandatului de viceprimar, Harşovschi i-a atras atenţia lui Donţu că încearcă să influenţeze deciziile de Consiliu Local, mânat de anumite interese.

Mai exact, Harşovschi a sugerat că Donţu încearcă astfel să-i determine pe consilieri să retragă şi al doilea proiect, prin care un alt administrator de asociaţie este lăsat fără atestat de practicare a profesiei, respectiva persoană fiind membră a PSD, partid al cărui preşedinte este Ovidiu Donţu.

Replica lui Donţu nu a întârziat: “Ai grijă, mâine ne vedem la Tribunal, unde îţi cer un miliard despăgubire pentru calomniile aduse!”

“Pentru ce? Mă daţi în judecată pentru mesajul de <La mulţi ani!> pe care vi l-am trimis de Revelion?”, a întrebat Harşovschi, care a povestit cum de Revelion i-a trimis mesaj de felicitare lui Donţu, acelaşi ca şi celorlalţi membri ai Consiliului Local, pentru a primi ca răspuns ameninţări:

“Vă rog să vă retrageţi urările la adresa mea. În caz contrar vă dau în judecată în 24 de ore”.

Pentru a calma spiritele încinse, primarul Sucevei, Ion Lungu, a citat din lege pasajele prin care autoritatea locală are dreptul să retragă atestatele administratorilor de asociaţie, la fel cum le poate controla şi activitatea.

“Nu vreau să se creeze un precedent şi de acum să se înţeleagă că orice ar face cei din asociaţie, scapă basma curată pentru că nimeni nu se ia de ei. Rezultatele controalelor sunt clare, există şi semnătură prin care recunosc faptele făcute, încât e normal să luăm decizia de retragere a atestatului”, a spus Lungu.

Primul proiect de anulare a atestatului de administrator a fost retras de pe ordinea de zi, iar al doilea a fost aprobat de aleşii locali.

Nemulţumit de retragerea unui proiect de anulare a atestatului de administrator, viceprimarul Harşovschi a adăugat:

“Nu ar trebui să ne arătăm indulgenţi acolo unde cei din conducerea asociaţiei fură din banii oamenilor. Unde au fost greşeli mai mici am fost şi noi înţelegători, nu am trecut direct la retragerea atestatului”, a spus Harşovschi, răspunzându-i astfel tot lui Donţu, care îi reproşase că a cerut măsuri foarte aspre, pentru nimicuri.

Astăzi, cei doi ar trebui să se întâlnească din nou, la Tribunal, în procesul intentat de Ovidiu Donţu viceprimarului Harşovschi, pentru o declaraţie a acestuia, din care rezultă că îl suspectează că s-ar afla în spatele afacerilor firmelor de repartitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scandal în Consiliul Local între Donţu şi Harşovschi.
 Vizualizări articol: 3535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Scandal în Consiliul Local între Donţu şi Harşovschi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   One trimis de
( 1 apr 2011, 11:13:31
Stiu ca nu o sa ma credeti, pt ca e 1 aprilie, dar Ovidiu, ca si Catalin, e cap sec.happy
2.   Comentariu trimis de
( 1 apr 2011, 11:23:15
Harsovschi are dreptate.... Sunt administratori de asociatie care fac in asociatie tot ce vor. Sa ii dea afara sa le retraga atestatele ca numai asa putem progresa. Cred ca Dontu il apara pe acel administrator ca sa il lase sa isi lipeasca afisele cu moaca lui de prost la scarile de bloc din acea asociatie ...:)
2.1  RE: Comentariu trimis de
( 1 apr 2011, 13:35:47
Dontu l- a dat in judecata pe Harsovschi pt ca acesta a avut curajul intr-o sedinta de consili sa ia atitudine impotriva firmelor de repartitoare neprietene sucevenilor. Acum iarasi a facut Dontu scandal cand a venit vorba de 2 administratori care au sustras banii oamenilor. Ce ne da de gandit Dontu? ......... Are interese cu asociatiile si firmele de repartitoare oare?Biroul lui de avocatura ii reprezita pe acestia?
3.   Comentariu trimis de
( 1 apr 2011, 11:29:01
Cred ca toate lumea din Suceava si-a dat seama ce fel de om este tovarasul Dontu, chiar nimeni nu poate sa faca ordine in hotia asta generalizata din asociatii si nu numai! Frustrarile inca au reminiscente in mintea celor care nu au de ce se agate in replica lor penibila! salutari
4.   * trimis de
( 1 apr 2011, 11:32:28
Scuzaţi-mă dar pe Harşovschi
Ce’l recomandă să fie viceprimar ?
Nu-şi foloseşte ce are între urechi
Şi nu-şi pune vorbele pe cântar

E un demolator de opinie ignorant
Frustrat (probabil , casa de la Moara nu-i gata )
Ca sucevean , sunt sătul de-acest puşti arogant
Care aplică ( în administraţie ) demuuult .. coplata

Pentru noi n-a avut decât muniţie cu muiţie
Bobleticul nici pân’acum n-a învăţat
Că-i o totală contradicţie în conversaţie
Când se bagă el (un încuiat) cu un .. dezgheţat
4.1  RE: * trimis de
( 1 apr 2011, 12:42:57
Tu iţi spui ABCDAR (de fapt esti SEMIDOCT)
Crezând că ai mare har
Dar eşti om manipulat (membru PSD)
Ţii ciudă pe cel curat.
5.   :)) trimis de
( 1 apr 2011, 11:53:52
cum sa dai in judecata un om care iti trimite un mesaj cu LA MULTI ANI??? cat de batut in cap poti sa fi ?? oamenii astia trebuie exclusi rapid pentru ca fac numai marlanii si sunt totdeauna contra ma refer la acesti PSD-isti care se cred cei mai buni si cei mai corecti si unde nu e primar de al lor fac ce vor ei si numai contra in consiliul local....eu cred ca asa le-a dat dispozitie tataie Iliescu!!
5.1  RE: :)) trimis de
( 1 apr 2011, 19:03:43
Domnule Dontu, cred ca ar trebui sa va faceti un control la cap....sigur aveti probleme serioase!!!
6.   Ordine trimis de
( 1 apr 2011, 11:54:01
Avem toti un liber arbitru si ne dam seama cu totii cand un om incearca sa faca ordine si disciplina in oras in limita legii si a bunului simt,ar trebui sa fie sustinut de mass-media si oameni in demersurile sale! ma mir de faptul ca un om precum D.Dontu mai are tupeul sa vine cu acuzatii dupa ce s-a facut de rusine de nenumarate ori si in instanta si in campaniile electorale precedente, eu in locu lui as fi mai precaut, sa nu spun mai cu bun simt si mai inteligent!
7.   Medicamente!!! Medicamente!!! trimis de
( 1 apr 2011, 11:55:40
Mi-e teama ca astenia de primavara l-a afectat serios dl. Ovidiu Dontu, un palid consilier local ce prezinta o capacitate deosebita de a lupta impotriva intereselor sucevenilor. Administratorii de asociatie trebuie schimbati daca nu isi fac treaba sau daca nu dau randament dar acest lucru nu poate fi inteles de Dontu, o persoana care a fost promovata in PSD in pofida incapacitatii sale de a actiona responsabil in "sectoarele de activitate de care raspunde". Fiti sigur dle Dontu ca in acest an nu veti primi de Pasti nici oua rosii dar nici oua portocalii!
8.   O initiativa buna trimis de
( 1 apr 2011, 11:56:54
mi se pare corect ca sa se retraga atestatele celor care fura, sunt convins ca multi gandesc ca mine, si multi cred ca niste controale sunt binevenite iar cei ce sunt in regula sigur nu au de ce sa se teama.
Nenea Dontu nu cred ca e chiar asa tare de cap sa nu fie de acord cu ceva bun, ci doar cred ca are anumite interese cu anumiti administratori.
9.   Mda... trimis de
( 1 apr 2011, 11:57:21
Stiti cum e? Razbunarea e arma prostului. Nu stie cum sa ingradeasca un om care vrea sa faca ordine si sa puna la punct toate detaliile pentru a fi mai bine. Dar nu ai ce sa iti pui mintea cu prostul, pentru ca o are odihnita!
10.   Comentariu trimis de
( 1 apr 2011, 12:09:04
NU va lasati domnule vice cei de la ascociatii cred ca cetatenii sunt vaci de muls faca ce vor pun preturi ca sa iasa bine - Dontu clar tine cu un administrator care a furat si a facut magarii - asemenea fapte se intampla numai in Romania adica politicieii sunt pe fata si sustin oamenii care fac magarii

Multa bafta la proces sper ca Dontu sa regrete ca apara niste nemernici .
11.   Pt Dontu trimis de
( 1 apr 2011, 12:24:01
nenea Dontu, esti penibil cu procesul ala; pari un copil care plange ca i-a furat jucaria. Fii barbat, ce dracu!
12.   Alo Dontu? trimis de
( 1 apr 2011, 12:28:34
Sunt urat nimeni nu ma vrea......happy Dontule, te-ai uitat in oglinda? Apropo...coboara din copac si incearca sa fii mai realist ca vad ca esti in ``lumea ta``, o lume pe care nu o intelege nimeni! Am zis!
13.   Bla trimis de
( 1 apr 2011, 12:32:14
Bravo... Dontule in loc sa vezi care sunt problemele sucevenilor, sa verificati un pic asociatiile, sa dati afara cei care fac "inginerii financiare" pe tine te intereseaza sa dai oamenii in judecata... Domnule Harsovshi, bravo, va rog sa faceti verificari la toate asociatiile..... Domnule Dontu, dumneata ar trebui sa incepi sa lucrezi pt. suceveni ca doar pt. asta esti platit acolo,.... Cu oameni ca astia care nu stiu ce sa mai faca sa se faca remarcati prin tot felul de prostii nu ajungem nicaieri..... Dragi suceveni ne meritam soarta ca ajung in Consiliul Local oameni care se dau in judecata pt ca au fost felicitati de sarbatori.... Hmmm... cred ca am sa dau si eu in judecata bunica ca m-a felicitat de Craciun... Oare mai am mesajul!
14.   Dontu trimis de
( 1 apr 2011, 12:35:46
Dontu e un penibil.
15.   Hotul striga hotul! trimis de
( 1 apr 2011, 13:14:00
Domnule Dontu ma bucur ca mai exista oameni ca domnul Harsovschi,care sa va puna la punct.Eu personal am avut probleme cu administratorul asociatiei de care apartin,si care ne-a furat cat de mult a putut.Sa va fie rusine domnule Dontu,dar aceasta strategie care se pliaza pe sintagma cea mai bun aparare e atacul nu merge si aici.Sa va fie rusine,ca sunteti un hot,si pe deasupra mai aveti si un tupeu nesimtit sa va victimizati!Domnule Harsovschi felicitari,suntem mandri,ca faceti lumina si ma bucur ca ne reprezentati cu succes ca viceprimar,luand atitudine,puneti-i la punct pe oamenii cu un astfel de caracter!
16.   Alo adrministratoru trimis de
( 1 apr 2011, 13:24:19
Cu respect va rog si va cer sa stergeti imediat poezia dela pozitia 3 de pe forum ,clar are un caracter jucnitor si nu numai! nu verifivca nimeni textele alea inainte sa apara pe net!jos comunistii psd! sa nu-i vad in fata ochilor ca din cauza lor suntem in urma cu 100 de ani!
17.   Sugestie trimis de
( 1 apr 2011, 13:54:22
Eu le-as sugera ambilor sa se duca la munca. E de mai era el raposatu acu nu mai aveau timp de cearta, erau amundoi la munca pe canalul Dunarea - Marea Neagra. Acest Harsovschi este un Emil Boc mai ''mic''. Sper sa nu-i mai asistam in continuare la distrugrerea acestui oras care a devenit un santier mizerabil si gaurit pe toate tronsoanele de drum.
18.   Nu pot să cred trimis de
( 1 apr 2011, 15:08:07
cum naiba shulţ mai are cioc. cică e jurist şi nu a câştigat niciun proces în viaţa lui. îl bate la ☭ un puştan care e mai prost decât prevede legea! aştia doi ar trebui atârnaţi la "nu faceţi ca ei"! Ci şuturi în gură l-aş trage la amândoi, nişte putori cu pretenţii.
19.   Era să uit trimis de
( 1 apr 2011, 15:11:49
şi un şut lui ovidiu ( ABCDAR) în făţău, prostoiule. azi ai luat masa în pat cu nevasta lu Donţu cumva?
20.   Comentariu trimis de
( 1 apr 2011, 16:29:15
Nici nu stiu cum mai are curajul Ovidiu Dontu sa mai iasa in presa, sa mai spuna vreun punct de vedere in public. Stim toti sucevenii despre afacerile ilegale pe care le-a desfasurat la Camera de Comert, despre scandalul cu apartamente detinute de el si de sotia lui (care mai tarziu l-a si dat afara din casa de baiat bun ce era)...si multe altele. Foarte bine ca il pune la punct viceprimarul Harsovschi. Sper sa piada Dontu procesul si sa nu mai creada ca sala de judecata e sufrageria lu' masa de acasa. M-am saturat de ticalosul asta de Dontu, un arogant si jumatate. Serios ca ma enerveaza un astfel de personaj care iti vine sa ii dai cu ceva in cap cand il vezi cat e de arogant si de sigur pe sine. Lasa ca ai sa pierzi procesul si atunci o sa vedem noi Dontule unde ai sa te mai ascunzi. Marza nu te mai sustine, Nechifor nici nu se uita la tine...ti se aproprie vremea!
21.   Comentariu trimis de
( 1 apr 2011, 16:33:29
Doamne Fereste. Ii da mesaj de La Multi Ani si el raspunde ca il da in judecata. Realizati cata aroganta are acest nesimtit PSDist. Bunul simt nu se cumpara, nu se castiga. Daca nu l-ai invatat acasa Dontule nu il poti plati nici cu spaga, nici cu banii din taxa de avocat pentru procese la care nu te-ai mai prezentat sa reprezinti lumea...sincer...nu urasc nimic mai mult la politica suceveana decat ceea ce reprezinti tu Ovidiu Dontu.
22.   Comentariu trimis de
( 1 apr 2011, 16:37:40
Nu ar trebui sa va mire suceveni. E un conflict vechi. Ovidiu Dontu nu ar putea sa mai aiba nici o credibilitate in fata sucevenilor. Nici nu stiu cum mai are curajul sa vorbeasca. Dar nah, e de inteles ca trebuie sa isi apere oamenii pusi prin diverse locatii inclusiv in asociatiile de proprietari, ca doar in 2012 are nevoie sa mobilizeze pensionarii sa voteze PSD. Mi-e si rusine ca traiesc intr-un oras cu astfel de personaje si sincer..nu as vrea nimic mai mult decat o sa vad o noua garda de tineri pregatiti, cu o alta mentalitate care sa faca ceva...sa se vada si sa se simta. Tinerii sunt viitorul si ma bucur din inima ca viceprimarul stie sa puna la punct un astfel de derbedeu.
23.   Imaturitate trimis de
( 3 apr 2011, 18:07:33
Oare procesomania d-lui Dontu, pe langa imaturitatea politica (si poate nu numai), mai ascude si altceva? Scoaterea pe tapet a unor maruntisuri vrea sa distraga atentia cetatenilor de la chestiuni mai grave, sau doar sa discrediteze adversarii politici? Pentru toate variantele: Rusineee!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei